גם אני חשבתי על כך מיד, ושאלתי את עצמי -
ומה איתי? אני פגועת נפש או לא?
המכרים והחברות שלי לא מסוגלים להבין על מה אני מדברת כשאני אומרת שיש לי פגיעה נפשית. ועם אנשים שהקהילה מגדירה "פגועי נפש" אני לא מצליחה להגיע לשום חיבור.
אבל אני מטופלת בפסיכיאטריה, ויש לי "הגדרה של מחלה" (בעצם - 20 הגדרות שונות... רופאים לא הגיעו להחלטה ולהסכמה). אז זה אומר שאני פגועת נפש?
מצד שני אני נורמטיבית לחלוטין, והרבה יותר מרוב הנוכחים פה. אז אני לא פגועת נפש?
אבל הנפש שלי פגועה, ואני סובלת מכך. אז אני פגועת נפש?
ומה זה פגוע נפש? מה מעליב בזה? יש לי פגיעה בנפש, הנפש שלי פגועה, האם לא כל האנשים בחלד פגועים בצורה מסוימת ברגשותיהם ובנפשם? מישהו אחראי על המדידה כמה ואיזו פגיעה היא נורמטיבית ולא מעליבה וכמה פגיעה היא חריגה, ומגדירה אותך במקום שמעליב אחרים?
לדעתי זה איזה ציור שכל אחד מצייר לעצמו, ואין לו הגדרה אמיתית אובייקטיבית.
מבחינתי כל דרי העולם פגועים בנפשם, וגם אני. אני מודעת לכך וסובלת מכך, אז אני מטופלת בפסיכיאטריה. יש כאלו שלא מודעים. יש כאלו שלא מטופלים. יש כאלו שמעצם אישיותם לא סובלים מאותה פגיעה והתנהגות שאני מזדעזעת מהן בנפשי וסובלת מהן עד אימה. זה בכלל לא מוגדר אצלם כפגיעה, אלא כמצב בריא ותקין.
אז אין לי שום בעיה לא להרגיש חלק מפגועי הנפש, במידה שאני מגדירה פגועי נפש כאלו ששונאים את עצמם, לא מודעים לעצמם, ו/או סובלים מפיגור קוגניטיבי (הולכים ברחוב לכיוון המפעל המוגן, עם מבט מזוגג וריר נוטף וחצאית שלא מתאימה לחולצה), ו/או סובלים מקשיים רגשיים שונים לחלוטין משלי.
ובאותה נשימה לכתוב כאן, לבלוע לוסטרל בוקר וערב, לקבל קצבת נכות ולזכור את ההיסטוריה האישפוזית שלי, להמשיך לפחד להתחתן, ולהרגיש נורמלית לחלוטין.
בדיוק כמו שמרגיש כבד ראייה שמקבל קצבה מהביטוח הלאומי, עובד במה שהוא יכול ומנהל חיים נורמטיביים. הוא לא פגוע נפש ולא מרגיש קשור לפגועי נפש.
יחד עם הלוסטרל אני בולעת גם קפסולות ענקיות נגד מחלה בכבד, ויטמינים, וכדור הורמונלי. אני פגועה בכבד, יש לי פגיעה הורמונלית, פגיעה תזונתית, ואינני מרגישה כלל בלתי נורמטיבית עקב כך.
אז לא מעליב אותי שאני "חולה" שפגועה בכבד ולא מעליב אותי שאני "חולה" שפגועה בנפש.
לא מעליב אותי שאני אני.
לא מפריע לי איך אדם קורא לי ואיך הוא מגדיר את הכינוי שהוא כינה אותי. אני מאחלת לכל אדם בחלד את הזכות להגדיר אותי בצורה חיובית וליהנות מהערך המוסף של חברתי.