עידן אומר שהמורה למתמטיקה "איבדה אותו" ב"חילוק ארוך" וש"שם כבר לא היה אותו יותר (את עידן)", שזה מצחיק, כי החילוק הארוך בכיתה ו' זה בדיוק איפה ש"איבדו"

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
גם אותי.

שזה מעניין, כי מן הצד האחד, זה נכון וזה ידוע שאנשי ההמיספרה הדומיננטית השמאלית הם אלו בעלי המוח המתמטי, אבל הפערים בציונים במתמטיקה וביכולות בין אנשי ההמיספרה הדומיננטית השמאלית לאנשי ההמיספרה הדומיננטית הימנית הם לא משמעותיים עד שלב מסוים והחל ממנו והלאה, מה שעלול לרמוז ולהעיד שזאת הנקודה וזה ציון הדרך שבו המתמטיקה הופכת להיות קשה.

עכשיו, אני התחלתי להתקשות בחילוק הארוך, אבל אני תמיד חשבתי שזה בגלל שזה אני, ושזה ספציפית אני שקשה לו עם זה, ושהנקודה שבה המתמטיקה נהפכת קשה והבדלי היכולת המתמטית בין אנשי ההמיספרה הדומיננטית השמאלית לאנשי ההמיספרה הדומיננטית הימנית, בין אנשי האינטליגנציה לאנשי השכל, מתחילים לתת אותותיהם רק כשמתחילים להגיע לכל ה-X וה-Y, ופתאום אני מוצא עוד בן-אדם, עם מוח לא מתמטי, שההמיספרה החזקה שלו היא הימנית ולא השמאלית, שההמיספרה החזקה שלו היא המיספרת השכל ולא המיספרת האינטליגנציה, והוא מספר שגם הוא התחיל להתקשות דווקא בחילוק ארוך, אז פתאום אני כזה אומר לעצמי "וואלה, אולי זה באמת המקום שבו המתמטיקה באמת מתחילה להיות קשה, ולא קצת יותר מאוחר, כפי מה שחשבנו תחילה".

וכל זה מעלה עוד נושא. רק בשביל לוודא שאנחנו לא טועים שוב, לא כדאי שננסה להבין את זה, וננסה לפענח מה מבדיל בין מתמטיקה קלה למתמטיקה קשה?

קו הגבול שבין מתמטיקה קלה למתמטיקה קשה הוא לכל המוקדם החילוק הארוך ולכל המאוחר כל הנושא של ה-X וה-Y?

אוקיי, אז מה מבדיל בין הנושא-שניים האלו, לנושא-שניים שבאו לפניהם?

jazb759f.png

ai27

Well-known member
גם אותי.
עכשיו, אני התחלתי להתקשות בחילוק הארוך, אבל אני תמיד חשבתי שזה בגלל שזה אני, ושזה ספציפית אני שקשה לו עם זה, ושהנקודה שבה המתמטיקה נהפכת קשה והבדלי היכולת המתמטית בין אנשי ההמיספרה הדומיננטית השמאלית לאנשי ההמיספרה הדומיננטית הימנית, בין אנשי האינטליגנציה לאנשי השכל, מתחילים לתת אותותיהם רק כשמתחילים להגיע לכל ה-X וה-Y, ופתאום אני מוצא עוד בן-אדם, עם מוח לא מתמטי, שההמיספרה החזקה שלו היא הימנית ולא השמאלית, שההמיספרה החזקה שלו היא המיספרת השכל ולא המיספרת האינטליגנציה, והוא מספר שגם הוא התחיל להתקשות דווקא בחילוק ארוך, אז פתאום אני כזה אומר לעצמי "וואלה, אולי זה באמת המקום שבו המתמטיקה באמת מתחילה להיות קשה, ולא קצת יותר מאוחר, כפי מה שחשבנו תחילה".
כך התחילה ההתדרדרות - עד שהגעת לכיתה "שהיא לא מב"ר, אבל דומה"

