על השחצנות.

guydot

New member
על השחצנות.

בניגוד ליצירות מופת שנכתבו בעבר ע"י טובי בני האנוש תחת כותרת בסגנון זה אני אקצר עד מאוד את דבר - לידיעתכם: הפורום בו אתם נמצאים נקרא "פורום אודיו וקולנוע ביתי" ולא פורום מוסיקה! נכון, מוסיקה יקרה ללב כולנו, אבל אנו פה גם (ואולי בעיקר) בכדי לדבר על מערכות, אקוסטיקה, סאונד וכיו"ב. השחצנות אותה אתם מפגינים חברי בזה שאתם כל הזמן מחפשים לחנך אותנו האודיופילים הטיפשים במה חשוב או לא חשוב עוברת כל גבול! אני לא מדבר על ויכוחים לגיטימיים בסגנון זה שהיה בנושא כבלים/קבלים/טרנספורטים - אני מדבר על זה שכל אחד חושב שמה שהוא חושב/מרגיש זו איזו מין אמת אובייקטיבית ואבסולוטית(מונח בעייתי בפני עצמו). אדון יקר - אתה נהנה מהמוסיקה עצמה ולא מהמערכת - FINE BY ME - אבל מה אתה רוצה ממני????? לי טוב עם מערכת ב-40 מיליון שקל - זה מה שעושה לי טוב - מה הבעיה בזה? ואל תבואו עכשיו עם ההצתדקויות של "לי אין שום בעיה...." כי יש לכם בעיה - אתם טורחים השקם והערב להראות לנו כמה אנו סוטים מאותה מטרה אותה אך ורק אתם הגדרתם כזו החשובה - מוסיקה. אני אוהב מוסיקה ואני אוהב את הפורום הזה - תפסיקו לנסות כל הזמן להראות לנו איך צריך להשקיע את הכסף ולמה - אני אוהב שהמוסיקה גם תהיה יפה וגם תשמע יפה!!! אידיוט שכמוני..... מצטער אבל ממש הכעסתם אותי
עכשיו מצידי תנזפו בי כמה שאתם רוצים על ההודעה הזו. גיא.

freddi

New member
א. אתה צודק ... ב. שיכתבו ...

להרבה מאיתנו יש צורך קטן להראות את הייחודיות שלנו בפורום. ואכן אודיופיל הוא אדם מיוחד, וגם אנין הטעם במוזיקה, וגם שניהם ביחד. כל אדם ויחודו הוא.

ש.פ.ד

New member
קראתי, קראתי שוב - אבל לא הבנתי...

אתה מתכוון שזכותו של אדם להנות מעצם העובדה שהוא הוציא סכם בן הרבה אפסים על מערכת A/V, בלי שיענינו אותו בכלל סרטים/דיסקים/תקליטים? ברור שזכותו, אבל אני מרחם על האיש. לא ברור לי על מה יצאו כל אותם אפסים ומהי המטרה בכך... למה הדבר דומה? למי שמוציא הון עתק על אופנוע מירוץ, ומעמידו במוסך כדי שלא ייפגע... (ואני מכיר לא מעט מהסוג הזה). תנור קונים כדי לאפות. סט סכיני מטבח איכותי קונים כדי להכין סושי. ומערכת סטראו קונים כדי לשמוע מוסיקה! ואם אתה לא חושב כך - חבל.

guydot

New member
חבל על מי שמת

מערכת סטריאו אכן קונים בכדי לשמוע מוסיקה ניב - אבל שוב, בשביל זה לא צריך מערכת טובה במיוחד אלא "סתם" מערכת שתצליח לעשות את הפעולות הדרושות - הכון. אז למה אתה פה? אני ארשה לעצמי להניח שזה בגלל שאתה רוצה קצת יותר - אניגם ארשה לעצמי להניח שיש לך מערכת נחמדה (לפחות) - למה? איזה בזבזן אתה! במחיר של המערכת שלך (לאו דווקא שלך ספציפית ניב) יכולת להכיר עוד לפחות 200 יוצרים חדשים.... למה? כי חלק מהקטע הפך להיות הסאונד עצמו - וזה לא חייב לבוא זה על חשבונו של זה - ובניגוד למה שכתבת אני לא מרחם על מי שקונה פרארי או אופנוע מירוץ/ישן או WHATEVER בשביל ללטף אותו ולהאזין לגרגור היוצא מהאגזוז - אם לי היה אותו אני בטוח שהייתי קורע את הכביש אבל.... זה מה שעושה .לו טוב! אתה מבין - זה שאתה מרחם עליו - זו בדיוק אותה שחצנות שאני מדבר עליה - גם אני לא הייתי קונה מערכת של לוינסון בשביל לבהות בה, הייתי "מגלה מחדש" את כל אותם 500~ דיסקים שיש לי - אני בטוח שגם אתה ואלכסי ורובנו היינו עושים כך, אז מה? שום דבר. בידידות, גיא

