עיריית רעננה מסרבת לקלוט ואמילי לומדת בבית

עיריית רעננה מסרבת לקלוט ואמילי לומדת בבית

העירייה מסרבת לאפשר לאמילי אליישר מקדימה לפתוח את השנה בבי"ס בעיר, למרות שמשפחתה שכרה דירה ברעננה וקיבלה היתר ממשרד החינוך: "הספרים והמחברות מוכנים - אבל ברעננה לא רוצים לקבל אותי". העירייה: "המסמכים פיקטיביים"

32103210

New member
אז מי משקר, ההורים או העירייה ?

המשפחה גרה ברעננה או לא ?

חגיתלה

New member
המשפחה לא גרה ברעננה

המשפחה גרה בקדימה. ולא ברור לי מה עניין הגזענות לכאן. ומשום מה אני בטוחה שמעורבים בסיפור עוד כמה גורמים ופקטורים שלא היה נח לשלב אותם בכתבה. רעננה קולטת ב99% מהמקרים ילדי חוץ בלי בעיות. כאן איזור הרישום הוא נתניה. מה הבעיה בבתי הספר בנתניה? מדוע ההתעקשות על אמי"ת רננים? משהו פה לא מסתדר בכל הסיפור...

נאנ3

New member
האם יכול להיות שההורים מתעקשים שהילדה תלמד

באמי"ת רננים בגלל שהוא בי"ס כל כך טוב? האם אין עוד בתי ספר טובים באזור?

חגיתלה

New member
אמי" רננים הוא תיכון מצויין אין ספק

לא על כך שאני תמהה. אלא על ההתעקשות דווקא על אמי"ת רננים כאשר בנתניה אליה הם משוייכים על פי כתובתם , יש תיכונים טובים לא פחות.

ATAF151

New member
על פי הכתבה המשפחה משקרת

עובדה שבכתבה לא נאמר על ידי המשפחה שהם כן גרים ברעננה, הרי אם היו גרים באמת ברעננה הם היו מתפוצצים מכעס שהעיריה מאשימה אותם במסמכים מזויפים. הרי לא בעיה להוכיח שמשפחה אכן גרה במקום מסוים. מה שמרגיז זה האשמה בגזענות - מה הקשר לגזענות? הרי קדימה-צורן לא נחשב לישוב נחשל? הוא מכיל אותה אוכלוסיה כמו תל מונד שכן משויכת לרעננה.

Ranani1

New member
מחלקת החינוך - בדיחה לא מוצלחת

הרי ברור שלבסוף הילדה תלמד באמי"ת, מחלקת החינוך מסרבת להקשיב להיגיון כמו שהיה ברור שאחרי מאבק של הורי בית הספר שקד תפתח כיתה נוספת, כמו שהיה ברור להורי תלמידי בית ספר ביל"ו שיש לבצע שינוי מהותי בהנהלת בית הספר ורק מחלקת החינוך המשיכה לטמון את ראשה מתחת לשולחן. והמשך ידוע - נפתחה כיתה והמנהלת פורשת ! אם העירייה טוענת שהחוזה פקטיבי מדוע אינה פונה למשטרה ? אולי מחשש של פתיחת "תיבת פנדורה" בנושא !!!!

טלטלו

New member
אחותה הגדולה לומדת ברעננה ואזורי הרישום שונו|

כלומר ההורים ייאלצו כעת להביא את אחותה לבית ספר ברעננה ואותה להסיע לנתניה- לפי הכתבה לכן הוריה מנסים - לפי הכתבה- להביא לכך ששתיהן תלמדנה באותו מקום - ברעננה ולא אחת פה ואחת שם פשוט שנו את אזורי הרישום לפני שנתיים ! כך לפי הכתבה וניתן להבין את ההורים מעבר לכך הכתבה מכפישה את ד"ר דגנית בידרמן שלפי היכרותי אתה היא מנהלת מקצועית, עניינית, מחוייבת ומבינה עניין ורגישה ואינטליגנטית - מה עוד ? אולי יש עוד כמה שיושבים ומחכים לראות איך ייפול דבר ולכן לא מאפשרים !