עזוב את הקשקוש הבכייני על מח ימני.
בסופו של דבר - המורה לא הסביר טוב, ואת העזרה שהצטרכת כדי להבין - לא קיבלת [מערכת החינוך בלוד, לא משהו]

יש שיטות אחרות
שאולי איתן היית מסתדר
וכל זה מעלה עוד נושא. רק בשביל לוודא שאנחנו לא טועים שוב, לא כדאי שננסה להבין את זה, וננסה לפענח מה מבדיל בין מתמטיקה קלה למתמטיקה קשה?
קו הגבול שבין מתמטיקה קלה למתמטיקה קשה הוא לכל המוקדם החילוק הארוך ולכל המאוחר כל הנושא של ה-X וה-Y?
אוקיי, אז מה מבדיל בין הנושא-שניים האלו, לנושא-שניים שבאו לפניהם?
בעיקרון - ביסודי - הרמה נמוכה מדי, ויותר מדי חזרות
ואז מגיעים לחטיבה, והתלמידים נאלצים להתקל לראשונה - עם קצב לימוד סביר
ומי שלא מצליח להתמודד?
משבצים אותו בהקבצה אחרת

כמה יחידות מתימטיקה עשית בסוף?

ai27

Well-known member
אצלי הייתה נקודת שבר בנושא טריגונומטריה

המורה לא טרח להסביר [כיתת מצטיינים, ובמקום להסביר הוא השפיל את מי שלא הבין]
אז חזרתי שוב ושוב על החומר הבסיסי בטריגו במשך שנה - עד שהבנתי,
ואז הייתי צריך להשלים את החומר של שנה שלמה.
סיוט

אבל אני ידעתי שיש לי את היכולות,
וידעתי איפה הבעיה [מורה דפוק].

נדיר שהילדות שלי מתקשות - אבל כשהן כן - ברור להן שאני אשמח לסייע

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
כך התחילה ההתדרדרות - עד שהגעת לכיתה "שהיא לא מב"ר, אבל דומה"
לא. השרשורים האלו הם בשבילך:

אחת ולתמיד, למה בשלושת השנים האחרונות של הבית-ספר הייתי בכיתת תלמידים מתקשים למרות שהאמת היא שלא רק שלא הייתי תלמיד מתקשה, אלא למעשה הייתי ועודני גאון | תפוז פורומים

אחת ולתמיד, למה בשלושת השנים האחרונות של הבית-ספר הייתי בכיתת תלמידים מתקשים למרות שהאמת היא שלא רק שלא הייתי תלמיד מתקשה, אלא למעשה הייתי ועודני גאון | תפוז פורומים
עזוב את הקשקוש הבכייני על מח ימני.
זה לא קשקוש בכייני וזה לא תירוץ. זה נכון.
בסופו של דבר - המורה לא הסביר טוב, ואת העזרה שהצטרכת כדי להבין - לא קיבלת [מערכת החינוך בלוד, לא משהו]
למדתי באחד מבבתי-הספר הטובים בלוד בשכונה הטובה והעשירה בלוד. בשלושת השנים האחרונות לבית-הספר לדוגמה, משרד החינוך השקיע בי 20,000 שקל בשנה. לא יודע עד כמה אתה מבין עניין, אבל זה נחשב הרבה.

זה מה שקורה כשגרים בלוד, אחת הערים המתפתחות בישראל, עם מגוון פארקים מטופחים, תוכניות התפתחות עירונית מרשימות ושאפתניות, רחובות שלמים של בתים שעולים 3 מיליון שקל, 4 מיליון שקל, 5 מיליון שקל.

הבעיה היא הסטיגמה השקרית. ללוד יצא שם של עיר פשע וסמים ענייה, רק יש שלוש בעיות ממש קטנות-היא לא עיר פשע, היא לא עיר סמים, והיא לא עיר ענייה, וגם אם אי-פעם היה זמן שהייתה כזאת, אז הרי שוודאי שזה לא המצב איתה היום, כבר 15 שנים אחורה לפחות אם לא יותר, אבל הסטיגמה נשארה, לפחות בעיני אלו שאינם גרים במקום או מבקרים בו בתכיפות.

