עילה לתביעה

מצב
הנושא נעול.

boren1

New member
עילה לתביעה

עילה לתביעה
שלום לחברי הפורום , אני מעוסק כ-6 שנים בחברה מאוד גדולה ומוכרת ,התחלתי את עבודתי בחוזה גלובלי.עקב משרתי כמנהל שרות עבדתי כ-12-14 שעות ביום כלול שעות מאוחרת בלילה,מכשיר הסלואלרי שלי היה זמין כמעט 24 שעות כולל חגים ושבתות ולא מעט פעמים הייתי צריך לתת מענה למקרים שקרו בשטח.כמנהל בחברה לא הייתי מחוייב להחתים כרטיס אלה בסוף כל חודש הייתי מאשר נוחכות . לפני כחודשיים החל מהלך בחברה של החתמה מחדש של כל העובדים הגלובלים על חוזים חדשים,שבעיקרם הם מפצלים את השכר ל-80 אחוז בסיס ו-20 אחוז שעות נוספות לטענתם אין פגיעה בכל ההטבות הסוציאליות . עיקר המהלך של החברה נעשה עקב שינוי החוק כי אין להעסיק עובד על חוזה גלואבלי וכי יש לשלם על שעות נוספות ההחתמה היתה מכיוון שהחברה רוצה להגן על עצמה מפני תביעות. שאלתי היא : האם אני יכול לתבוע את החברה בגין כל השעות שעבדתי בעבר כולל מענה טלפוני של 24 שעות שישי שבת וחגים ? אודה ,

שיר ורד

New member
תשובה חלקית

עילה לתביעה
שלום לחברי הפורום , אני מעוסק כ-6 שנים בחברה מאוד גדולה ומוכרת ,התחלתי את עבודתי בחוזה גלובלי.עקב משרתי כמנהל שרות עבדתי כ-12-14 שעות ביום כלול שעות מאוחרת בלילה,מכשיר הסלואלרי שלי היה זמין כמעט 24 שעות כולל חגים ושבתות ולא מעט פעמים הייתי צריך לתת מענה למקרים שקרו בשטח.כמנהל בחברה לא הייתי מחוייב להחתים כרטיס אלה בסוף כל חודש הייתי מאשר נוחכות . לפני כחודשיים החל מהלך בחברה של החתמה מחדש של כל העובדים הגלובלים על חוזים חדשים,שבעיקרם הם מפצלים את השכר ל-80 אחוז בסיס ו-20 אחוז שעות נוספות לטענתם אין פגיעה בכל ההטבות הסוציאליות . עיקר המהלך של החברה נעשה עקב שינוי החוק כי אין להעסיק עובד על חוזה גלואבלי וכי יש לשלם על שעות נוספות ההחתמה היתה מכיוון שהחברה רוצה להגן על עצמה מפני תביעות. שאלתי היא : האם אני יכול לתבוע את החברה בגין כל השעות שעבדתי בעבר כולל מענה טלפוני של 24 שעות שישי שבת וחגים ? אודה ,
תשובה חלקית
1. לא היה כל שינוי בחוק לאחרונה. 2. לפי תאור תפקידך , נראה שהחברה יכולה לטעון בצדק כי מדובר בעבד בתפקיד ניהולי המחייב אמון מיוחד שחוק שעות עבודה ומנוחה איננו חל עליו ולכן אינך זכאי לתשלום בגין שעות נוספות וכו. 3. לא ברור לי האם לאחר הפיצול, ישולם תשלום בגין שעות נוספות בפועל או , רק תשלום גלובאלי לשעות נוספות. 4. אם מדובר בתשלום גלובאלי, למעשה כמעט לא השתנה כלום מבחינת החוקיות של התהליך, אך רק השכר הבסיסי יוכר בעתיד לצורך פצויי פיטורים. 5. במידה וטרם חתמת על החוזה החדש זכותך לסרה לחתום עליו. החברה תהיה רשאית לפטר אותך ולשלם פצויים, אך אין היא יכולה לראות בכך כהתפטרות. 6. אם חתמת כבר על החוזה, או אם תחליט לחתום בעתיד, ולא נאמר בשום מקום בחוזה הקודם או החדש ש: עקב תפקידך ... חוק שעות עבודה ומנוחה לא חל עליך, תוכל להגיש תביעה בגין שעות נוספות וסופי שבוע במידה ותוכל להוכיח את שעות עבודתך בפועל. החברה תוכל לטעון שמכתחילה השכר היה מחולק ל 80/20, ואם טענה זו תתקבל תוכל לקבל רק תשלומים בגין שעות נוספות ומיוחדות בשווי העולה על אותם 20%. 7. אם טרם חתמת ואתה מוכן לחתום, תדרוש מהחברה לציין בחזוה , שלמען הסר כל ספק , ברור כי חוק שעות עבודה ומנוחה חל עליך. במקרה כזה, אם יהיה לך רישום שעות עבודה מדויק, ולאורך זמן התשלום המגיע בגין שעות אלו, יהיה גבוה משמעותי מ20% מהשכר הבסיסי , תוכל לתבוע את ההפרש מעל אותם 20%.

מצב
הנושא נעול.
למעלה