עידן , שלחתי לך מסר

idansof

New member
כנראה בגלל שזה מפנה לIP הפנימי של

ערוצי זהב. אם יש לך אפשרות להכניס את הIP ידנית תיכנס לאתר הבא ותבחר במידע כללי, אחרת הכתובת תצביע לDNS הפנימי של ערוצי זהב ואז זה לא יעבוד מחוץ למערכת שלהם.

Or Jacob

New member
לא הבנתי הרבה מזה ... תוכל להסביר

שוב בבקשה ? תודה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה רבה מראש, אור.

idansof

New member
המחשב שלך מקבל כתובת אינטרנט

פנימית מהכבלים, לדוגמא 10.192.1.23. המרחב כתובות של 10.x.x.x מיועד לרשתות פנים ואינו קיים באינטרנט. כאשר אתה מתחבר לכתובות באינטרנט, מערכת השער בערוצי זהב ממירה את הכתובות באופן אוטומטי לכתובת אינטרנט אמיתית לפני שהתעבורה יוצאת לאינטרנט, ולהפך. עכשיו, ברגע שהתוכנה שיש אצלך מעדכנת את הכתובת IP אליה מצביע הדומיין, היא מעדכנת את הכתובת שהמחשב קיבל מהכבלים, לכן בתוך מערכת הכבלים זה עובד, אבל באינטרנט הכתובת חסרת משמעות. זאת אומרת שאתה צריך לעדכן ידנית את כתובת האינטרנט האמיתית שלך, ואז זה עובד גם מחוץ לכבלים וגם בתוך רשת הכבלים.

אסף4יי

New member
אור, תפנה לאתר http://www.myip.org

תוריד משם את התוכנה DNS2GO והיא תעדכן לך שם קבוע ע"פ הכתובת IP החיצונית שלך. אסף.

Or Jacob

New member
עידן , אתה יכול לעשות לי טובה ?

גיליתי שה IP החיצוני שלי הוא 212.199.163.57 . אני יכול להכנס לאתר שלי רק ע"י הIP הפנימי ! ה IP החיצוני עובד רק במחשבים אחרים ! הבקשה שלי היא , שבגלל שיש לך ערוצי זהב וקוי זהב (כמו לי) , יכול להיות שאתה ואנשים כמוך יצתרכו להכנס רק ע"י ה IP הפנימי ?!? אז אני פשוט רוצה שתבדוק אם 212.199.163.57 מעלה לך את האתר שלי . ועוד שאלה : כל כמה זמן בערך משתנה ה IP הזה ? לפי מה הוא משתנה ואיך אפשר לדעת כשהוא משתנה ? תודה רבה רבה מראש, אור.

אסף4יי

New member
אור

רואים את האתר שלך מצוין. תתיחס להודעה ששלחתי לך. כתובת ה IP שלך משתנית בכל פעם שאתה מתחבר לאינטרנט - אתה יכול לקבע את הכתובת ע"י מתן שם כמו or.myip.org שאליו יפנו כל באיי הפורום. פשוט תגש ל http://www.myip.org תוריד את תוכנת DNS2GO, ותרשם. התוכנה תרוץ אצלך על המחשב ותעדכן את הכתובת IP כך שתצביע לשם שנתת באופן דיאנמי, אוטומאטי וללא התערבותך. אסף.

האם זו אלטרנטיבה?

אלטרנטיבה על לבקש מהספק שיתן לך אי פי קבוע? כי זה תוספת של 20$ בערך...

idansof

New member
מה שחשוב שהוא יהיה קבוע בשם הדומיין

השרת domain של ערוצי זהב מתוחכם מספיק כדי לתרגם את הכתובת החיצונית לפנימית. זאת אומרת אם אתה נכנס למשל לidanso.dyndns.org מהכבלים, הוא נכנס דרך הכתובת של ה10.x.x.x באופן שקוף לחלוטין. הIP לא משתנה כל עוד אתה לא עושה ניתוק/חיבור דרך הממשק של ערוצי זהב, זאת אומרת אותו IP יכול להישאר קבוע במשך כמה חודשים. יש היום ספקי אינטרנט בכבלים(נטויזן ואינטרנט זהב) שעברו לשיטת חייגן רשת בדומה לADSL, ואז הIP קבוע כל עוד לא מאתחלים את המערכת או שנופל החיבור לכבלים. (השיטה של חייגן הרשת פחות נוחה לדעתי, אבל היא מאפשרת לספקיות למכור חבילות של לא-גלשת-לא-שילמת וכדומה)

למעלה