עטלף - אורח בלתי קרוא

sbarakm

New member
עטלף - אורח בלתי קרוא

אשמח אם למישהו יש פתרון לבעיה הבאה: אתמול בלילה פתחנו את החלון כדי להתאוורר קצת, ופתאם גילינו משהו מעופף בחדר השינה. מסתבר שנכנס לשם עטלף שהתמקם לו ברווח הצר בין הארון לבין הקיר. הוא עומד לו שם על הארון הפוך כמו בסרטים. ניסינו להבריח אותו - דפקנו על הארון בערך בנקודה שבה עמד, וזה אכן גרם לו לתזוזה על פני הארון, אבל לצאת הוא לא יצא. לבסוף התייאשנו, כיבינו את האורות והלכנו לישון בתקווה שימצא את דרכו החוצה בלילה. נאדא. עכשיו 11:30 בבוקר והוא עדיין שם. שאלה: איך אפשר להבריח אותו? תודה מראש.

זיו25

New member
בבקשה...

קישור למאמר מעניין... ישנם עטלפי פירות ועטלפי חרקים - ואני לא יודע איזה מהם נמצא אצלך. מה שכן, אני מציע להמתין עד רדת הערב, אז הוא יהיה רעב ובוודאי יצא לו לחפש אוכל טעים. כפי שכתוב במאמר, אני לא מוצא כל סיבה לדאגה. בברכה, זיו.

007girl

New member
OH MY GOD

יש עטלפים חופשיים?! אני שונאת עטלפים...!

nutmeg

New member
יש מלא עטלפים!

עכשיו חזרתי מסיבוב עם טומי... עטלפים התעופפו מעלינו בשקט לאורך כל הטיול. לדעתי הם מדהימים. חבל שקשה לראות אותם בחושך.

sbarakm

New member
העטלף - סוף דבר (+ תמונות)

אוקיי, השורה התחתונה: שיחררנו אותו. אבל זה לא היה קל... מסתבר שכנראה הוא היה "תקוע" ברווח שבין הארון לקיר. אחרי שהצלחנו להעלות אותו עד למעלה (כך שיעמוד על הארון), פתחנו את החלון וניסינו "לעודד" אותו לצאת דרכו. אבל משום מה, הוא כל הזמן עף לכיוון החלון, ובמרחק כמה סנטימטרים ממנו "משך חזק" למעלה ועף לקצה השני של החדר. אפילו הורדנו את התריסים, כך שיהיה רק "חור" גדול דרכו יוכל לעוף - ולא עזר. בסוף כלאנו אותו בין יריעת נילון גדולה לקיר של החלון, ו"עודדנו" אותו בעדינות לעלות למעלה, כך שכאשר הוא הגיע לגובה החלון - הוא פרש כנפיים והתעופף החוצה (זה נראה ממש כמו בפתיח של "סיפורים לשעת לילה מאוחרת", למי שזוכר). כמובן שלא בכל יום נכנס עטלף הביתה, ולכן תיעדנו את המקרה. רצ"ב שתי תמונות: הראשונה - כאשר היה על הארון, והשנייה - כאשר נחת על בובה שהיתה בחדר. תודה לזיו על העזרה והבקיאות (בהתחלה באמת פחדנו שהוא יסתבך לנו בשיער!). להתראות !

sbarakm

New member
עוד תמונה

אופס... לא ידעתי שאפשר לצרף רק תמונה אחת להודעה. הנה התמונה השנייה.

sbarakm

New member
חמודים חמודים אבל...

לוקח זמן להתרגל לזה שבשמי החדר (שגודלו 3X3 מטרים) מטייס לו עטלף הלוך ושוב (כמה פעמים הוא אפילו עף ישר לכיווני, ואז "שבר שמאלה" כדי לא להתנגש... זה באמת אני לא מבין - הוא נווט כ"כ טוב, למה הוא לא עף דרך החלון ? פיל היה עובר שם !

זיו25

New member
אין מה לחשוש

זה די מפחיד שקבוצה של עטלפים עפה לכיוונך מתוך מערה חשוכה, אבל כשעטלף אחד קטנטן מבקר בבית - אין בכך שום דבר מפחיד. כושר הטיסה שלהם טוב וה"סונאר" שלהם מאפשר להם לדעת איפה אתה נמצא, כך שאני סמוך ובטוח שהוא לא היה נתקע בך, גם אם הוא היה ממש מנסה
אחלה תמונות - אני במקומך הייתי מחזיק אותו ונותן לו משהו טעים לאכול, כי אני לא חושש מהיצורים הקטנים האלה <זיו נזכר בסרט גרמלינס
> בברכה, זיו.

למעלה