החברים העניים של הפורום לעיתים קרובות מנצלים את מגוריי בלוד לצורך שקריהם על המעמד הכלכלי שלי, מכיוון שהם, כעניים, כואב להם המעמד הסוציו-אקונומי של משפחתי כמשפחה עשירה, ולעיתים קרובות הם מנצלים את הסטיגמה הכוזבת והשקרית שדבקה בלוד של עיר פשע וסמים ענייה, ספק אם הדבר אי-פעם היה נכון, וודאי שהדבר אינו נכון היום, בשביל לטעון שאני שקרן ושאנחנו עניים מרודים (כמוהם עצמם) כי אנחנו גרים פה, למרות שכאמור, אין שום בעיה בלגור פה, בטח בשכונה הכי טובה פה, בטח שהיום (רק אתמול ולצורך הדוגמה, מתוך הקנאה העזה, החרדי הניאו-נאצי פולגאר, ומתמודדת הנפש נוסטלגיה, חזרו יחדיו על אוסף שקרים שהומצא עליי מתוך קנאה בעקבות עושרי על-ידי החבר העני ביותר בפורומים, החבר מאתיופיה, כניתן לראות בשרשור הבא: מה עושים ? כל הטכנאים גרועים? | תפוז פורומים, תוך כדי ששניהם חוזרים על הדברים פעם נוספת למרות שהדברים הופרכו ישר בפרצופם).

לזה שכל כמה שכואב להם והם מקנאים והם נשרפים, משפחתי עובדתית-ראייתית אמידה, למרות שזה באמת מעניין ת'תחת, זה הם שלא מסוגלים להפסיק לדבר על מעמדי הכלכלי ולשקר עליו מרוב קנאה וגוררים אותי לדבר על הנושא, לזה הם בוחרים שלא להתייחס :)

לזה שמבלי כוונה של להוכיח שום דבר לאף-אחד, אלא הכי בקטע תמים ובקטע של שיתוף מחיי כמו מה ששאר החברים משתפים מחייהם, עלו פה תמונות שלי נועל נעליים ב-3,000 שקל, חופף את ראשי עם קוויאר, אוכל ארוחות בוקר של פירות של הגבוה ב-80 שקל לארוחה על בסיס יום-יומי, גר בחדר משלי בקומה משלי כשאפשר לראות מהחלון את הברזלים כדי שלא אפול מהמרפסת שלי, הקופסה של נעלי הדולצ'ה וגבאנה הישנות שלי ב-3,000 שקל מציצה מתוך הארון, המחשב שלי ב-10,000 שקל, מכונת הגילוח ב-400 שקל העשויה תערובת פלסטיק, מתכת ועץ מהגוני (אחת מתוך שתיים מאותו הדגם, השנייה בשביל הביצים), הטלפון השני שלי בארבעת אלפים שקל שאני בקושי נוגע בו, הטאבלט שלי באלפיים וחמש מאות שקל, ארנק דיגיטלי שלי בשמונה מאות שקל ועוד אחד באלפיים שקל ועוד שניים שלא הופיעו בתמונה, על זה הם לא מדברים :)

20240305_201145.jpg
20250505_100508.jpg
20250318_142619.jpg
20240526_200903.jpg
20250517_072525.jpg
20250517_073758.jpg

אבל טוב, בסדר, לא נזרה להם מלח על הפצעים ונפנה אותם אל כל התמונות האלו וכל השרשורים האלו :)

למרות שגם אם עושים את זה, הם כה טיפשים שאינם קוראים את הדברים, לא נכנסים אל השרשורים, ולא מסתכלים על התמונות 🤷‍♂️

אולי הם יודעים שאם יעשו זאת, ימצאו את האמת, ושהאמת תכאב מאוד-מאוד :)

מה שאומר שהם בעצמם, עמוק בפנים, יודעים את האמת, ומשקרים ביודיעין מתו הקנאה והכאב :)

ברור שגם יש פה אלמנט של שנאת קריאה והשקעת מאמץ, אבל הם צריכים להבין ולהפנים שזה למה הם כה טיפשים, למה הם נשארים כאלו, ולכן למה הם גם עניים.

