על הקשר בין העלאת הריבית למק"מ

מצב
הנושא נעול.

nadlerav

New member

שלום רב לכל באי הפורום המכובדים ברשותי מק"מ 317 שקניתי בשער של 94.79 אותו תיכננתי להחזיק עד סופו קרי עד הפדיון. האם כעת לאור העלאת הריבית במשק כדאי לי לעבור למק"מ חדש במאי? [באם זה משנה - אינני משלם דמי משמרת על ני"ע] אודה גם אם תוכלו לענות לי האם קיים מס בפדיון מק"מ ע"י המדינה בסוף חייו? בברכה, אבי

dw2322

New member
מחירי כל המקמים מחר יותאמו

שלום רב לכל באי הפורום המכובדים ברשותי מק"מ 317 שקניתי בשער של 94.79 אותו תיכננתי להחזיק עד סופו קרי עד הפדיון. האם כעת לאור העלאת הריבית במשק כדאי לי לעבור למק"מ חדש במאי? [באם זה משנה - אינני משלם דמי משמרת על ני"ע] אודה גם אם תוכלו לענות לי האם קיים מס בפדיון מק"מ ע"י המדינה בסוף חייו? בברכה, אבי
לריבית החדשה, גם 317 וגם החדש למאי. וכן, יש מס על הפידיון (פידיון סופי או מכירה, לא חשוב).

nadlerav

New member
אתה יכול להסביר בבקשה

לריבית החדשה, גם 317 וגם החדש למאי. וכן, יש מס על הפידיון (פידיון סופי או מכירה, לא חשוב).
אתה יכול להסביר בבקשה
מה זאת אומרת יותאמו? המון תודה אבי

dw2322

New member
ריבית עולה==>אגחים יורדים

אתה יכול להסביר בבקשה
מה זאת אומרת יותאמו? המון תודה אבי
ממחר כל האגחים ימצאו בסביבת ריבית שנתית גבוהה יותר. לכן מי שירצה לקנות אותם מחר יבקש עוד רבע אחוז, ולכן המחיר שלהם יצטרך לרדת כדי שהמחיר יגלם את התשואה השנתית המבוקשת הגבוהה יותר. מאחר והשוק ציפה להעלות ריבית כזו אז מחיר האגחים כבר גילם חלקית את ההעלאה הצפוייה ולכן לא צריכה להיות דרמה מיוחדת. ככל שהאגח ארוך יותר ההשפעה על מחירו תהיה גבוהה יותר (במקמ לעוד חודשיים למשל ההשפעה תהיה מינורית בעוד שבאגח לעוד שנתיים נראה אדום). בכל מקרה המקמ הוא אפיק השקעה מאד מאד משוכלל כך שאין לצפות שמישהו יקנה או ימכור לנו משהו במחיר מציאה. צרפתי לך למטה את טבלת המקמים ואני משער שמחר נוכל לראות את ההשפעה ההדרגתית הזו באופן ויזואלי.

nadlerav

New member
OK אז אם לחזור לשאלה המקורית...

ממחר כל האגחים ימצאו בסביבת ריבית שנתית גבוהה יותר. לכן מי שירצה לקנות אותם מחר יבקש עוד רבע אחוז, ולכן המחיר שלהם יצטרך לרדת כדי שהמחיר יגלם את התשואה השנתית המבוקשת הגבוהה יותר. מאחר והשוק ציפה להעלות ריבית כזו אז מחיר האגחים כבר גילם חלקית את ההעלאה הצפוייה ולכן לא צריכה להיות דרמה מיוחדת. ככל שהאגח ארוך יותר ההשפעה על מחירו תהיה גבוהה יותר (במקמ לעוד חודשיים למשל ההשפעה תהיה מינורית בעוד שבאגח לעוד שנתיים נראה אדום). בכל מקרה המקמ הוא אפיק השקעה מאד מאד משוכלל כך שאין לצפות שמישהו יקנה או ימכור לנו משהו במחיר מציאה. צרפתי לך למטה את טבלת המקמים ואני משער שמחר נוכל לראות את ההשפעה ההדרגתית הזו באופן ויזואלי.
האם כדאי לי להחליף את המק"מ כי אם הבנתי אותך נכון במק"מ של חודש הבא אפשר יהיה להרוויח יותר ריבית על הכסף כי הרי המדינה תנפיק אותו לאחר שהעלתה היום את הריבית? אבי

dw2322

New member
אני חושש שלא

האם כדאי לי להחליף את המק"מ כי אם הבנתי אותך נכון במק"מ של חודש הבא אפשר יהיה להרוויח יותר ריבית על הכסף כי הרי המדינה תנפיק אותו לאחר שהעלתה היום את הריבית? אבי
אני חושש שלא
מכיוון שגם במקמ שלנו (317) אפשר (ממחר) להרוויח יותר ריבית (ממחר אם זה לא מגולם כבר במחיר של היום), כלומר את מה שנרוויח במקמ הבא נפסיד במקמ הזה ולא עשינו כלום (וסתם שילמנו עמלות). אם אינך זקוק לכסף במרץ 2007 אז מתישהו תוכל לגלגל קדימה (קרי למכור את מרץ ולקנות אחד יותר רחוק) אבל אז מחר אינו יום מיוחד, ולמען האמת הייתי מעדיף לעשות את הגילגול ביום שקט יותר, כשאין חדשות (פחות סיכוי לעיוותים במחיר). אם בכלל לא זקוקים לכסף אז אפשר לחסוך את הכאב ראש של גלגול המקמים כל פעם בעזרת אגח מסוג גילון, שהוא מעין "מקמ מתחדש" - מציע תשואה ממוצעת של מקמים ויש כמה כאלה, לטווח של כמה שנים.

idoba2

New member
הסתכלתי על העלאות ריבית קודמות

הסתכלתי על העלאות ריבית קודמות
וההשפעה היא מינורית ומתפוגגת כיומיים אחרי ההכרזה. לדעתי, אפשר בהחלט להגיד שברוב המקרים השוק כבר מגלם את ההכרזה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה