עיצוב מרפסת

ybugajski

New member
עיצוב מרפסת

יש לי מרפסת דרומית קטנה (11 מטר מרובע ) בשל השמש החזקה שיש אצלנו והרוחות שום צמח לא שורד ( גם העמידים ביותר...) יש לנו פרגולה מבד אבל זה לא עוזר. הקיר המשותף בין המרפסת לבית עשוי מאבן ומאוד בעייתי לתלות עליו דברים ( הוא גם מאוד צר) בשאר הצדדים יש מעקה שקוף... יש לי שולחן ו 4 כיסאות יפים. אני מאוד רוצה לסגנן את המרפסת אבל כל דבר שאני שמה שם ״ מת״... רעיונות? חשבתי על צמחייה מפלסטיק אבל גם היא תיפגע מהשמש החזקה ואני לא יודעת כמה זה יהיה יפה . רעיונות?

אולי תעלי תמונה או כמה?

בכל מקרה, חוזרת אליך עם שאלות: איפה בארץ? האם גם אצל השכנים שפונים לאותם כיוונים כלום לא צומח?
בעיקרון, יכול להיות שפשוט לא השקית את הצמחים מספיק - חייבים בקיץ 3 פעמים ביום אולי 2 יספיקו. יום יום.
ונמשיך עם הצמחים - יכול להיות שקשה להם עם חימום השורשים דרך המיכל. אולי אם תשימי מיכל פלאסטיק פשוט בתוך מיכל גדול יותר מעץ או בטון או מה שלא יהיה, תרוויחי גם מיכל מעוצב וגם הצללה על בית השושרים.
הרהיטים לא נהרסים מהשמש?
בעיקרון, אפשר לשיח במרפסת גם פסלים או קישוטים עמידים. אני לא יודעת מה הסגנון שם (תמונות) אבל ענפים יפים של עצים או שורשים יכולים ליצור אווירה מסוג מסויים, יש פיסלי גינה שאפשר לקנות במשתלות וכו'. אבל הייתי נותנת צ'אנס נוסף לצמחים אחרי שתבדקי מה גדל טוב אצל השכנים עם אותם הכיוונים.
ולסיום - קישור ללוח השראה בנושא גינות גג ומרפסות מהפינטרסט שלי:
https://www.pinterest.com/etigardens/roof-top-gardens-and-balconies/

למעלה