הקטע הכי גרוע בכל זה, זה שעם כל כמה שהכאבתי לעניים שלא במתכוון, בניגוד למה שנדמה פה לאנשים, באף-אחת מהתמונות האלו לא ניסיתי להוכיח שום דבר לאף-אחד וזה גם לא מעניין. הקטע הכי גרוע, הוא שכל מה שראיתם, זה מה שאתם רואים מבלי שאני מתכוון, רוצה, טורח או מנסה.

אני באמת מאוד-מאוד מצטער אם הפריבילגיות שלי עלו פה לאנשים על העצבים, אבל כמובן שזאת לא הייתה הכוונה, אני לא בן-אדם של פוזות, וגם אם הייתי, פוזות עושים על מי שנכון וצריך, לא על האנשים הכי מסכנים שיכולים להיות, כי אז זה מאבד את כל העוקץ של זה, ואז מה הערך?

הדבר הכי מטורף לחשוב עליו, והדבר הכי מפחיד לחשוב עליו, זה שאם באמת הייתי בן-אדם שכזה, והייתי עושה את זה בכוונה, מה שאומר שאז הייתי מעלה תמונות של דברים באמת שווים ולא סתם דברים שבמקרה נקלטו בתמונות של דברים אחרים ואני מגיע ממשפחה אמידה אז פשוט קרה שמה שנקלט זה דברים שעולים מלא כסף כי אלו פשוט הדברים שיש לי ואלו פשוט החיים שלי, אלא באמת-באמת הייתי עושה את זה בכוונה, מתאמץ, "עושה פוזות", ולכן מראה את הדברים הבאמת-באמת "וואו", כמו לדוגמה החולצות ב-2,000 שקל לאחת, הרולקס ב-18,000 שקל, חלקים מהספרייה שלי בעוד מעט 250,000 שקל, מה אז היה קורה פה לאנשים? כמה חזק אז הם היו מתפוצצים? :confused:

כמה אז היו קשות וחולניות ההטרדות שהייתי עובר על-ידי העניים? :confused:

האם יש בכלל לאיפה להסלים, יותר מאשר כל מה שהיה עד עכשיו? :confused:

מחשבות טורדות מנוחה בהחלט :confused:
יש שיטות אחרות
שאולי איתן היית מסתדר
אמרתי שאני לא יודע חילוק ארוך. לא אמרתי שאני רוצה לדעת. תודה על הסרטון, אבל לא תודה.
בעיקרון - ביסודי - הרמה נמוכה מדי,
לא.
ויותר מדי חזרות
מתמטיקה זה המקצוע הכי קשה, אז כנראה שלא.
ואז מגיעים לחטיבה, והתלמידים נאלצים להתקל לראשונה - עם קצב לימוד סביר
ומי שלא מצליח להתמודד?
משבצים אותו בהקבצה אחרת
זה לא קצב הלימוד כמו מה שזאת העלייה ברמת המתמטיקה שמלמדים אותה.

אריתמטיקה זה קל.

המעבר ממתמטיקה אריתמטיקאית למתמטיקה מתמטית בכיתה ז', חושפת את הבדלי היכולת האינטליגנטית הטבעית בין התלמידים, וחושפת למי יש "חוש למספרים", ולמי לא.
כמה יחידות מתימטיקה עשית בסוף?
3. כי זה היכולות שלי.

באנגלית עשיתי גם 3, אבל זה כי המורים מפגרים וזה מה שהם חשבו שהיא הרמה שלי כשהרמה האמיתית שלי היא 7 יחידות.

