עלויות מחייה בעמק הסיליקון

Easy4me1

New member
עלויות מחייה בעמק הסיליקון

אנחנו זוג +3 בני עשרה. שוקלים לעבור לעמק הסיליקון לכ- 3-4 שנים. אשמח לטיפים בנושאים הבאים:
א. מה עלויות למשפחה? אפשר למצוא אקסל טיפוסי?
ב. המשרד בסן חוזה. איפה כדאי לגור? סניוויל או מיליפיטס?
ג. רמת שכר מינימלית שמתחתיה יהיה קשה להינות....
ד. מה עם ניתוק תושבות? למה זה חשוב? אילו טיפים אפשר לקבל בנושא זה?
ה. הבת שלי בת 16. מה קורה עם צה"ל? מישהו התנסה בזה?

migrate2usa

New member
ב2 מילים: יקר יקר.

תכין איזה 250K דולר שנתי לפחות. אם אתה לא מרוויח סכום כזה ב STATE OF CA אז מומלץ לא לדרוך בכלל ב STATE OF CA.

ע מזרחי

New member
יש לי נוסחה לעלויות בגדול

קחו את סך העלויות השנתיות שלכם בישראל (בשקלים), כולל שכר דירה/משכנתא.
חלקו את הסכום ל-2
זה בגדול הסכום שצריך בדולרים, לאותה רמת חיים, כולל הפרשה מכסימלית לפנסיה, חיסכון שייתן שווה ערך לקרן ההשתלמות והשתתפות בהוצאות הבריאות.

migrate2usa

New member
במילה אחת בולשיט !!!

דירה כמו שיש לי בישראל. אני מחפש בארה"ב. רוצים עליה בארה"ב שכר דירה של 4000 דולר לחודש.
לקנות דירה כזו בארה"ב. תכין 1 מליון דולר.

grishab

New member
מה זה "דירה כמו שיש לי בישראל" ?

איך אפשר להשוות בכלל כשמחירי הנדלן אפילו באותה עיר יכולים להשתנות בצורה תלולה מאיזור לאיזור

migrate2usa

New member
מה זה איך אפשר להשוות ? פשוט מאוד.

תמצא לי דירת 3 חדרים במטרו ניו יורק רבתי. בניין רב קומות. סה"כ 70 דירות בבניין. עם לובי מפואר. ללא שומר בכניסה. עם 3 מעליות חדשות. בפחות מ 1 מליון דולר. אה בפרט נוסף. עשוי מבלוקים ובטון נטו וברזל. אה ופרט נוסף 2 חניות ופלוס מחסן.
ולא כאילו בית עשוי מעץ שבשביל לחמם אותו בחורף אתה צריך מזגן סופר מפלצת עם BTU מפלצתי.

רוצה מוצר כזה במטרו ניו יורק. כן כן , כמה כסף ?
בשביל מוצר כזה צריך לחיות במנהטן ולשלם מחיר פתיחה של כמה מליוני דולרים.

נו באמת.

John the Savage

New member
ושכחת להוסיף

"וששם הרחוב יהיה בעברית, ושלא יהיה שם שלג בחורף, ושיהיה במרחק הליכה לשוק הכרמל".

בדר"כ מחממים דירות בחורף באזורים האלו עם רדיאטורים ולא עם מזגן, ועץ לא מבודד פחות טוב מבלוקים וברזל. ובנ"י בניינים עם לובי מפואר הם גם עם שומר בכניסה. בקיצור, הדרישות שלך דביליות כי הן לא מתאימות לאזור עליו אתה מדבר.

Boston Guy

New member
תיארת היטב את ההודעה שלך עצמך

אם נעבוד לפי הנוסחא שידידנו הציע,
מה שאתה אומר זה בעצם שהדירה שלך בישראל לא מסוגלת לקבל שכר דירה של (4000 כפול 2) סכום ה 8,000 ש"ח לחודש,
או שהדירה שלך בישראל לא שווה (מליון כפול 2) 2 מליון ש"ח.

כלומר - אתה מחפש לגור בפופיק של העולם, בצנטרום של האזור המטרופוליטני של ניו יורק, ומצפה שדירה שם תהיה באותו מחיר כמו דירה בפתח תקווה.
פחחחחח.

nerod

New member
אזהרת טרול

נדמה לי יש כאן טרול, הגירה לארהב היא לא רק קיצוניות.
אתה גם טוען שבארץ לא דואגים לפנסיה כל פשט את הרגל
אתה גם טוען שבקליפורניה צריך להרוויח לפחות 250 אלף
הכנסה חציונית בסן פרנסיקו פחות מ80 אלף למשפחה ו50 אלף לנפש.
הכנסה חציונית במונטיין ויוו כ מ110 אלף למשפחה ו51 אלף לנפש.
מסתבר שגם פאלו אלטו ולוס אלטוס הן משמעותית פחות.
כל הנתונים הם כאן:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_California_locations_by_income
&nbsp
אני האחרון שטוען שבעמק זול אבל עם ילדים במערכת הציבורית (לא המקרה שלי) נכונות לא לגור מרחק אופניים מגוגל/פייסבוק/אפל אפשר לחיות לא רע גם עם הרבה פחות.
&nbsp
מצד שני לקשקש עדיין זול כאן.
&nbsp
&nbsp

jojo72

New member
נו באמת. המספרים שלו כבר הרבה יותר קרובים לשלך.