אלכסי

New member
אם כן זה לא בכוונה

אני לא יודע מאיפה לקחת את זה לפחות לגבי אני רוצה להבטיח לך לא היה ולא יהיה שום רצון לחנך מישהו, זה כלל לא נוגע לפורום, זה סתם ניסיון אישי בטור אב לא טוב ל 4 ילדים כשגדול ביניהם הוא השבוע בן 27 כמו שאפשר להבין לרוב הם מהנכים אותי ולא להפך. סליחה אם הובנתי לא כך אבל חוץ מזה : אני אני אני אני אני ............

guydot

New member
עזוב ידידי - זה לא היה מכוון

ספציפית אליך - אני יודע שאתה אוהב את הסאונד לא פחות מאת המוסיקה עצמה. עם זאת - ההודעה שלך וההתגלגלות שלה הגדישה את הסיאה שלי - לא בגלל שמי ישמע מה היה כתוב שם אלא בגלל שכמעט כל יום יש פה איזו רמיזת בוז לכל מי שחושב שהיי אנד זה דווקא כיף מאוד - אני לא אומר לאף אחד שאי אפשר להינות ממוסיקה רק במערכת היי-אנד - מהפוכו - אפר להינות מהמוסיקה גם במערכת מיקרו (האמנם?
) אבל מהסאונד אי אפשר! בחברות, גיא. נ.ב: קלעת בול בסיומת של ההודעה שלך...

ariegur

New member
משוגעים מוציאים הרבה כסף על סטריאו../images/Emo70.gif

אם היתה לי הברירה בין מערכת איכותית (ויקרה) עם 200 דיסקים לבין מערכת גרועה (וזולה) ע0 1000 דיסקים הייתי בוחר באפשרות הראשונה. (הכי דפוקים הם אלה שיש להם מערכות יקרות וגרועות...). אני חושב שחופש הדיבור וחופש הבעת הדעות בפורום כאן הוא מעל ומעבר למצופה (לטובה כמובן) - וזכותו של חבר בפורום כזה לדבר גם על מוזיקה. אריה

guydot

New member
אני חושב שכדאי שתקרא

עוד פעם את ההודעה שלי - הסיבה שאמרתי שזה פורום אודיו ולא מוסיקה לא הייתה שאני חושב שלא צריך/אסור לדבר פה על מוסיקה - נהפוכו. הסיבה הייתה שאני חושב שבראש ובראשונה המטרה של הפורום היא אודיו. בחייך - אני שואב כל כך הרבה ידע מאנשים פה לגבי מוסיקה שאינני מכיר, ואלכס הוא אחד הבכירים בקטע הזה - שאני יחשוב שלא בסדר שמדברים כאן על מוסיקה? NO WAY! גיא.

איפה השחצנות?

גיא היקר, הודעתך היא רק הוכחה שאכן הפורום הוא פלורליסטי ומגוון וכן - גם דמוקרטי. אף אחד לא משלה את עצמו שבעבור עשרות רבות (או מאות?) אנשים שחולקים פורום אחד תשרור דעה משותפת אחת. אתה מבין, כולנו פה אוהבים מוסיקה, אבל לכל אחד יש דרך יחודית משלו להאזין לה - בדיוק כמו שלא תמצא כאן שני אנשים בעלי מערכת זהה בדיוק או אוסף דיסקים דומה. לכל אחד מאיתנו יש באלאנס שונה. אחד מעדיף להזיז את הבאלאנס לטובת הציוד על חשבון המוסיקה והשני מעדיף יותר דיסקים או סרטים על חשבון הציוד. לכן תפקידו של כל אחד מאיתנו, להערכתי הצנועה, הוא לפעמים לאזן את הקיצוניים שבין משתתפי הפורום (לפעמים מתוך תמימות). כך למשל אם אחד מעוניין בהמלצה על סט של PEELESS מיד מישהו יבוא ויגיד: "לא בבית ספרנו" או "זה זבל". האין גישה זו לא יכולה להתפרש כשחצנות בעינך גם כן? אני קורא לזה "איזון".

ערן^25

New member
הדוגמא האחרונה שלך לא ממשילה כלום.

