עישון בשר!!! עצה מהמקצוענים!

mz 2t power

New member
עישון בשר!!! עצה מהמקצוענים!

קניתי באייס "קופסת עישון" שהיא בעצם תיבה מברזל יצוק עם מכסה שעליו חורים ובתוכה שמים את שבבי העץ הלחים ליצירת העשן. אני רוצה לעשן בשר היום בפעם הראשונה,מדובר בשוקיים של עוף. השאלה שלי היא האם להוריד מהן את העור או לעשן עם העור? יש לי מנגל אמריקאי מרובע גדול ואני מתכוון לשים בו מעט פחמים ועליו את קופסת העישון. כמה זמן בערך זה לוקח?האם להשאיר את הוונטה שעל מכסה הגריל פתוחה או סגורה? והשאלה החשובה ביותר: אין לי כרגע שבבי עץ לעישון,האם ניתן לעשן את הבשר ע"י קליפות אקליפטוס יבשות שאותן אשרה במים ואשים בקופסת העישון? תודה אורן
 

מאקי

New member
ככה..

להשאיר עור. לא מכירה את המנגל שלך אז בטח שלא אקצוב זמן. תתחיל ותראה. ומנגל זה לא מעשנת זה בנוי אחרת. ותבקש את חוברתההסבר של קופסאת העישון. מאייס. קליפות אקליפטוס איפה אתה רוצה לשים? מה כתוב ? במעשנת שמים גזרי עישון. זה לא אקליפטוס זה היקורי. חוץ מפחמים. וניתן? בטח.. שניתן אף אחד לא יגיד פה שאסור.. תדווח לנו על התוצאות.. שנלמד .. לתת תשובה להבא. עללאדבר מאקי
 

mz 2t power

New member
אכלתי דג מעושן בעלי אקליפטוס..

בקיבוץ דפנה,זה יצא טוב מאוד אבל אני לא יודע איך עשו את זה. תודה בכל זאת
 

מאקי

New member
דג.. זמן עישונו קצר יחסית

והעלים בעיקר מטרתם טעם ועטיפה. כמו דג במלח. על פי רוב הם מכינים את הדגים חצי עשיה בתנור ואז זמן הזמנה עוטפים ומסימים על הגריל. עוף לוקח לו יותר זמן מדג. ויש אסכולות של חצי מכינים בתנור ואז הסיום בעישון. תבקש באייס חוברת הסבר ובעיקר שמירה על המוצר. הוא מברזל נכון? כמו המגהצים של האלף הקודם?
 

mz 2t power

New member
כן ,מברזל יצוק......

כמו המחבתות הכבדות שאם לא משמנים אותן הן מחלידות. בעיקרוןקראתי שעוף לוקח לעשן 3 שעות.השאלה בכמה פחמים אני צריך להשתמש,מצד אחד אני לא רוצה ליצור חום גבוהה מידי שיצלה את העוף ומצד שני אני לא רוצה ליצור חום נמוך מידי שיאיר את העוף חי.
 

מאקי

New member
צר לי לא מכירה מעבודה את הספציפי...

ועם עוף בשל נושא החי בפנים צריך לעשן טוב טוב לאורך זמן.. זה מה שכתבתי לך בהתחלה... ולכן העור מונע יבוש ומשאירים אותו.. תבקש מתכון ודרך אגב אם עושים סיזונינג לכלים הם לא אמורים להחליד.. ואם החלידו לא נורא משפשים שורפים בתנור ומההתחלה. אני חושבת שאם היית אתה... הייתי מכניסה את הסיר לשריפה לפני שימוש אחכ מכינה את העוף שעה שעה וחצי בתנור רגיל חום נמוך ואז מכניסה לעישון.. למה? בשל הנומך בין הגחלים לבשר שיש בסיר וחשש לשריפת המזון מה שלא קורא במעשנת כמה עלה הסיר הזה? סתם לסקרנות.... ויש מצב שתעלה לנו תמונה שלו? תודה וסליחה שלא ממש יכולה לעזור
 

mz 2t power

New member
תהליך העישון התחיל לפני 20 דקות...

אצלי על הגג בתוך המנגל האמריקאי עם מעט גחלים שעליהם הנחתי את קופסת העישון עם גזרי קליפות אקליפטוס שהשרתי במים כל הליילה וגם כמה עלי אקליפטוס טריים. החום אמור להיות 80-100 מעלות אבל אין לי איך למדוד את הטמפרטורה,נקווה לטוב. אני מעשן כמה פולקעס של עוף אז גם אם לא יצא טוב,הפסדתי 15 שקל,לא נורא...... עוד מעט אני יעלה לגג לצלם קצת ואני יעלה לכאן כמה תמונות. תודה על העזרה אורן
 

mz 2t power

New member
"תיבת העישון" וסליחה על הלכלוך.....

כאן היא מצולמת אחרי סיבוב אחד של עישון שאחריו הייתי צריך לחדש את הפחמים.
 

mz 2t power

New member
בתמונה האחרונה....

הפולקעס כבר אחרי עישון של שעה וחצי לערך אבל עדיין מרגישים "חיים" ורכים. תחזיקו לי אצבעות! בכל מקרה בפעם הבאה אני קונה בשר מעושן בטיב טעם וזהו
 

באבא2000

New member
קודם כל נראה לי שיכולת להשתמש במנגל רגיל

ולהוסיף עלים פנימה לפחמים ולהשיג תוצאה די דומה דבר שני, עישון של בשר זה תהליך של יותר משעה וחצי - בעיקר לפולקלעס שמחוברים עלצם ודורשים זמן רב יותר, ותמיד על מנגל הם יוצאים קצת לא מוכנים בפנים. אתה עדיין רוכב על MZ?
 

mz 2t power

New member
חחחחחחחחח,עולם קטן.........

כבר מזמן לא על MZ היום אני על ווספה. בסוף התייאשתי,הורדתי את הרשת ועשיתי את הפולקעס על האש בדרך הרגילה על חום גבוה,יצא מצויין גם כן .
 

מאקי

New member
אמרתי לך אתמול זה שעותלפחות3 4 על חום נמוך

אני מעשנת גם יותר זמן אבל זה במעשנת... והצעתי לך שים בתנור חום של 100 120 שעה שעה וחצי ואז תפנש בסיר הזה. אין חכם כבעל נסיון.. עכשיו גם אתה יודע... לא נורא.
 
למעלה