עידכון מביקור אצל הרופא

אלה145

New member
עידכון מביקור אצל הרופא

שבוע 23+6. אתמול הייתי בבדיקה שגרתית אצל הרופא + בדיקה בעקבות התקשויות בטן. צוואר הרחם כעת הוא 37 מ"מ (התקצר מ43מ"מ אבל הבנתי שאין מה לדאוג בינתיים). מכיוון שהרופא הבין שאני טיפוס שנרגע דרך עשיה הוא נתן לי גם איזשהן זריקות פרוגסטרון שאפשר להשיג רק בבית מרקחת ירקון... אני אצלו עוד 10 ימים שוב. בינתיים אני הולכת לעבודה ומשתדלת לא להתרוצץ יותר מידי. ויש חדשות רעות. אני לא יודעת אם אתן זוכרות אבל בסקירה אמרו לנו שהשק של העוברית קטן משמעותית ובאיזשהו שלב זה יגיע למיעוט מי שפיר. הרופא אמר שהמצב עדין תקין, אבל רואים האטה בגדילה שלה, וכרגע היא מפגרת בשבוע בהתפתחות. בבדיקות הקודמות היא היתה כמו שצריך וזהו פיגור נצבר. הוא אמר שיתכן שבשבועות הקרובים נצטרך להחליט אם לילד מוקדם בשבילה או לשמור עליהם בפנים בשביל העובר השני וכך "להקריב אותה" (ביטוי נוראי!). כשבעלי שאל על אילו שבועות מדברים ואם למשל שבוע 29, אז הרופא אמר ששבוע 29 זה כבר מצוין. הוא צופה את זה בשבוע מוקדם יותר... אני לחוצה נורא. אני יודעת שאין מה לעשות ורק צריך לעבור את הכל שבוע שבוע ולהתפלל לטוב אבל אני לא מצליחה להתרומם מעבר לזה. האם משהי יודעת משהו על מיעוט מי שפיר והמשמעויות של זה?

2bf2

New member
אלה מיעוט מי שפיר זו הערכה?

שתייה מרובה יכולה לעזור? מה זאת אומרת להקריב??? באיזה שלב מחליטים מה עושים ולמה שיבוא אחד על חשבון השני? אולי אני יכולה קצת להרגיע למרות שאני מתארת לעצמי שזה לא יעזור... חר שלי ילדה לפני שבוע עובר יחיד אומנם ואמרו לה שיש לה מיעוט מי שפיר הילד נולד 3קילו וכמות המים הייתה תקינה. לפעמים הערכות הן רק הערכות וזה רחוק מהמציאות. תתעודדי מאמי את בשבוע מאוד מוקדם. תעדכני

NIKI2109

New member
אלה אנחנו באותה צלחת

אצלי הפער גדל לשבועיים שזה הרבה יותר מלחיץ שכבר לא נדבר על זה שהרופא שלי "זרק" אותי ועכשיו גם רופא מעקב אין לי
לגבי מיעוט מי שפיר- זה יכול להצביע על בעיה, גם בעיה בכרומוזונים, או אולי בעיה אחרת, אבל אל תלחצי סתם, מי שפיר זה למעשה הפיפי של העובר, לפעמים בזמן בדיקה מסויימת רואים שיש חוסר ויכולים לבוא לבדיקה בעוד שבוע והכמות תקינה לחלוטין, כמובן שיש צורך לעקוב אחרי ההתפתחות. הייתי גם ממליצה לך לבדוק שאין טיפטופים של מי שפיר, יש בדיקה מיוחדת שצובעים את המים בצבע כחול ואז עוקבים שאין הפרשות בצבע כחול וכך יודעים שאין מיעוט של מי שפיר (עשו לי את זה בהריון הראשון שלי כי גם היה חשד שיש לי טיפטופים של מי השפיר, זה היה לפני 12 שנים, לא יודעת אם עדין עושים את זה). ולגבי צוואר הרחם - תקין לחלוטין, זה לא נחשב להתקצרות, כי תמיד יש סטיה במדידות. אגב, לא המליצו לך על השמירה?