גם בארץ השכר הממוצע הוא נמוך מ10K אבל סביר שמי שעובר לסיליקון וואלי מרוויח בארץ הרבה יותר מזה. בגדול, למשפחה עם 3 ילדים שרגילה לחיות ברמת חיים גבוהה בארץ ורוצה גם להנות בארצות הברית, לשלוח את הילדים לבתי ספר ציבוריים טובים ולבוא לבקר כאן מדי שנה - 220-250K לא נשמע לי מופרך. לעומת זאת המספרים החציוניים שנתת לא בכיוון. זה כמו שאמריקאי מבוסס מהוואלי יעבור לתל אביב וירוויח 10K שקלים לחודש.

migrate2usa

New member
נו באמת. הנה הנתון האמיתי

http://www.zillow.com/homes/for_ren...-121.686459,37.372612,-122.021542_rect/11_zm/

כנס ל zillow. תראה בעצמך. אזור הסיליקון ואלי.
והנה בחרתי דווקא באזור שרצו שאני יעבוד שם. ועוד מנסים לשכנע שאני יבוא לעבוד שם (לא מפסיקים לפנות אליי).

לשלם עבור בית 3500 דולר בשכירות בצורה הזו לא חוסכים דולרים.

בשביל מה באים לארה"ב אם לא לזנק כלכלית למעלה ולחזור לישראל עם הרבה מזומן. אמרתי להם , פחות מ200K דולר שנתי שכר ייסוד אל תפתחו איתי שיחה בכלל. בשביל לחיות על קו האפס (לא חוסכים) לא עוברים לארה"ב. את זה אפשר לעשות בישראל ולהיות קרוב למשפחה.

carlimi

New member
נו אז סבבה

לא רואה מה הבעיה.
תישאר בארץ, קרוב למשפחה ותמשיך לגור בפתח תקווה ולחסוך.
לחלקנו יש עוד כמה סיבות שבגללן עברנו לחיות בארה"ב, ולא, הן לאו דווקא כלכליות.
כל אחד והשיקולים שלו.

KallaGLP

New member
דוגרי, ניסינו לעשות את החישוב הזה ויצא לנו

מאוד רחוק מהמציאות. לפחות במקרה שלנו, עם סכומים כאלה ספק אם היינו שורדים, שלא לדבר על חיים באותה רמת חיים וחוסכים לפנסיה.

nerod

New member
צריך לקרא בעיון

א. לא אמרתי ש110 ברוטו של מפרנס אחד למשפחה עם שלושה ילדים זה מספיק לחופשות בית ענק חוגים וחסכון לפנסיה. אמרתי שזה החציון.
ב. אדם שמגיע מהייטק בארץ נמצא בעשירות העליון לפחות ומצפה לא להתרחק משם יותר מידי. לכן המספרים שציינת בפוסט המקביל 150-180 הרבה יותר סבירים.
ג. יועיל בטובו הכותב לספר מה חשוב לו, מכל הבחינות ויהיה אפשר להעריך ולהתווכח על ההערכות אבל עכשיו כל מספר בין 80 ל300 אפשרי.
ד. הפואנטה שלי שהאימרה אם אתה לא מרוויח 250 אין לך למה לבוא נראת לי קצת מופרכת. כמו שאמרתי, מטרילה.

KallaGLP

New member
הגבתי לנוסחה של ע מזרחי, לא לדבריך.

הצבנו את המספרים שלנו בנוסחה שלו ולא קיבלנו מספרים הגיוניים בכלל.
יחד עם זאת, אם תשים לב, דווקא כתבתי שהמספרים שעוד אילן רשם בזמנו בשרשור הזה נראים לי גבוהים מדי וכתבתי מספרים נמוכים בהרבה.

KallaGLP

New member
סליחה, זה לא היה בשרשור הזה, אלא בשרשור התאום שלו,

שנמצא כמה שרשורים מתחת (ולדעתי עדיף היה לאחדם למניעת בלבול).

KallaGLP

New member
טוב, קראתי שוב וראיתי שאתה יודע שהצעתי מספרים נמוכים יותר.

אבל זה בלי קשר לכך שהנוסחה של מזרחי לא עובדת עבורנו.

ע מזרחי

New member
יכול להיות שהחישוב שלי לא מתאים לכולם.

זוג עם שני ילדים, שמתגורר למשל במקום טוב בפתח תיקווה/גבעתיים וכו'
ומוציאים כ-20,000 שקל לחודש, כולל שכר דירה, גן לילד אחד, צהרון וקייטנות לילד שני, אחזקת שתי מכוניות ופעם בשנה נופש בארץ יצטרך לפי החישוב שלי נטו של 120,000 דולר לאותה רמת חיים, מתוך זה 18,000 חיסכון פנסיה מקסימלי,
&nbsp
אם מדובר על מגורים באורנג' קאונטי (שווה ערך לפתח תקווה) אני חושב הסכום ריאלי.
(בשנה הראשונה צריך יותר לצורך התארגנות)

למעלה