32103210

New member
בסוף, אחרי בחינת כל הנתונים ,

מי בעד שהילדה תלמד ברעננה ?,אני בעד ,יש עוד מישהו בעד ? ( או להבדיל, נגד )

עקרונית גם אני בעד

ולא ברור לי מדוע "איחוד משפחות" תקף לגבי ילדי רעננה שמשובצים מחוץ לאיזור הרישום ולא תקף לגבי אחרים.

עדיין לא הבנתי מי אמור לשלם

אם תושבי רעננה או תושבי קדימה צורן. אני בעד שכל רשות תשלם על החינוך של ילדיה. לי ברור שאין כאן גזענות מצד עירית רעננה נגד ילדה אשכנזיה אנגלוסקסית ממשפחה מבוססת והטיעון הצליח להרגיז אותי. אם הם אינם תושבי רעננה אני מניח שאפשר לעשות מחווה אבל עניי עירי קודמים ולא הייתי מממן חינוך לילדי עיר אחרת רק בגלל שהם פנו לכתבת מקומית.

32103210

New member
מה זאת אומרת מי משלם ? המועצה בקדימה

יש אישור ללימוד חוץ ממשרד התינוך ,משרד התינוך משלם את חלקו,העירייה משלמת את חלקה,ההורים משלמים את חלקם ( בדיוק כמונו ) כסף זה לא הבעיה אם יש אישור . אתה יודע כמה ילדי רעננה לומדים בערים אחרות מכל מיני סיבות,אז מי משלם עלהם ? מי שמשלם עלהם זה ,משרד החינוך,הרשות המקומית,וההורים . גזעות אין כאן,והאשמה באה ממצוקה ,אז מחול .

ממה שהבנתי הם טוענים שהם גרים ברעננה

ולכן על רעננה לשלם. אם המועצה בקדימה תשלם ויש מקום בכיתה, לי בודאי שאין התנגדות. מה שכן, מאוד לא אהבתי את ההתנהלות של המשפחה. ולצערי אני מכיר היטב ממקור ראשון את התופעה של תלמידים מרעננה שלומדים מחוץ לעיר.

טלטלו

New member
טענת הגזענות- רוצה ללמוד ברעננה עם אחותה

אפשר לבחור לא לבקר אחרים שנמצאים במצוקה. נראה לי שההאשמה בגזענות הופיעה על רקע שיוכו של בית ספר למגזר הדתי. על רקע יחסים טעונים בין דתיים לחילונים החשש שלהם נדמה אמיתי ומוצדק. אסור להפלות על רקע דת, בין השאר. ההורים אנגלוסקסיים, בודאי מודעים לכך שלפעמים יש צורך להפוך שולחן ולקחו על עצמם הוצאות נוספות כדי לקבל "הכשר" חילוני וכדי לא להגיע להפיכת שולחן. רוחו של קפקא היהודי הסובל מרחפת מעל כולנו. שומעים את משק הכנפיים ? קפקא. גמר חתימה טובה.

לא הבנתי מה את מנסה לומר

הייתי רוצה להבין, אנא הסבירי איך לדעתך יש כאן אפליה גזענית כפי שהמשפחה טוענת? איך יש כאן אפליה בכלל? ממה שהבנתי מדובר במשפחה שאינה באמת מתגוררת ברעננה שכתוצאה משינוי איזורי רישום ביתם צריכה ללמוד עם חברותיה מהשכונה בנתניה ולא ברעננה. מה הקשר ליחסים בין דתיים לחילונים? מה הקשר לגזענות או לאפליה? נשמע כמו משפחה שמנסה ללחוץ בכלים לא מקובלים על מערכת החינוך כדי לכופף את הבירורקרטיה. עקרונית אני בעדם ונגד הבירוקרטיה אבל לא אוהב את מערכת ההשמצות שהם מנהלים, ובודאי לא הפיכת שולחנות.