אלה145

New member
השק שלה נראה קטן יותר משמעותית מההתחלה

עוד בסקירה הראשונה הפרופ' פלט משהו על זה (לא הרופא הנוכחי) אבל לא פרט. ממש רואים את השק שלה קטן יותר ב US. וכמובן שאף אחד לא אמר/יודע למה. לאורך שלושת השבועות האחרונים היא צוברת פער, ולפי הבנתי הבטן זה הדבר הראשון ש"נפגע" ובאמת שם מתחיל הפער להתבטא. אני לא חושבת שמדובר על טיפטופים של מי שפיר אלא מן מצב קיים. ניקי - את לא פונה ליחידה להריון בסיכון? אני בטוחה ששם תהיי בידיים טובות. מה הגדלים שלהן אצלך? כמה ההבדל? אני שונאת את חוסר האונים הזה!

NIKI2109

New member
כל כך מבינה אותך, אנחנו בהחלט בקטע של חוסר

אונים ואין מה לעשות, זה פשוט משגע. כן אני פונה ליחידה להריון בסיכון גבוה, העניין שאני לא יודעת מה הפרוצדורה ואיך זה עובד שם, מקווה שלא אצטרך כל פעם לפנות לרופא אחר, אלא שיהיה לי רופא אחד שיבצע מעקב, אני רוצה שיהיה לי למי לפנות וכרגע זה לא המצב. מחר יש לי U.S. לראות מעקב גדילה (כל כך חוששת שכבר מאתמול אני בלחץ ולא מצליחה לישון בלילות) לפי גיל ההריון אני אמורה להיות בשבוע 24+5, בסקירה אחת מהן הייתה בפיגור של 5 ימים אחורה והשניה 8 ימים קדימה, כל שהפער ביניהן שבועיים (גם קדימה זה לא ייתכן, כי אצלי זה היה טיפול IVF, כך שיודעים במדוייק את גיל ההריון). בבדיקות הראשונות היה פער של 4 ימים שהוא למעשה נשמר עד לסקירה המאוחרת. הבעיה שגם הרופא שהיה לי לא נידב מידע ולא ממש ענה על השאלות שלנו וחוץ מלשמוע את ה: "לא יודע, הכל יכול להיות, יכול להיות שיש בעיה עם העוברית הקטנה, יכול להיות שיש בעיה עם העוברית הגדולה", הלחיץ אותנו עוד יותר ממה שכבר היינו, שזה ממש משגע. אפרופו, גם אצלי מתחילת ההריון השק שלה היה קטן יותר, בהתחלה בכלל חשבנו שמדובר על 1, השניה צצה רק בשבוע 9. מה הרופא שלך ממליץ לך לעשות, חוץ מלידה מוקדמת כמובן שזה נשמע לי הזוי ולא הגיוני, חשבתי שרוצים למשוך כמה שיותר כדי לא להגיע למצב של פגות. מקווה לשתינו שהרופאים טועים והתינוקות שלנו יצאו בריאים ושלמים.

אלה145

New member
תעדכני מחר!

המון בהצלחה... אני מניחה שכל מה שיש לנו לעשות זה לחכות ולקוות לטוב. נעבור את זה שבוע שבוע...

Almog6607

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif|ניקוש המון בהצלחה מחר, ועידכון על היום

אצלי היום עבר בתשישות חיכיתי המון בתור גם אצל הרופא וגם בUS,נאלצתי קודם להכנס לרופא ורק אז US כך שאראה לו את התוצאות רק בפעם הבאה..הרופא אמר שעליתי יפה במשקל, ושאמשיך לנוח ולשמור על עצמי כדי שההתקשויות לא יחמירו, ב"ה הצוואר עומד על 3 , כמה נרגעתי שלא החמיר, אבל כמובן אין לצאת רגועה........ הטכנאית שבדקה אותי התעקשה שהבטן של אחד מהם קטנה קצת ושיש הרבה מי שפיר אבל לא מעבר למותר...(???לא ממש הבנתי..) מישהי יודעת מה הכוונה??? לאור זה שהסקירה הפרטית שלי היתה תקינה ובפעם לפני כן אולטרסוניסטית אחרת אמרה שהכליות מוגדלות אני סומכת רק על הרופא שלי ועל המיכשור המדויק שלו... חושבת חיובי ורק חיובי וממשיכה במנוחה הפדלעתית שלי עד לפעם הבאה.........