אחרי שסיימתי בית-ספר עשיתי 5 יחידות במסגרת השלמת הבגרויות שלי בבית-הספר להשלמת בגרויות הטוב ביותר והיקר ביותר במדינה, "יואל גבע", איפה שלקחו מאמא ואבא למעלה מ-20,000 שקל בשביל שאשלים ארבע מבחנים, והמורים מרוויחים 30,000 שקל בחודש, כאילו היו עובדי הייטק.

הקטע הכי מצחיק הוא שבסוף הלכתי לאוניברסיטה הפתוחה, שמסתבר שמקבלת גם ללא בגרות, אז אלו היו 20,000 שקל לפח 🤷‍♂️

מזל שמרוב שיש לנו אז בשבילנו כסף זה כמו זבל אז לא כאב הלב או שום דבר 🤷‍♂️

ואני מניח שבכל מקרה זה חשוב וטוב שיש לי בגרות 🤷‍♂️

גם בשביל הפרוטוקול והרקורד, וגם כי עם כמה שאנשים מפגרים, כנראה שלא משנה כמה הרבה אני עתיד להשיג בחיים, כנראה שלעולם לא הייתי מפסיק לשמוע על זה 🤷‍♂️

כמו מה שלדוגמה יאיר לפיד הוא אדם כל-כך חכם ורב-כישרונות שהוא גם סופר, גם עיתונאי, גם עורך, גם תסריטאי, גם מחזאי, גם פזמונאי, גם שחקן קולנוע, גם מנחה טלוויזיה, גם חבר פרלמנט, גם ראש ממשלה וגם מולטי-מיליונר בשקלים, ועד עצם היום הזה, אנשים כל-כך טיפשים שהם עדיין בוכים שאין לו תעודת בגרות. זה שלהם יש תעודת בגרות, ולפעמים גם הרבה יותר, והם לא הגיעו למאית ממה שהוא הגיע, נראה שלזה הם לא שמו לב.

Yair_Lapid_(D1237-011).jpg

נערך לאחרונה ב:

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
כמו מה שלדוגמה יאיר לפיד הוא אדם כל-כך חכם ורב-כישרונות שהוא גם סופר, גם עיתונאי, גם עורך, גם תסריטאי, גם מחזאי, גם פזמונאי, גם שחקן קולנוע, גם מנחה טלוויזיה, גם חבר פרלמנט, גם ראש ממשלה וגם מולטי-מיליונר בשקלים, ועד עצם היום הזה, אנשים כל-כך טיפשים שהם עדיין בוכים שאין לו תעודת בגרות. זה שלהם יש תעודת בגרות, ולפעמים גם הרבה יותר, והם לא הגיעו למאית ממה שהוא הגיע, נראה שלזה הם לא שמו לב.
אז כן, זה טוב בשביל הרקורד שיש לי תעודת בגרות, למרות שנדמה לי שהיא לא כל-כך טובה, אבל זה מה שאני מקבל על זה שאני לא טורח, לא אכפת לי ולא מעניין אותי, אבל בכל מקרה זה באמת לא מעניין מה הציונים, אני לא זוכר, ובסופו של דבר, זה לא באמת חשוב או משנה בשום צורה, הרי לא סתם לא טרחתי, לא היה אכפת לי ולא עניין אותי, מה גם, שאני מתקשה להאמין שהציונים בתעודת הבגרות, זה מה שאנשים יעשו לי את המוות עליו, במיוחד בהתחשב בכל ההישגים שהגעתי ואמשיך להגיע אליהם בתור האדם החכם ביותר בכל הזמנים כמו גם האדם השני הכי חשוב בהיסטוריה למעט הנגר מנצרת, מה גם, שבכל מקרה, על כזאת רמה של קטנוניות עוד לא שמעתי. לדוגמה אם ללפיד הייתה בגרות, לא באמת היו עוברים ללצחוק על ציוני הבגרות שלו אם הם היו נמוכים, נכון?

