על איזה עורך דין אתם ממליצים?

מצב
הנושא נעול.

davidin

New member

שלום לכולם! אז השאלה היא דיי מורכבת,ואודה לכם אם תתנו לי חוות דעת. חתמתי על חוזה ל 12 חודשים. עבדתי 5 חודשים. פוטרתי כאשר המנהל טוען שביצעתי מעשים שהביאו לפיטוריי, זאת כאילו הגשתי מכתב התפטרות. בחוזה היה כתוב שכאשר אפוטר או אעשה משהו שיגרום לפיטוריי אשלם 400 ש"ח על כל חודש שלא סיימתי מהחוזה. עשיתי קורס בן 9 ימים בין השעות 8-20 עליו קיבלתי פחות מ 1000 ש"ח כולל נסיעות. המשכורת היא 22 ש"ח לשעה. נלקחו לי מהמשכורת 3200 ש"ח. נתתי אני מקווה מספיק פרטים לגבי הבעיה ואני מאד מבקש חוות דעת ובאם אתם ממליצים על עורך דין אז על מי? אני גר באזור ראשון לציון. אם תרצו עוד פרטים אשמח לתת. תוכלו גם לכתוב לי מסרים. ממש ממש תודה.

שיר ורד

New member
תגובה

שלום לכולם! אז השאלה היא דיי מורכבת,ואודה לכם אם תתנו לי חוות דעת. חתמתי על חוזה ל 12 חודשים. עבדתי 5 חודשים. פוטרתי כאשר המנהל טוען שביצעתי מעשים שהביאו לפיטוריי, זאת כאילו הגשתי מכתב התפטרות. בחוזה היה כתוב שכאשר אפוטר או אעשה משהו שיגרום לפיטוריי אשלם 400 ש"ח על כל חודש שלא סיימתי מהחוזה. עשיתי קורס בן 9 ימים בין השעות 8-20 עליו קיבלתי פחות מ 1000 ש"ח כולל נסיעות. המשכורת היא 22 ש"ח לשעה. נלקחו לי מהמשכורת 3200 ש"ח. נתתי אני מקווה מספיק פרטים לגבי הבעיה ואני מאד מבקש חוות דעת ובאם אתם ממליצים על עורך דין אז על מי? אני גר באזור ראשון לציון. אם תרצו עוד פרטים אשמח לתת. תוכלו גם לכתוב לי מסרים. ממש ממש תודה.
תגובה
1. לפי הנתונים שסיפקת , היה עליהם לקזז רק 2800 שח. 2. מה המעשים שבגינם פוטרת? 3. האם ניתנה לך זכות שימוע בטרם פוטרת? 4. האם עבדת בחברת כח אדם?

davidin

New member
תשובות

תגובה
1. לפי הנתונים שסיפקת , היה עליהם לקזז רק 2800 שח. 2. מה המעשים שבגינם פוטרת? 3. האם ניתנה לך זכות שימוע בטרם פוטרת? 4. האם עבדת בחברת כח אדם?
תשובות
1.זה נכון היה עליהם לקזז רק 2800 ש"ח אך הם לא הודיע לי בכלל על פיטורים פשוט לקחו. 2.אמרתי לאחמשית מילים שפגעו בה... הצטערתי על כך אח"כ- מילים לא מן המיניות. היא קיבלה את התנצלותי. 3.היה לי שימוע של החברה שבה הועסקתי ופוטרתי על ידה- כאשר הם בעצם הקליינטים של החברה בה אני מועסק. כלומר אני עבדתי אצל לקוח של החברה על ידה הועסקתי. הלקוח שלהם פיטר אותי אבל החברה בה אני מועסק לא פטרה ורק אחרי שלקחו לי את הכסף הבנתי שהם מפטרים אותי בלי לשאול אותי האם אני מעוניין להמשיך אצל לקוח אחר שלהם. 4.זו לא חברת כוח אדם אלא חברת שמירה. תודה מראש על העזרה.

שיר ורד

New member
המשך תגובה

תשובות
1.זה נכון היה עליהם לקזז רק 2800 ש"ח אך הם לא הודיע לי בכלל על פיטורים פשוט לקחו. 2.אמרתי לאחמשית מילים שפגעו בה... הצטערתי על כך אח"כ- מילים לא מן המיניות. היא קיבלה את התנצלותי. 3.היה לי שימוע של החברה שבה הועסקתי ופוטרתי על ידה- כאשר הם בעצם הקליינטים של החברה בה אני מועסק. כלומר אני עבדתי אצל לקוח של החברה על ידה הועסקתי. הלקוח שלהם פיטר אותי אבל החברה בה אני מועסק לא פטרה ורק אחרי שלקחו לי את הכסף הבנתי שהם מפטרים אותי בלי לשאול אותי האם אני מעוניין להמשיך אצל לקוח אחר שלהם. 4.זו לא חברת כוח אדם אלא חברת שמירה. תודה מראש על העזרה.
המשך תגובה
1. על פי גובה הסכום שבו מדובר , נראה לי שאין טעם לקחת עורך דין שייצג אותך בתביעה, שכר טרחת עורך דין יכול לעלול על סכום התביעה, ואם לא תזכה בתביעה באופן מלא, לא בטוח ששכר הטרחה יוחזר לך, גם אם כן הוא עשוי להיות נמוך מעלותו בפועל. 2. כן שווה לפנות לעורך דיו להתיעצות אישית (אני לא עו"ד אך תוכל לפנות במסר אישי לעורכי דין ארחים העונים בפורום). 3. החברה שפטרה שהעסיקה אותך פטרה אותך ללא שימוע. לדעתי במקרה זה, ודאי שהיית זכאי לקבל שימוע ממנה, לא ברור לי כמה זמן עבר ממועד פיטוריך, אך אם לא עבר זמן רב, אתה רשאי להגיש תביעה ולבקש שימוע, בו החברה תצטרך להסביר מדוע פיטרה אותך ואתה תוכל להסביר שלא היתה לך שום כוונה לפגוע בעבודתך, בגין העדר שימוע ניתן לעיתים לקבל פסק דין המזכה אותך בפיצוי בגלל העדר שימוע וזאת ללא קשר לנושא הקנס שחויבת בו. 4. בצורה בה הועסקת, יש לראות בך (לדעתי) כעובד חברת כח אדם. במיוחד, שההחלטה על פיטוריך התקבלה למעשה אצל המעסיק בפועל ולא בחברה בה הועסקת באופן רשמי. אם זה כך, אזי סביר שהתחיבותך לתשלום הקורס לא עומדת בקריטריונים החלים על עובדים המועסיקם דרך חברות כח אדם. בין השאר קובע החוק, כי תקופת ההתחיבות לא תעלה על 4 חודשים. עורך דין, יוכל לעזור לך באיתור תקדימים המוכיחים כי צורת העסקתך היא בעצם דרך חברת כח אדם וכן בהגדרת מאפיינים בצורת העסקתך המחזקים (או מחלישים טענה זו). 5. בנוסף לכל הטענות הללו, תוכל לנסות ולהוכיח שעלות הקורס, היתה נמוכה בהרבה מהסכום שעליו חתמת ולכן יש להתאים את הקנס לגובה עלות הקורס בפועל. 6. מעבר לכך, גם אם כל הטענות לעיל לא יתקבלו, עליך לדרוש החזרה של 400 שח , אשר נגבו שלא בהתאם לחוזה עליו אתה חתום. מצורף קישור לחוק חברות כח אדם

מצב
הנושא נעול.
למעלה