עיוורון

עיוורון ../images/Emo152.gif

האם אתם מרגישים שבסיטואציות מסויימות בחייכם הייתם על תקן עיוורים? האם חוויתם סיטואציות שאחרים ראו מבחוץ תמונה שאתם לא ראיתם? האם אתם מזהיים את הסיבות לעיוורון בהתנהלות שלכם?

הבעייה, שהמסיכה הזו "צוחקת"

כן. די נדיר. אבל כשזה קרה בכלל לא צחקתי
וכעת, אם אני מזהה? הכל סובב סביב תרחישים של חולשת האדם למיניה. לא אפרט.

giulietta

New member
כן

(ערב טוב). זה לא היה ממש עיוורון כמו הדחקה. סיפרתי לעצמי כל מיני סיפורים למרות שהכתובת היתה על הקיר, מרוחה בצבע אדום מזעזע. גם ממרחק של קילומטרים אפשר היה לראות את התמונה האמיתית. ואני בהחלט מזהה את הסיבות שהביאו אותי לאותו מקום ולכן גם קל לי לסלוח לעצמי וקל לי לזהות מתי אני מתקרבת שוב לסיטואציה דומה ופעמוני האזהרה מצלצלים.

Night Light

New member
duhh

הוא שאמרתי היום (לדניאלה נדמה לי) שלפעמים אנחנו במצב של עיוורון הכחשתי, מצב בו טחו עינינו מלראות, בין אם כי לראות יביא כאב, בין אם כי לראות יצריך שינויים שאין לנו כח או אומץ לעשות...

הצופה.

New member
הסיבה העיקרית לעיוורון

שהייתי צעיר אמרו לי שהרבה אוננות גורמת לעיוורון חלקי (אני לא רואה את זה כך) הלכתי לרופא עיניים שאל אותי אם אוננתי הרבה בגיל צעיר אמרתי לו כן הוא אמר זה שטויות המשפט הזה ונופפ בידו אגב כף ידו היתה מלאה בשערות.. כן היתה לו תסמונת טיקים בעיניים לפתע אמר שכואב לו הראש פתח את התיק והוציא עשר חבילות קנדומים (לך תקנה אופטלגין עם תיסמונת כזו) בסוף התעוררתי ונגמרו לי הכדורים

סגולית

New member
לי לא אמרו את זה

אבל אני חירשת....אז אולי אמרו ואני פשוט לא שמעתי

../images/Emo4.gif

ניבי לשון בשפות שונות, במשמעויות שונות, עוסקות הרבה בנושא הזה. ולדוגמא: "הגמל לא רואה את הדבשת שלו". "אהבה עיוורת". "אין אדם רואה נגעי עצמו". "על כל פשעים תכסה אהבה". "מה שרואים מפה לא רואים משם". וזה רק על קצה המזלג... אני לא חושב שאדם, יהיה מי שיהיה, מסוגל להתיימר לראות תמיד את כל התמונה בהירה וברורה. תמיד, ממבט במחוץ, מבט נטול נגיעות ופניות אישיות, ניתן לראות את הדברים בצורה אחרת. לשם כך, בעיקר לשם כך, צריך האדם לאותו 'חבר נפש' שבחברתו ובהדרכתו הוא יוכל לראות את ההתנהלות של חייו בפרספקטיבה נוספת, שונה, ולעיתים לשנות את התנהלות האישית שלו בהתאם להארה מבחוץ.

למעלה