NIKI2109

New member
אלמוגי, עכשיו ראיתי את העדכון שלך

אני כבר יומיים בריצות, הילדה שלי שברה אצבע בבי"ס, הילד מצונן, אז כל פעם ללכת לרופא אחר, היום אסיפת הורים, בעבודה ימים מטורפים לקראת סוף שנה, אני מותשת. אז קודם כל, שמחה שהמצב נשאר כפי שהוא והחששות שלך התפוגגו. לגבי מדידות של הבטן, למעשה קובעים גודל העובר לפי מדדים של מדידת היקף הראש, הבטן ועצמות (לא זוכרת איפה בדיוק) וכאן בטח זיק תתקן אותי אם אני מטעה. ייתכן שלילדון שלך יש ראש טיפה יותר גדול לפי המדד של השבוע והבטן טיפה קטנה יותר. לגבי כמות מי השפיר - כאן חשוב לעקוב, כעיקרון המיעוט של מי שפיר יותר מדאיג מהריבוי (חברה שלי ילדה לפני חודש את הבן שלה עם ריבוי גדול של מי השפיר בשבוע 42 והילד מקסים ובריא), אבל הכמויות משתנות כל הזמן, יכול להיות שבזמן המדידה הילד שלך בדיוק עשה פיפי, לכן הבטן קצת קטנה ויש יותר מים. לא הייתי דואגת בגלל זה יותר מדי, פשוט כל בדיקה שעושים לך, תבקשי שימדדו כמות מי שפיר וזהו. איך את מרגישה? עדיין עם התקשויות?

זיק5

New member
מעקב גדילה

עד שבוע 13 הבדיקה היא מדוייקת יותר מאשר בשבועות מאוחרים והיא נעשית ע"י מדידת ראש-עכוז של העובר (CRL) (וזאת הסיבה שעושים הרבה פעמים תיקון שבוע הריון ע"פ אולטרסאונד ראשון). בהמשך היא נעשית ע"י מדידת 4 פרמטרים: - קוטר דו רקתי של הגולגולת (BPD). - היקף הראש (HC). - היקף הבטן בחתך רוחבי (AC). - אורך עצם הירך (FL). לגבי היקף הבטן- השאלה היא עד כמה קטן כי קטן קצת זה לא נורא, הסטיה היום באולטרסאונד אמורה להיות +- שלושה ימים. רוב המכשירים הם די דומים אחד לשני מבחינת המדידות וזה לא כל כך משנה איפה עושים אלא האם הטכנאי הוא מספיק מיומן. זה יכול להצביע על בעיות בזרימת הדם שכדאי לבדוק אותם כי יכול להיות שהעובר פשוט גדל לאט יותר מהצפוי. אבל בכל מקרה מדידה אחת לא אמורה להדאיג אלא רצף של מדידות ובדיוק בגלל זה את במעקב. אין לי מושג לגבי המי שפיר.

זיק5

New member
אלמוג

אין לי מושג לגבי המי שפיר אבל על הכליות אני יכולה להגיד לך משהו קטן. אגני כליות מורחבים מופיעים לפעמים כאשר העובר לפני מתן שתן. זה לא בהכרח מצביע על בעיה. צריך רק לבדוק באולטרסאונד הבא מה מצבם- סביר להניח שיחזור לנורמה. אז לא להלחץ.

Almog6607

New member
../images/Emo182.gifזיק וניקי המקסימות!!!../images/Emo182.gif ועדכון.....