אז כן, בסוף ההשלמת בגרויות ב-20,000 שקל בבית-הספר להשלמת בגרויות הכי טוב ויקר במדינה עם מורים שמרוויחים 30,000 שקל כאילו היו עובדי הייטק זה היה מיותר לחלוטין, אבל לפחות הכרתי כמה חברים חדשים ואנשים מעניינים, הלכתי לכמה אירועים ומפגשים, ונדב אפילו הציע לי לבוא איתו לזיין את אחת היזיזות שלו (הנדב החבר שלי לשולחן, לא הנדב השני עם האפילפסיה), לא במובן ובצורה של אורגיה, אלא אחד אחרי השני, הצעה שהייתי עלול להסכים לה אחרי שהבהרתי לו שאני ראשון והוא הסכים, אבל אז הוא הראה לי תמונה והיא לא עמדה בסטנדרטים שלי אז ירדתי מכל העניין. חבל. בחורה מסכנה. לא יודעת מה היא הפסידה :confused:

גם נורא לא היה לי כוח לחרא הזה של הבית-ספר להשלמת בגרויות, אז כשהייתי מגיע לשם ארבע פעמים בשבוע, אז בשביל לעודד את עצמי, בדרך חזרה הייתי עובר בסניף סטימצקי בכיכר המדינה וקונה ספר ב-90 שקל, ובתחנת הרכבת תל-אביב סבידור-מרכז, הייתי קונה שני עוגיות שוקולד צ'יפס גדולות ושני פחיות קפה במחיר מצטבר של 40 שקל, ככה 4 פעמים בשבוע, ככה שכל שבוע הייתי מוציא 360 שקל על ספרים ו-160 שקל על קפה ועוגיות, וסה"כ בכל חודש, בערך 1,440 שקל על ספרים ו-640 שקל על קפה ועוגיות, כמובן לא כולל כל הדברים הרגילים כמו בילויים וספרים ואוכל נוספים במהלך הבילויים ובנות וקניות ושטויות במהלך השבוע, החודש, ובאופן כללי כל ההוצאות הרגילות של כל החיים הרגילים שלי.

ובנוגע לספרים בסטימצקי בכיכר המדינה והעוגיות והקפה בסבידור מרכז, מכיוון שאלו היו הוצאות שוטפות שלי בזמן שאני שוקד על לימודיי ובונה את עתידי, אמא החזירה לי את הוצאות הספרים, הקפה והעוגיות בסטימצקי בכיכר המדינה ובתחנת הרכבת תל-אביב סבידור מרכז ככה שההוצאות האלו גם לא באמת מומנו מכספי דמי הכיס שלי.

7d2pf8ek.png
mxrl2iza.png
istockphoto-1156027647-640x640.jpg
אצלי הייתה נקודת שבר בנושא טריגונומטריה
אצלי נקודת השבר הייתה בחילוק ארוך 😂
המורה לא טרח להסביר [כיתת מצטיינים, ובמקום להסביר הוא השפיל את מי שלא הבין]
אני גם הייתי בכיתת מצטיינים בין כיתה א' לכיתה ז', למרות שבשכבות האלו לא קוראים לזה כיתת מצטיינים, אלא זאת פשוט הכיתה של הילדים עם הציונים הגבוהים, אבל אתה מבין למה אני מתכוון.
אז חזרתי שוב ושוב על החומר הבסיסי בטריגו במשך שנה - עד שהבנתי,
ואז הייתי צריך להשלים את החומר של שנה שלמה.
סיוט

אבל אני ידעתי שיש לי את היכולות,
וידעתי איפה הבעיה [מורה דפוק].

נדיר שהילדות שלי מתקשות - אבל כשהן כן - ברור להן שאני אשמח לסייע
היית לוקח מורה פרטי או משהו. אתה יודע כמה מורים פרטיים היו לי לאורך השנים? 😂

נערך לאחרונה ב:

eקא זו או

Well-known member
עזוב שטויות.
עד היום חילוק ארוך הוא אחד התחביבים הכי גדולים שלי, יחד עם כפל ארוך.
מה אתה סתם משמיץ.

למעלה