עכשיו זה "רשמי" ברכות לאיטליה

עכשיו זה "רשמי" ברכות לאיטליה

איטליה נבחרה ליעד התיירות בעל האוכל הטוב ביותר בעולם

המדינה זכתה בתואר בזכות הפיצה, הפסטה והגלידה.
היא מקדימה את צרפת בסקר שערך האתר hotels.com בקרב 27 אלף מטיילים
 

salo22

New member


עם כל הכבוד לאיטלקים, ויש הרבה כבוד, לדעתי הם טופ 3 אבל הרחק מאחרי הצרפתים.
 

salo22

New member
המטבח הסיני

הוא האהוב עלי ביותר. הסקר כנראה דיבר על פופולאריות, אם ככה הגלידה, פיצה ופסטה של האיטלקים הם בהחלט מאכלים מאוד מאוד פופולאריים ונגישים.
 

salo22

New member
ואם הייתי צריך לבחור היכן לבלות חופשת אוכל

בין פאריז לרומא או כל עיר אחרת באיטליה, אין לי בכלל ספק מה הייתי בוחר.
 

passioneta

New member
לא רק עליך, דרך אגב

בדיון ער בקבוצה בינלאומית של חברים היתה הסכמה גורפת שהסינים בראש, ויכוח לגבי האיטלקים והסינים במקומות 2-3, והסכמה ברוב קולות על המטבח התאי-אינדונזי-וייטנאמי ושות' במקום 4.
 

נהורית1

New member
לא הפיצה שלהם ולא הספגטי

טעימים. בארץ אכלתי יותר טעים.
אבל... על טעם ועל ריח וכו'.
 

SSSSS2

New member
ואני מסכימה מסכימה מסכימה עם הקביעה

ולא רק בזכות הפיצה הפסטה והגלידה(שאני בכלל לא אוכלת), אלא בזכות הבישול הפשוט שנותן כבוד קודם כל למוצר הטרי והאיכותי שלא מצריך תוספות
כדי להיות טעים בפני עצמו.(אולי חוץ ממלח, שמ"ז, וזירזוף בלסמי) ובזכות המטבח המקומי שמסתמך על המוצרים המקומיים ומכבד את חוזקותיו.
 

salo22

New member
אני חושב שזה מורכב יותר

ותלוי באיזורים בהם נמצאים באיטליה ובסיגנונות הבישול (כמו גם בצרפת כמובן). לטעמי מטבח איטלקי בלי שלושת הטנורים האלה, זה מטבח כמעט חסר משמעות, כי מה כבר נשאר שייחד אותו
חומרי גלם נהדרים יש בכל העולם (נגיד אוסטרליה שהיא אגב נחשבת יעד קולינארי מצויין אבל אולי לא תמיד נחשוב עליה כמעצמה קולינארית, למרות שהיא בהחלט כזו). בחירת איטליה זה עניין מאוד פשטני לדעתי ו"טוריסטי", יש מדינות מעניינות הרבה יותר מבחינה קולינארית וגם ברמת חומרי הגלם אבל כנראה שהן פחות רלוונטיות מבחינת פופולאריות כיעד לטיול (ע"ע ברזיל ודרום אפריקה, אוסטרליה תאילנד ועוד..)
 

SSSSS2

New member
,תרשה לי דוגמא

היינו בביקור עם הנוער בותיקן. היה חם היה יום ארוך אחרי המצודה והמוזיאונים היינו צריכים לאסוף קצת כוחות לפני התור המייאש לכנסייה עצמה. נכנסנו לאיזה מקום קטן, שלמשל בת"א לא הייתי טורחת לקנות בו אפילו מיץ, אבל היה כ"כ חם והיינו כ"כ עייפים. הזמנתי סלט שהיה מורכב מעלי חסה -מתפצחים בפה צורחים טריות , עלי רוקט מרירים וריחניים ועלי עולש- הדובדבן. כמה עיגולי בצל סגול ועל כל זה פוזרו דפי פרמזן וזיתים שחורים מצויינים. כל מילה נוספת מיותרת. או עצירה בתחנת דלק באמצע משם לאיפושהו, קונים פרוסת לחם טרי טרי ושמים על זה עגבניה בשרנית ומתוקה וגבינה מופלאה כלשהי, סתם כך, והטעם מושלם. לזאת כוונתי.אני חווה קולינריה נפלאה בנסיעותי בעולם ועדין משהו בארץ הזאת , הוא אחר ומושלם יותר.
( וברור לי שהקביעה לא באה ממה שאני כותבת .)
 

ortolan

New member
אין ספק

שהמטבח האיטלקי מגיע לרמתו הגבוהה ביותר באיזור הלחם עם העגבניה והגבינה בתחנת הדלק ושהוא מתאים במיוחד לבני נוער ומטה. קטשופ בפיתה.
 
לא שהייתי מודאג עד כה,

אבל הידיעה הזו משדרגת עוד יותר את מצב הרוח שלי לקראת הטיול שלי באיטליה בעוד כחודשיים.
 

Ricca

New member
אני עם המדרגים.

האוכל האיטלקי הביא אותי לחיות שם כמעט 6 שנים...

 

מיתר44

New member
מעניין

לו הייתי יכול לבחור מקום לגור בו בגלל האוכל הייתי, ללא ספק, בוחר במנהטן, ניו יורק.
 

Ricca

New member
איש איש וטעמו. לא התרשמתי בכלל ממנהטן

משום בחינה. קולינרית, תרבותית וחברתית.

מה שאהבתי באיטליה, זה שגם סטודנט תפרן יכל היה לאכול כמו מלך. וחוצמזה זו מדינה מדהימה.
 

מיתר44

New member
איני חולק עליך בעיקר

כשמדובר בטוסקנה.
אולם תסכימי שבעוד שבאיטליה אפשר לאכול
בעיקר וכמעט רק אוכל איטלקי
הרי שניו יורק מציעה מלא הקשת של
טעמים, וברמה שאין שווה לה.
לכן, בשבילי כחובב אוכל (וגם איטלופיל) עדיפה
מנהטן להתגורר בה לו יכולתי.
 

Ricca

New member
זה נכון.. באיטליה אין ייצוג למטבחים אחרים

אבל אם כבר להיתקע עם מטבח אחד, אז המטבח האיטלקי לוקח
.
 
למעלה