המון תודה על כל התשובות שלכן, תאמינו לי אפשר להתחרפן כבר מזה שכל פעם מישהי אחרת בודקת, ובגדול היא אמורה לבדוק רק אורך צוואר.. אני חיבת להיאחז בזה שהרופא שלי מספיק מומחה בשביל לומר שהכל תקין , לגבי הכליות בסקירה המאוחרת הוא כבר שלל כל בעיה ואמר שהן לא מוגדלות והן בסדר גמור ולא מבין למה ציינו את זה בקופ"ח, לגבי הבטן יש לי תחושה שבאמת בדיוק החמוד עשה פיפי ולכן גם השק היה יותר מלא במים (היא הרי אמרה לי מלא מאד אבל לא יוצא מהנורמה..) והבטן שלו נראתה קצת יותר קטנה, אבל באמת בטווח של כמה ימים.וזו רק פעם יחידה שאמרו לי את זה שניהם שוקלים כ650-670 גרם, ממה שאני מבינה זה בסדר לתחילת שבוע 24 ואני חייבת להירגע........ אתמול כל היום היו לי התקשויות חזקות , וכאבי שיניים נוראיים נוראיים שהסתיימו אתמול בלילה בטיפול שורש חירום לא משעמם לי הא?????????????

NIKI2109

New member
מעניין אותי האם הריון תאומים יכול להיות משעמם

אי פעם. כל פעם צץ לו משהו אחרי, כל פעם מגלים משהו אחר. מצטערת על הטיפול שיניים, אבל אין מה לעשות, כאבי שיניים וצירי לידה, שני דברים שאי אפשר לסבול אותם יותר מדי ולא משנה כמה כוח סבל יש לנו. אני בהריון עם הבת שלי נאלצתי לעקור שן בינה שנורא, נורא כאבה לי, לא נעים ועד היום אני זוכרת כמה סבלתי, בסוף הטיפול הגעתי למיון בגלל שלא הרגשתי טוב. טוב לשמוע שגם חמודים שלך עולים יפה במשקל. אני החלטתי שכבר נמאס לי להיות מודאגת כל הזמן ואני "מזניחה" את הקטע של מעקבים, בדיקות וכו' ולוקחת הכל בשנטי. מה שיהיה, יהיה, אין לי שליטה על זה, אחרי הלידה זה כבר משהו אחר. רוצה כבר ללדת, אין לי כוח (נפשי כמובן). תשמרי על עצמך, תקפידי לשתות ולנוח.

Almog6607

New member
../images/Emo127.gifאנחנו בשינוי גישה........../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif

אני מוצאת את עצמי טרודה כל הלילה במחשבות!! מה יהיה, אולי היתי צריכה ככה אולי אחרת.. די ב"ה יהיה טוב ועם עד כה אמרו שהכל בסדר אז יהיה בסדר צריך לקחת את כל מה שאומרים לנו בערבון מוגבל..לא להזניח אבל גם לא להתרגש יותר ידי ואיזה כיף שיש את הפורום הזה!!!! וביחד יד ביד נעבור הכל יחד עם בשורות טובות!!!אז לנשום עמוק ועבור את זה למרות הקשיים בענק (אפרופו התקשויות אני כבר מסוגלת להקליד תוך כדי..... אוווצ'''''') וחוץ מזה בזכות הטיפול שיניים כאב האוזן פסק ואני יכולה ללעוס, לא יאומן הדברים הקטנים שגורמים פתאום לאושר..........

אלה145

New member
אני עכשיו בדילמות שמירה

לצאת או לא לצאת.... הרופא שלי לא נותן לי אז חשבתי לסחוט ימי מחלה מרופאת המשפחה. יש לכן מושג עד כמה ימים רופא משפחה יכול לתת?

