עלויות עו"ד למכירה וקניה + משכנתא++

falash

New member
עלויות עו"ד למכירה וקניה + משכנתא++

אנו מתלבטים האם לקחת עו"ד לקנית הדירה החדשה ומכירת הדירה שלנו... כנראה שניקח, א. עלות של 0.25% יש סיכוי? או שבדרך כלל זה יהיה בסביבות 0.5% ...אולי יותר? ב. עו"ד יטפל מן הסתם גם במכירה וגם בקניה , האם גם במקרה כזה לוקחים אחוזים משני הבתים? ג. שאלת תם, האם עבודת עורך הדין לא זהה בבית של 150000 ושל 1000000 $... למה בעצם התשלום באחוזים מהמחיר? ד. כאשר עו"ד נוקב בסכום של 0.5% מקובל שזה כולל מע"מ או לא? ה. אחרי שנחתם חוזה הקניה מתי אני יכול לקחת משכנתא על הבית שאני קונה? יש אפשרות לקחת משכנתא על הבית שאני קונה עוד לפני שהוא בבעלותי, רק על סמך החוזה? תודה רבה רבה מראש לכל מי שיעזור...בטח יהיו עוד שאלות בהמשך הדרך. שבת שלום.

רכישת דירה ...

א. עלות של 0.25% יש סיכוי? - סיכוי תמיד יש ... אבל בדרך כלל זה יהיה בסביבות 0.5% ואולי יותר. כדאי לזכור שכשמשלמים מעט עבור שירות בדרך כלל מקבלים שרות מקצועי ברמה נמוכה. ב. עו"ד יטפל מן הסתם גם במכירה וגם בקניה, האם גם במקרה כזה לוקחים אחוזים משני הבתים? - כן ... מדובר בעבודה כפולה וסכום עסקה כפול. ג. שאלת תם, האם עבודת עורך הדין לא זהה בבית של 150000 ושל 1000000 $... למה בעצם התשלום באחוזים מהמחיר? - לפעמים היא זהה ולפעמים לא ... התשלום באחוזים כי מן הסתם קשה לגבות על עסקה במחיר נמוך את מה שניתן לגבות מעסקה במחיר גבוהה ... ומן הסתם יש גם הבדל בגובה האחריות המקצועית. ד. כאשר עו"ד נוקב בסכום של 0.5% מקובל שזה כולל מע"מ או לא? - לא כולל מע"מ. ה. אחרי שנחתם חוזה הקניה מתי אני יכול לקחת משכנתא על הבית שאני קונה? יש אפשרות לקחת משכנתא על הבית שאני קונה עוד לפני שהוא בבעלותי, רק על סמך החוזה? - כן ... בתנאי שהמוכר יסכים לרישום הערת אזהרה לטובת הבנק. קרא קצת בפורום, בשאלות נפוצות ובקישורים ואולי לא יהיו עוד הרבה שאלות בהמשך הדרך

gili667

Member
ככל שהנכס יקר יותר האחוז יכול לקטון

העובדה שתעסיק את העו"ד בשתי עסקאות גם תקל עליו ללכת לקראתך בגובה השכ"ט מקובל היום בין רבע לחצי אחוז אבל אם מחיר הדירה הוא 100אלף אזי לא סביר לצפות ששכ"ט יהיה 250$ שכ"ט איננו רק משך העסקתו אלא גם האחריות המקצועית - למעשה אתה מקבל גם "ביטוח" [: [העובדה שהרבה אינם מיקצוענים זה כבר ענין אחר ו"להפעיל" ה"ביטוח" זהו סיפור מורכב גם זה ענין אחר [-: ] עדיף שרות טוב ומקצועי על חסכון של שקל - חסכון של רבע או שמינית אחוז הנו זניח בהיבט הכללי של העסקא ע"מ שהשרות יהיה מקצועי הנך צריך עו"ד המבין במקרקעין או לפחות המנסה להבין [הרבה עו"ד עושים חוזי מכר בלי להבין דבר בתחום] ושהשכר יהיה שכר ראוי [וכאן חשובה גם מורכבות העסקא והבעיות הקימות/לא קימות בה] כל ענין המשכנתא עליך לברר לפני חתימת החוזה - עו"ד מנוסה ידע לתת לך כל התשובות וגם לבנות העסקא בהתאם

plantin

New member
תהליך המשכנתא יכול להתחיל לפני

תהליך המשכנתא יכול להתחיל לפני חתימת החוזה אז תוכל לקבל אישור עקרוני ותדע את סכום הכסף שאתה יכול לקבל מהבנק ואחוזי הריבית ואחרי חתימת החוזה להמשיך בתהליך.

למעלה