עיכול

רן88

New member
עיכול

האם העיכול שלנו מהיר יותר/טוב יותר בזמן השינה? תודה מראש.
 
../images/Emo203.gif

אפשר להגיד שכן, אביא דוגמא הפוכה להמחשה: לא מומלץ לרוץ אחרי שאוכלים, כי במקרה כזה- צריכה להיות זרימה מוגברת של דם לתאי השרירים והלב- אך אם נאכל לפני, המח ירצה לספק גם דם למערכת העיכול שלנו, והדבר סתם יוצר עומס
מכאן- אפשר להבין, שבזמן שינה- אתה לא פעיל ספורטיבית (לאו דווקא ריצה)... לכן- כמות דם מספקת תגיע למערכת העיכול. אבל למה בכלל לאכול לפני שהולכים לישון? הרי אתה רוצה לישון, לנוח ולתת לגוף שלך חופש אחרי יום של פעילות!
 

רן88

New member
תודה על התשובה, אבל לא מזה נובעת

השאלה שלי. השאלה היא בעיקרון השוואה בין מנוחה כמעט מלאה לשינה. את חלוקת הדם למערכות השונות אני בהחלט מכיר. אני יודע שאחרי ארוחה כבדה מופרש בגוף הורמון סרוטונין (די בטוח שזה השם) שגורם, בין היתר, לעייפות. השאלה היא האם הגוף "מעייף" אותנו כדי שלא נצא למרתון או כדי שנלך לישון. שוב תודה.
 

מעיןבר

New member
למיטב ידיעתי

בזמן שינה הגוף עובד לאט יותר, כולל הפריסטלטיקה של מערכת העיכול. אני מניחה שזה לא גורם לעיכול פחות טוב אבל בהחלט מעבר מזון יותר איטי במערכת. העניין של תחושת העייפות לאחר אכילה נובע מכך שהגוף משקיע אנרגיה מרובה בעיכול המזון לאחר אכילתו. מהניסיון הפרטי שלי דווקא פעילות גופנית קלה כגון הליכה (טיול) לאחר הסעודה משפרת את העיכול וההרגשה בשל שיפור זרימת הדם והמרצה (קצת אדרנלין) שמשפרת את הפריסטלטיקה. זה לא אומר לרוץ ולעשות פעילות מאומצת (יכול לגרום להקאה) אבל עדיף בעיני על שכיבה ושינה... זאת גם ההמלצה למי שסובלים מכיבים למינהם - להפריד את שעת האורחה האחרונה משעת השינה כדי למנוע ריפלוקס.
 

מעיןבר

New member
../images/Emo24.gif

הבקר זה השעות הכי כיפיות לגלוש... רגע לפני שהילדה (ושאר העולם) מתעוררים.
 

zappon

New member
../images/Emo6.gif אני מודה. בפעם האחרונה שקמתי

כדי לגלוש מוקדם בבוקר זה היה ביום ראשון האחרון ב-5:15 אבל זה כי הלכתי לגלוש בחרמון ,ממליץ לנסות!
 

מעיןבר

New member
אני לא קמה כדי לגלוש...

אבל כשאני מתעוררת מוקדם מההשכמה של האיש שלצידי (והוא מושכם מוקדם כל יום
) אני מנצלת את הזמן כדי לגלוש. אם בגיל 17 היו אומרים לי שבגיל 30 החלום שלי יהיה ללכת לישון מוקדם כדי שיהיה לי כח לקום מוקדם היא מתעלפת
 
למעלה