NIKI2109

New member
אלה מותק

למה הרופא שלך לא נותן לך? זה ממש חוצפה מצד הרופאים שלא מתחשבים בנו. אני גם מתכננת לצאת בעוד כחודש, מקווה עד אז למצוא לי רופא נורמלי ואם לא, אחזור לרופא הישן שלי. אני חושבת שאולי כדי להתלונן יותר, פשוט כל פעם תתקשרי, או שתבואי אליו ותגידי כמה כואב לך, לוחץ לך וכו'. כן, לפעמים צריך לשקר, אבל זה לטובת העוברים שלנו ואנחנו לא אשמות שגברים לא מבינים אותנו (רופאים הכוונה), הייתי רוצה שאותו רופא יהיה בהריון של תאומים ואז נראה אותו לא מבקש שמירה. לגבי ימי מחלה - החוק אומר עד 18 ימים בשנה. בהצלחה ותעדכני כמובן.

Almog6607

New member
אלה אני בעד לצאת

המנוחה והרוגע רק מסייעת בלהחזיק אותם היטב בפנים.. כמו שניקי אמרה את צריכה להפעיל יותר לחץ אל תעשי לו חשבון!!

אלה145

New member
הוא לא מאמין בשמירה אם אין הצדקה

אני יודעת שאני אשתגע בבית. אני לא טובה בלשבת ולא לעשות כלום. גם כשאני חולה אני מנקה ומבשלת. אבל עם ההתקשויות האלה והסיפור של הצפי למיעוט מי שפיר והאטת גדילה אני חושבת שאם זה ישפר בעשירית האחוז את הסיכוי להאריך את משך השהייה שלהם בפנים- אז זה שווה את זה (למרות שככה יהיה לי יותר זמן לדאוג). יש לי קצת קשרים בקופ"ח והבנתי שאני יכולה לקבל עד חודש מרופא משפחה על כל מיני טענות שלא קשורות להריון. לא נראה לי שבעבודה זה רלוונטי מה כתוב באישור מהרופא. בקיצר, נראה לי שמיום א' אני רשמית במצב מאוזן בבית. יש הצעות למה עושים בבית כל היום? ומה אוכלים??? אלמוג- את בשמירה קפדנית- מי מבשל אצלכם?

Almog6607

New member
גם אני מתתי מפחד שאמות משעמום

אבל יצרתי לי סדר יום.. קימה בסביבות 8.00 עם 3 כוסות מים..(כמובן כמה 3 פעמים בלילה לפיפי..) אח"כ מכינה לי ארוחת בוקר-כמובן גבינות לחם וירקות קורנפלקס אח"כ עובדת מהבית חצי עד שתגיע המחליפה, משוטטת לי בפורום , והאמת שהשעות עוברות מזה מהר..ומנשנשת ירקות שהחצי חותך לי ערב קודם.. מקשקשת קצת בטלפון.. והכל במצב שכיבה או ישיבה עם רגליים למעלה לגבי אוכל.. האמת שבגלל שהתרגלנו כל ערב לאוכל טרי שאני מכינה (מתה על אהרוני..) אני יושבת במטבח ובעלי מכין, מה שיכולה עושה בישיבה והוא עומד על הסירים.. וככה נשאר לי גם למחר רק לחמם.. ויש ימים שאמא שלי מכינה ומביאה לי, אחד הדברים שהכי קשה לי זה שאסור להתאמץ ולעמוד לבשל ולאפות......ובעיקר אי ההליכה לקניון לשופינג........ יש לי בונוס יציאה לבדיקות ומעקבים , ולקפה של שישי בבוקר עם החצי במקום מגניב שזה פק"ל ואז אני דופקת הופעה בשביל כל השבוע שאני ישובה לי בבית בטייץ/טרנינג וסווטצ'רט.................. בקיצר אל תהיי מודאגת מזה.. אני בכל מקרה חושבת שאת צריכה לדאוג לקבל שמירה, כל מה שאת מתארת בהחלט מצריך מנוחה, וזה נראה לא פייר שתצטרכי להוציא מרופא משפחה סיקים כאשר הרופא שלך צריך לתת לך את זה!!!

למעלה