עזרתכם במתכון לעוף

shlomits

New member
עזרתכם במתכון לעוף

לכל הנישאים על גלי האופוריה של ראש השנה- כל הכבוד על ההשקעה, התמונות נראות נהדר, אבל אל תשכחו שזוהי רק ההתחלה...(לחלקינו בכל אופן) אצלינו האירוח הגדול הוא בסוכות, ועל מנת להקל על נטל ההכנות אני מחפשת מתכון לעוף: מתוחכם אך עדין,לא ממולא, בלי הרבה רוטב, והכי חשוב: שורד הקפאה באופן מושלם. יש הצעות?
 

laleniya

New member
שלומית-את יכולה לתבל ולשמור בפריזר

גם שבוע קודם. רק להפשיר לפני ההכנסה לתנור. קבלי שתי הצעות לעוף מהיר בתנור מאכל 'ישן ונסטלגי' מהיר ואהוב על כולם העוף הכי טעים שיש laleniya עוף בגריל מוכן סימונה 5 אם את צריכה עוד הסברים לא להתבייש לשאול גם אנחנו למדנו במדשך הזמן לבשל
מכירה את העוף בג'קוזי
 

shlomits

New member
תודה על הנכונות, אך לא הבנתי כל כך

את הודעתך ראשית הקישורים שהצעת שניהם לאותו מתכון, ושנית "גם אנחנו למדנו במשך הזמן לבשל?" אני לא בדיוק חדשה פה בפורום וגם לא מחשיבה את עצמי לבשלנית מתחילה... בכל אופן בטוחה שהתכוונת לטוב
 

shlomits

New member
עכשיו נפל לי האסימון ../images/Emo6.gif

כשכתבתי "וזוהי רק ההתחלה" התכוונתי - תחילת החגים והאירוחים והבישולים.... עכשיו אני מבינה את התגובה שלך
 

laleniya

New member
../images/Emo3.gifשלומית התכוונתי שאת יכולה לתבל

את העוף ולהקפיא - מניסיון אני עושה ככה עופות, כנפיים, שניצלים לא חייבים ביום או היומיים לפני הגיעה האורחים לעמוד ולהלחץ בזמן לדעתי גם אחרי שהתיבול נספג האוכל הרבה יותר טעים הצעתי למרוח ברוטב בסיסי את העוף ללא מלח פלפל שחור ופפריקה אדומה ומעט שמן זית רק אחרי ההפשרה להוסיף את המלח - אחרת יוצא מלוח מידי כנפיים - לנקות ולצפות רק בשמן באופן עדין ומסודר בתוך קופסא או שקית שניצלים מתובלים אבל ללא הביצה - מסודרים באופן נפרד האחד מהשני ובין השכבות לשים נילון - שומר על ההבדלה ביניהם ולא נדבק קבלי דוגמא בצילום - עוף מושרה להקפאה
תגידי רק איזה כיוון את רוצה ואתן לך רעיונות בלי סוף
 

הרברונן

New member
מתכון: נתחי עוף עם ירקות שורש ועוד

קל להכנה ומאוד טעים שורד הקפאה מצוין במתכונת זו אם רוצים ניתן להמיר בתפ"א ובטטה ואז לא מומלץ להקפיא בתבנית ענק שיש לה מכסה: שמים 8 רבעי בצל מעל הרבה ירקות שורש חתוכים בינוני (גזר, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי ועוד) מעל כמה כפות רוטב צ'ילי או דבש מעל נתחי עוף (שוקיים, ירכיים ועוד) מעל תבלינים: מלח, פש"ג, כמון, טיפת קינמון, כורכום, כמון מעל מעט דבש או סילאן מעל חצי קרטון של שתייה "טבעית", או עד חצי גובה התבנית סוגרים לתנור, 220 מעלות, שעה וחצי לכמות של שני עופות חתוכים אפשר לגוון באינסוף וורסיות על העיקרון הזה כל טוב ושנה טובה, רונן
 

shlomits

New member
תודה ושאלות

1.איזה עוד שורשים ניתן להקפיא פרט לאלה שציינת? 2. כשאתה אומר "שתיה טבעית" אתה מתכוון למיץ סחוט כלשהו, נכון? זה יהפוך את זה למתוק מדי לחיכם של הסועדים שלי. נראה לי שאמיר במים+יין יבש. (הנה מגיעה השאלה) מה דעתך?
 

