עליבאבא....

lobaum

New member
עליבאבא....

היי לכולם רציתי לדעת מאנשים עם נסיון באתר עליבאבא איך בדיוק משלמים למוכר? למה המחיר לא מפורסם? כמה זה בטוח? (מנסיונכם האישי כמובן) מעבר לכך הבנתי שהרבה מאד מוכרים באיביי פשוט קונים מעליבאבא, זה נכון? תודה רבה לכולם

noam weissman

New member
עליבאבא ו40 השודדים בהחלט שם מוצלח יותר

האתר הינו מבנה נתונים של עסקים ולא אתר מכירות. כלומר מה שנקרא בעגה המקצועית אתר B2B ... תוכל למצא ספקים ויצרנים אמינים אבל לצערנו גם הרבה מאוד שקרנים, נוכלים, סוחרים וחברות מסחר... למצא ספק אמין ומקור טוב קשה מאוד.. צריך הרבה סבלנות ומן הסתם גם כסף להשקיע בכל מיני נסיונות.. תחכה למנוסים יותר שיענו !!! בהצלחה.

boltrade

New member
להגנת אתר אליבאבא...

אני מכיר את אתר אליבאבא מאז היווסדו ביוני 1999 , את אני התחלתי את עסקיי היבוא שלי וראיתי את קצב התפתחותו. אתר אליבאבא והחברה העומדת מאחוריו הינו המצאה גאונית לאותה תקופה, אתר מצוין אמין וטוב, האתר המוביל בתחום אתרי ה- B2B שבמהותו היה אמור לשרת חברות קטנות ובינוניות. מי מכם נכנס פעם לקרוא על החברה כאן: רקע על האתר כאן . מי מכם בדק משל באתר ALEXA את מיקומו של אתר אליבאבא בעולם: נכון להיום במקום ה- 91 (!) , אתם חושבים שזה פשוט ? מתוך 56 מיליון (!) משתמשים רשומים בוודאי שיהיו לא מעט בעיות. מידי פעם אני מקבל בקשות לסיוע מנפגעי האתר, אבל זה לא בגלל האתר, אלה באשמת המשתמשים. צר לי מאד לומר זאת וזה אולי ישמע אפילו קצת לא פופולארי בפורום הזה, צר לי לומר שיש לכם היבואנים הקטנים וסוחרי איביי, יש לכם בדרך עקיפה יד בכניסתם של נוכלים לאליבאבא. אסביר: כאשר המסחר הבינלאומי המסורתי נעשה בין חברות גדולות ובינוניות ובכמויות סחורה גדולות, הביטחון העסקי עולה משום שהצדדים ברמות האלה משקיעים בלמידה ואיך לנהל את עסקיהם בתבונה. אולם כאשר המסחר נעשה במוצרים בבודדים או בכמויות קטנות נוצרת בעיה. מפעלים לא מוכרים בבודדים או בכמויות קטנות, וכך נוצרה קרקע פורייה ממנה מתפרנסים מיליוני דילרים סינים המנסים את מזלם בשיווק לעולם הרחב. השילוב עם יבואן מתחיל המחפש את המוצר האולטימטיבי, כאשר אין בידו ידע וניסיון בהתנהלות העסקית ומול תרבות עסקית שונה, ועוסק בהיקפים כספיים קטנים, ובשל כך נמנע היבואן המתחיל הממוצע בלהשקיע ולרכוש ידע או להשקיע משאבים ביצירת אוירה בטוחה לעסקה, יצר מצב אותו "גילו" נוכלים סינים המפתים משתמשים להוטים ותמימים ועושים עליהם "מכות" קטנות, כספים שלא ניתן להחזיר ולא לתבוע. לכן באתר כה גדול תמצאו את הכל ! אבל אל תשכחו, האתר הוא בסך הכל פלטפורמת עבודה גלובלית מצוינת, אחת מהטובות והיעילות ביותר שיש כיום באינטרנט לחברות וסוחרים. ובנושא הבאת העסקה לרמת בטחון מרבית, ישנן מספר דרכים ליבואן המתחיל להבטיח כמה שיותר את הסביבה העסקית שלו, אם יעשה כמה פעולות פשוטות בכדי להיות יותר בטוח מי עומד בצד השני. לא אחת אני מראה לנפגעי יבוא למיניהם כי בדיקה פשוטה, אפילו חיפוש בגוגל של שמות, של פרטים והצלבתם, הייתה יכולה לגרום להם לא לבצע את העסקה ולא לסכן את כספם. קצר הזמן מלהמשיך... היזהרו בעסקיכם והתנהגו בתבונה ! בהצלחה,

enbalush

New member
אליבבא

יש שם המון "סוכנים" וגם המון הצעות של פושעים מניגריה. אבל - יש שם עסקים מסין שאני יצרתי איתם קשר, הם מפרסמים את כל הפרטים שלהם, עשיתי עליהם גוגל, באתר יש אפשרות לפרסם וידיאו של העסק, שזה גם אומר המון על העסק (בעיקר בגלל התחרות), ופשוט בודקים, אם יש להם אתר, טלפון, סקייפ, מסנג'ר, אם הם מסומנים עם מלוא הכוכבים של האתר number 1 supplier או משהו כזה. אני לא הייתי פוסלת את האתר הזה, אבל צריך לבדוק מי הספק כמו שבודקים כל ספק אחר.

noam weissman

New member
לא אמרתי לפסול.. ממש לא !

האתר הוא אתר B2B כמו רבים אחרים.. בכל מסחר מקוון ניתקלים ברמאים וכו ותמיד תמיד צריך לבדוק !

למעלה