על הגברת המודעות והקבלה אותנו בחברה הדתית
ביום חמישי האחרון הייתי בפעילות של קבוצת "איגי דתיים" (בוגרת), ולפעילות הגיעו שני אורחים: א. הרב בני פרל (ראש הישיבה התיכונית למדעים ואומנויות, "בר אילן", ת"א). ב. הומו דתי בשם ארז שחי עם בן זוג כמה שנים, ויש לו 2 ילדים (ועוד בדרך) שהביא לעולם יחד עם דתייה סטרייטית ש"לא מצאה את האביר על הסוס הלבן, אבל רצתה ילדים". --------------------------------------------------------- בהתחלה שיתף אותנו ארז בסיפור האישי שלו. בין השאר, על אביו של האקס שלו במשך 3 שנים. האקס הוא בן למשפחה טבריינית דתייה, שבהתחלה אביו לא היה מוכן לשמוע על זה שהבן שלו אוהב גברים, בטח שלא להכיר את בן הזוג של בנו. אחרי תהליך מסויים, כששבת אחת התלווה אליו ארז לתפילה בבית הכנסת, הוא עטף אותו בטלית בזמן ברכת כוהנים, משל היה בנו). ארז, שגדל ביישוב דתי גדול, יצא מהארון בפני הוריו ואחיו בגיל 20 ומשהו, אבל בפני המשפחה המורחבת והמכרים, הוא יצא מהארון מאוחר יותר, כשהיו צריכים להודיע על כך שארז הוא אבא לילד. כמובן שנדרשו הסברים כיצד הוא הפך לאבא מבלי שהייתה חתונה, ובד בבד עם הבשורה על הילד גם סיפרו לחברים, שאהבת ארז נתנונה לבני המין היפה (
). התגובות היו מאד תומכות ומפרגנות. אין מן הנמנע להניח, שהעובדה שליציאה מהארון התלוותה גם ההודעה על הולדת הילד, ריככה מאד את הקבלה של ארז ע"י הקהילה. --------------------------------------------------------- בהמשך המפגש דיבר הרב בני פרל על הצורה הנכונה, לדעתו, לעורר אהדה וקבלה כלפי ההומואים והלסביות בחברה הדתית (ובקצרה דיבר על נושאים נוספים). כאשר נשאל הרב פרל, האם נכון להביא לכיתות אנשי הסברה שידברו על הקהילה הלהט"בית עם התלמידים והתלמידות (גם בבתי ספר דתיים), הרב אמר שלדעתו לא זו הדרך הנכונה. הוא אמר, ואני נוטה להסכים, שבאופן כזה מעניקים לנושא נופך של חריגות, והמטרה שלנו היא, שיתייחסו לנטייה כעובדה מוגמרת, כמשהו שגרתי וטבעי. הרב פרל בוחר דווקא בדרכים אחרות לקרב את הנושא אל לב תלמידיו. לדוגמא, לפני זמן מה, הזמין הרב פרל לישיבה שלו את אביגיל שפרבר (לסבית דתייה שפעילה בתחום הקהילה הדתית הגאה וחברה בארגון בת-קול ללסביות דתיות) לשאת דברים על הסרט "חאלקה" שביימה, שאינו עוסק כלל בנושא הנטייה המינית. דוגמא נוספץ, היא, שכאשר נאלץ לעזוב במהלך שנת הלימודים המורה לקולנוע של הישיבה התיכונית למדעים ואומנויות, הרב פרל לא היסס בטרם מינה את חיים אלבום (הומו דתי מוצהר שביים את הסרט "ואהבת") למורה החדש למקצוע זה בבית הספר. הרב פרל מספר כי במהלך 8 השנים בהם הוא מכהן כראש ישיבה יצאו בפניו 4 תלמידים מהארון, וחלקם לא הסתירו את הנטייה המינית מחבריהם לכיתה, דבר שלא הוביל להפלייתם לרעה בשום צורה. --------------------------------------------------------- לא יכולתי להתעלם מקשר בין ההשקפה של הרב פרל לבין סיפורו האישי של ארז שפתח את המפגש. ארז יצא מהארון בצורה מאד אלגנטית, כאשר עשה זאת כהסבר לעובדת היותו אב רווק דתי. לא הייתה כאן יציאה דרמטית מהארון. אני סבור שכל אחד מאיתנו יכול להשתפר בנושא הזה. לא להתבייש במי שאנחנו ולא להסתיר, מחד, ומאידך, לא לעשות מזה מה שזה לא. לא להחצין את זה, לא לעשות מזה אישיו. כשנשדר לחברה שהנטייה המינית היא פטבע שני שלנו, אני בטוח שגם אצלינו זה יחזק את התחושה הזו. תחושה לה כולנו שואפים ושלא תמיד קל להשלים איתה במאת האחוזים. --------------------------------------------------------- מעניין אותי לשמוע האם אתם מזדהים עם העמדה של הרב פרל, בנוגע לצורה הנכונה להשפיע על החברה הדתית (ובכלל) בנושא קבלת ההומואים והלסביות.
ביום חמישי האחרון הייתי בפעילות של קבוצת "איגי דתיים" (בוגרת), ולפעילות הגיעו שני אורחים: א. הרב בני פרל (ראש הישיבה התיכונית למדעים ואומנויות, "בר אילן", ת"א). ב. הומו דתי בשם ארז שחי עם בן זוג כמה שנים, ויש לו 2 ילדים (ועוד בדרך) שהביא לעולם יחד עם דתייה סטרייטית ש"לא מצאה את האביר על הסוס הלבן, אבל רצתה ילדים". --------------------------------------------------------- בהתחלה שיתף אותנו ארז בסיפור האישי שלו. בין השאר, על אביו של האקס שלו במשך 3 שנים. האקס הוא בן למשפחה טבריינית דתייה, שבהתחלה אביו לא היה מוכן לשמוע על זה שהבן שלו אוהב גברים, בטח שלא להכיר את בן הזוג של בנו. אחרי תהליך מסויים, כששבת אחת התלווה אליו ארז לתפילה בבית הכנסת, הוא עטף אותו בטלית בזמן ברכת כוהנים, משל היה בנו). ארז, שגדל ביישוב דתי גדול, יצא מהארון בפני הוריו ואחיו בגיל 20 ומשהו, אבל בפני המשפחה המורחבת והמכרים, הוא יצא מהארון מאוחר יותר, כשהיו צריכים להודיע על כך שארז הוא אבא לילד. כמובן שנדרשו הסברים כיצד הוא הפך לאבא מבלי שהייתה חתונה, ובד בבד עם הבשורה על הילד גם סיפרו לחברים, שאהבת ארז נתנונה לבני המין היפה (