הרברונן

New member
תשובות

גזר גמדי, כרישה, קולורבי, בצל בגירסאות שונות, שום שלמים מים ויין יבש (לבן כמובן) זה בסדר גמור מיצתפוזים אינו כה מתוק אני רואה שבאופן עקרוני את חוששת ממתיקות יתר, אז אל. במתכון הזה המתיקות עדינה ולא דומיננטית כל טוב, רונן
 

shlomits

New member
תודה, עזרת לי מאד

עדיין, בין המיץ, לדבש, לגזר שגם הוא מתקתק, נראה לי שזה יהיה להם יותר מידי- אני אלך על הרעיון של יין ומים. תודה!
 

shlomits

New member
אני מתלבטת...

נראה לי שהאורחים לא יאהבו עוף מתוק. יש לך מתכון ספציפי?
 
עוף אורגנטה

זהו עוף באורגנו בתנור עם תפו"א את המתכון הביאה מישהי מפורום מתכונים נט יצא מעולה אין לי ניסיון בהקפאה שלו אם מעניין אותך אקליד את המתכון הכנתי בראש השנה ונרשמה התלהבות אצל הסועדים
 

iditush forever

New member
מתכון לעוף טעים ביותר

את העוף עצמו, שמחולק לחלקים - שוקיים, המשולשים, מכניסה לתוך שקית קוקי עם ירקות שורש רחוצים וחתוכים לרבעים - גזרים, בטטות, תפוה"א, קולורבי, בצל, שום וגם קישואים לא קלופים חתוכים לעיגולים עבים. מוסיפה מלח, פלפל שחור, פפריקה (אפשרות לחריפה אם אוהבים), כף גדושה של סוייה, כף גדושה של דבש, טיפה שמן (עדיפות לשמן זית). מעסים הכל בתוך השקית שכל החומרי תיבול יצפו את העוף והירקות, דוקרת את השקית למעלה כדי שיצאו האדים. מכניסים לתנור לחום בינוני (180 מעלות) למשך שעה עד שהעוף והירקות נהיים שחומים ומוכנים. יוצא טעים מאוד ומאוד קל להכנה. באותה ורסיה של שקית קוקי, אני עושה גם עוף עם פטריות ברוטב צ'ילי חריף. עוף, פטריות טריות רחוצות וחתוכות לרבעים, בצל ושום. מתבלת בצילי חריף, עם פפריקה ופלפל שחור ומלח. יוצא טעים מאוד. מצאתי שהשיטה להכין בשקיות קוקי מקלה על הבישול, פחות לכלוך ומהיר יותר.
 

shlomits

New member
מצאתי את המתכון- אז

את לא צריכה להקליד...תודה, הוא נראה טוב אבל כידוע תפוחי אדמה לא עוברים טוב הקפאה. אבל המתכון נראה מעולה אז אני מקלידה אותו כאן לשימוש כולם מקור: מתכונים.נט עוף אורגנטה 1 עוף- מחולק ל8 חתיכות 4 עגבניות 4 תפוחי אדמה 1 בצל מלח פלפל פפריקה אבקת שום 3 שיני שום כתוש 1/4 כוס אורגנו טרי 1/4 כוס שמן זית 1. חותכים את העגבניות ותפוחי האדמה לקוביות גדולות. את הבצל חותכים לרבעים. מפזרים את הירקות בתבנית לתנור. 2. מעל הירקות מפזרים את חלקי העוף. 3. מתבלנים בכל התבלינים, ובסוף מפזרים את האורגנו מעל. 4. מזליפים שמן זית. 5. אופים בחום גבוה 45 דקות, לא מכוסה.
 
הבהרות לעוף אורגנטה ותודה לשלומית

על השרשור לדעתי אפשר לתבל את העוף להקפיא מתובל ולהכין ביום ההגשה כך שתפו"א ישרדו ולא תצטרכי להקפיא. הכנתי את העוף פעם נוספת ומכיוון שלא היה לי אורגנו טרי השתמשתי בתבלין אורגנו יבש הכנתי עם עוף שלם שחתכתי בחזה ופרשתי על התפ"וא בצורת פרפר הוספתי לתיבול גם מעט עלי בזיליקום טריים שצמחו לי באדנית יצא טעים מאד
 
למעלה