אף אחד לא בא לכאן כדי לקבל "המלצה על פירלס" אלא יותר על מנת לשמוע את דעתנו על פירלס, ומה לעשות - זו דעתנו. זה לא אומר שבגלל שפירלס זה "זול" אנשים כאן פוסלים אותו, אלא פשוט ממליצים על דברים אחרים באותה רמת מחיר, בעלי תמורה לכסף טובה הרבה יותר. ואתה יודע מה? כן, יש מוצרים שלגביהם עדיף לפעמים לא לקנות כלום, מאשר לקנות אותם. דוגמאות לכך לא חסרות, ולפעמים, אם לדעתי עדיף לחסוך עוד קצת ולקנות משהו אחר- אני אישית מציין זאת בהודעה. אם זה נראה לך שחצנות - סבבה אגוזים. לי זה נראה יותר כצרכנות נבונה. יום טוב ערן

ערן, אני לא חולק איתך

לא טענתי שלשלול את פירלס זוהי שחצנות אלא שזה עלול להתפרש כשחצנות ע"י דורש חוות הדעת. אני בעצמי מוציא דיבתם של פירלס ודומיהם כשאני נקלע לשיחה בנושא כך שלי זה בוודאי לא נשמע שחצנות אלא כפי שאמרת צרכנות נבונה. אני מקבל את הערתך - אם הייתי כותב "חוות דעת" במקום "המלצה" אולי זה היה נשמע אחרת?

ערן^25

New member
נו, החיים קשים.

כל מה שנאמר/תאמר/יאמר עלול להתפרש כשחצנות. אם מישהו בא לכאן, מבקש חו"ד ואחרי זה טורח לפרש אותה - יש לו בעיה קטנה. לא? אז תאמר לי בבקשה, מה הנקודה שלך? צריך לטפוח לו על השכם ולומר לו "בטח, רמקול מצויין הפירלס הזה, שווה כל שקל מה5000 שאתה הולך לשלם עליו, אין לו מתחרים?" זה מה שאתה רוצה? או שמא צריך לומר לו "מה שחשוב זה המוסיקה, אז תיקנה ווקמן וכמה קסטות וזה מספיק"? אם אתה יכול להבהיר את עצמך אני אשמח. ערן

לא צריך להיות קיצוני לכאן ולכאן

בסה"כ אני מנסה להבין איפה השחצנות כשמישהו טוען שלטעמו המוסיקה חשובה יותר מהמערכת עצמה. ניסית לתת דוגמא מהצד השני שמשום מה נתפסתם עליה אבל היא בשום אופן לא מבטאת את דעתי אלא מצב בו אם כבר מי מישהו עלול להתפס כשחצן הוא האודיפיל מול השואל התמים. זהו, הגיע הזמן אני הולך הביתה! (אני שונאאאא את ימי ראשון!!)

guydot

New member
אתה מפספס את הנק´

אין לי דבר וחצי דבר כנגד מי שמעדיף את המוסיקה על המערכת - באמת שאין לי. הבעיה שלי היא עם הקטע היהודי המוזר הזה של "למה אני הכי צודק" - וזה ידידי נפרד באלף וחמש רמות מהדוגמא שנתת עם פירלס - אם מישהו בא וידרוש את דעתי על פירלס אני אומר את דעתי - אם הוא יבוא ויגיד לי: "אבל שמעתי אותם והם הכי בעולם בשבילי" אז אני אגיד לו רק דבר אחד: "נהדר - תהנה!!!" (ולא בטון ציני) - תאמין או לא - חבר שלי קנה DVD של "מיקו", רסיבר של Technics ורמקולים... כן, כן.... של פירלס - כבר ציינתי שזה חבר שלי? שאל אותי "איך?" אמרתי לו "אתה מבסוט אחי?" אמר "כן" - נגמר הסיפור! שחצנות תהיה אם אבוא ואומר לו שזה לא נשמע טוב נקודה! גם אם אבוא ואןמר ש-לי זה לא נשמע טוב זו לא תהיה שחצנות. גיא.

guydot

New member
אריה - אני אומר עוד פעם

אין לי בעיה עם זה - כל עוד זוכרים שזו רק דעתנו - גם אני אומר את דעתי - גם אתה - זה בסדר מבחינתי.

הכל נכון, אבל

אתה הוא זה שפתח נושא "על השחצנות". אז בוא ונמק לנו איפה היא אותה השחצנות שדיברת עליה כי אני אישית לא מוצא אותה (והדוגמא של פירלס לא הובנה כראוי). אני מוכן ללמוד כי אני לא הכי צודק.

למעלה