על הספר הלו דורית.

חרצית10

New member
על הספר הלו דורית.

הסופר: ניר דרום.
הוצאת:כנרת.זמורה-ביתן.
300 עמודים.
הספר מספר על דורית בת 14, בת יחידה לאמה.אביה נהרג באסון התאומים לפני שהיא נולדה. הספר כתוב בצורת מונולוגים של 4 גבורים:דורית. דודתה אחות אמה-אנטי רייצ'ל, בן כיתתה בובי ונייתן אהובה של הדודה. בכל קיץ דורית נוסעת לת''א לדודתה. גם האם נוסעת. כולם חושבים שנסעה להודו. אבל דורית מגלה שהיא נסעה לניו יורק. דורית בורחת מבית דודתה ונוסעת לניו יורק לגלות פרטים על מות אביה וכן להתחקות אחר אמה. היא נפגשת בניו יורק עם בובי בן כיתתה והיא מתארחת אצלו. דודתה אנטי רייצ'ל מגיעה בעקבותיה לניו יורק ונפגשת עם אהובה נייתן שנפרדה ממנו לפני 8 שנים. את דורית מלווה כל הזמן דמותה של הזמרת דולי פרטון שהיא מאד אוהבת את שיריה. דמות הזמרת מעודדת ומחזקת אותה לאורך כל הדרך. מתברר שהאם קנתה את הדירה שבה גרה עם בעלה. היא לא האמינה במותו וכל קיץ חיפשה אותו. דורית, הדודה והאם נפגשים במוזיטון ליד תמונה שהיתה נערצת על האב. דורית והאם מתקרבות סוף סוף.
''הנחתי את היד שלי על היד שלה. היא הסתכלה על ידי וליטפה אותה. אני מתארת לעצמי שהמגע של היד שלי היה לה מוזר וחדש לפחות כמו שהמגע של היד שלה היה בשבילי. היא הבינה, כמוני, שאנחנו לא מכירות בכלל זו את זו.''.(עמ' 271).ספר מעניין. מומלץ לנוער בוגר.

למעלה