עייפות אחרי רטלין?

Yulinda18

New member
עייפות אחרי רטלין?

למישהו כאן מוכרת התופעה של עייפות עצומה אחרי שהרטלין מפסיק לעבוד? ב95% מהפעמים שאני לוקחת את הרטלין אני מרגישה עייפות עצומה גם אחרי 8-10 שעות שינה,זה מוכר למישהו?זה ממש מעגל קסמים אצלי...במיוחד עכשיו בימי הבחינות...אני לוקחת בבוקר אחרי 4 שעות מרגישה פתאום ממש עייפה ואם אני לוקחת עוד אחד העייפות עוברת והרבה פעמים גם קשה לי להירדם אח"כ שוב פעם אני ישנה ואותו סיפור...וזה נורא מחליש זה מוכר?זה ידוע כתופעה של ריבאונד? תודה יעל

JohnnyWalker

New member
מוכר -רק שאצלי זו תשישות.

השערה : לדעתי העייפות קשורה למאמץ מחשבתי ניכר ולריכוז ממושך שכפי הידוע הוא לא בדיוק בא בטיבעיות לנשאי ADHD שכמונו ובגלל שאנו מתאמצים להשיגו אחר כך יש תחושה של תשישות\עייפות. אני יכול להעיד על עצמי שבד"כ אחרי סיום השפעת הריטלין( ס.ר 20מ"ג + חצי כדור רגיל) שאני נוטל לצורך מאמץ ממושך ורצוף של ריכוז, אני חש תשישות נוראית שמתבטאת בחוסר כוח וחשק מינימלי לעשות משהו ואז אחרי יום עבודה כזה כשאני מגיע הביתה הדבר היחיד שבא לי לעשות זה לרבוץ על הספה ולבהות קצת בתיקרה (זו גם הפעילות העיקרית שאני עושה כשאני לא "על ריטלין"...) לחילופין אני מנמנם איזה חצי שעה (אם יש לי זמן)ונותן למוח לנוח. אבל יש גם פיתרון אחר לא רע- אני עושה מקלחת חמה ושותה נסקפה וזה סוג של התרעננות שב"כ גם גורם לי להרגיש יותר טוב .אצלי זה עובד. לעניות דעתי זה לא ריבאונד אבל אני לא בר- סמכא בעניין. כשאת נוטלת עוד כדור ומפסיקה להרגיש עייפה זה בגלל שאופיו של הכדור הוא המרצה - ממריץ ולכן הוא כאילו "מפיג עייפות". (אגב -בהוראות השימוש המצורפות נכתב ש"אין להתשמש בתרופה זו להקלת עייפות נורמלית) מקווה שעזרתי... בהצלחה!

למעלה