טלטלו

New member
קורות משפחה אחת- איחולי חתימה טובה

לפני מספר שנים ילדים מאזור המגורים של המשפחה בה מדובר, היו נשלחים ללמוד ברעננה אחותה הגדולה של אמילי, לפי החוק, שהיה, נשלחה לבית ספר ברעננה, כנראה לבית ספר אמית רננים, בית ספר תיכון דתי השנה החלה האחות הבגירה ללמוד בכתה י"ב ויחד עם חברותיה תסיים את לימודיה באמית רננים. בכתבה מדובר בין השאר בשבחה של הילדה, כתלמידה באמית רננים שתרמה לקהילה בעיר וקבלה פרס על כך. לפני שנתיים החוק של אזורי רישום שונה וילדים מאזור המגורים שלהם שהיו נשלחים לרעננה, נשלחים כעת לנתניה. אם אמילי תאלץ ללמוד בנתניה, לפני הבנתי, יש בעיה להסיע אחות אחת לרעננה ואחת לנתניה. בכלל, החינוך הדתי לבנות ממשפחות דתיות מקפיד על עניינים אחרים מאשר החינוך החילוני שגם מקפיד על עניינים שונים. בנוסף לכך יש כנראה חשיבות יתרה לכך ששתיהן תלמדנה בקהילה אחת, מבחינה של שיוך חברתי וכולי. איני מכירה אותם וכך אני משערת לפי הכתבה. . אולי כדאי להביא בחשבון שזו משפחה של עולים חדשים ואני מניחה שיש להם קהילה מחבקת ותומכת- לפעמים לעולים יש הרבה יותר תמיכה חברתית שנתנת על ידי עולים וקולטים אחרים - מאשר לבני הארץ וותיקים, בכל זאת, כנראה הרגישו שאינם מצליחים לפתור את הבעיה, למרות עקרון של "איחוד משפחות" שמוכר לרבים- לי העקרון לא מוכר. אולי מישהו נתן להם עצת אחיתופל להצהיר על מקום מגורים ברעננה כדי לפתור את הבעיה. מכל מקום הילדה לא צריכה לשאת בתוצאות, אלא ללכת לבית ספר. לא נראה לי שבני המשפחה בה מדובר יודעים להפוך שולחן וגם להלחם בביורוקרטיה. כנראה עקרון "איחוד משפחות" של תלמידים במערכת הוא עקרון קיים למעשה ואולי לא חוק כתוב. אולי הם לא ידעו לקרוא לכך בשם. זו עילגות, שנובעת משוני חברתי בחינוך והקשרים תרבותיים, גם אני מוצאת עצמי עילגת לפעמים מול פקידות מתנשאת במערכות הממשל בישראל 2010 וגם קודם. לטעמי הם "חפים מאשמה" (קפקא, המשפט). לגבי החוק של איחוד משפחות - יש אנשים בפורום שבקיאים ברזי ומכמני המערכת לעילא ולעילא. באשר לטענה לגבי גזענות, ברור לגמרי שהטענה נובעת מסברה שמדובר בילדה ממשפחה דתית שרוצה ללכת לבית ספר דתי ואם היה מדובר בילד חילוני, כך הם חושבים, לדעתי, כנראה, שהיו מאפשרים ללא בעייה. לי זה מאד ברור שזו האפלייה שמדובר בה. מהיכרותי עם משפחות דתיות ברעננה ובארץ, הדתיים, חיים בעולם אחר מהחילונים כאן. חבל. יש כאן משפחות דתיות נפלאות מאד בעיני, על שום המחוייבות לחינוך והעזרה ההדדית בקהילה ועוד ועוד. חלקם מובנים יותר וחלקם רחוקים ומובנים פחות. משיחות מעמיקות ברור לי שיש תסכול ועצב על הפער ומה שנתפס לפעמים כאפליה או חוסר כבוד לדרך חינוך ונסיון להכתיב. בכל מקרה ברור גם שהמאמר היה מוזמן והכניסו אותו לעיתון כדי להשיג תוצאות וזו הדרך שמצאו המתווכים. לא ידועה לי עמדת המערכת או חלקה של ד"ר בידרמן בעניין. אני מקווה שהילדה תזכה לשמוח כל השנה, בכל מקום שתהיה.

טלטלו

New member
חמול על מעשיך

מתפילות יום כיפורים חמול על מעשיך ותשמח במעשיך ויאמרו לך חוסיך בעמוסיך צדקיך. תוקדש אדון על כל מעשיך כי מקדישיך בקדושתך קידשת נאה וקדוש פאר מקדושים.

למעלה