תשובהעזרה
שלום יש לי שאלה אני עבדתי במקדונלדס במשך שנה וחצי ואני מתגייס ואני יודע שמגיע לי פיצויים לאחר שנה אך אני לא יודע דברים נוספים שמגיעים לי כמו ימי הבראה , ימי חופש שלא ניצלתי ועוד דברים מישהו יכול להסביר לי יותר בהרחבה תודה
תשובה
עובד זכאי לימי הבראה החל מתום שנת העבודה הראשונה שלו. ימי חופשה - 10 ימי חופשה בתשלום בגין שנת עבודתו הראשונה. מעבר לזה, במהלך העבודה, עובד זכאי לדמי נסיעות. אני מצרפת לך שני קישורים הנוגעים לעניין ימי הבראה וחופשה. תוכל ללמוד מהם מה מגיע לך. קרא אותם וחזור אלינו במידה ויש לך שאלות הבהרה. שים לב כי הסכום המעודכן לדמי הבראה עומד כיום על 307ש"ח ליום הבראה.
תשובה כללית לשאלה כללית מידי.......נצל"שזכויות עבודה
הי, רציתי לשאול האם החוקים משתנים לגבי עובדים במשרה חלקית שעובדים נאמר חצי יום וכמה ימים בשבוע ולא כל השבוע? איך מחשבים פיצויים? איך מחשבים ימי מחלה? חופשות? דמי הבראה? איפה אני יכולה למצא זכויות של עובדים במשרה חלקית ומצומצמת???
עזרהתשובה כללית לשאלה כללית מידי.......
אופן חישוב במשרה חלקית: 1. פיצויי פיטורים - בדיוק באותה הצורה..... הרי פיצויי פיטורים מחושבים עפ"י שכר אחרון, משכורת אחת לכל שנה עבודה. 2. אותו דבר - 18 ימי מחלה לשנה - התשלום בגין יום מחלה יחושב עפ"י שכר יום של העובד. 3. עובד זכאי ל-14 ימי חופשה בשנת עבודתו הראשונה. אם הוא עובד יומיים בשבוע, המשמעות בפועל היא 4 ימי חופשה בתשלום. אם הוא עובד 3 ימים בשבוע, המשמעות היא 6 ימי חופשה בתשלום וכך הלאה. 4. הבראה - בהתאם לחלקיות המשרה. 5. בתשובתי שאותה נצלת לשאלתך, צירפתי קישור לדפי הסבר של ההסתדרות בעניין הבראה וחופשה, הביטי בתפריט של אחד הקישןרים הללו ותוכלי למצוא גם הסבר לעניין מחלה ועוד.
כן, לכל עובד שעבד מעל שנהעזרה
תודה ממש על האתר אבל עוד שאלה אם אני עובד במקדונלדס במשך שנה וחצי ואני לא עובד במשרה מלאה האם עדיין מגיע לי דמי הבראה? והאם גם על החצי שנה מגיע לי?
אני אסביר יותר ספציפית:כן, לכל עובד שעבד מעל שנה
מגיעים דמי הבראה. יגיעו לך דמי הבראה על כל תקופת עבודתך, אבל שיטת התשלומים במקומות שונים היא לא אחידה. ישנם מקומות שמשלמים בכל שנה רק דמי הבראה בגין שנה שלמה ולא על כל התקופה מתחילת העסקה ועד למועד התשלום ורק בסיום העבודה משלימים. אך אני סובר שיש לשלם דמי הבראה על התקופ שמיום תחילת העסקתך ועד החודש שלשכרו מצורפים דמי ההבראה. היקף המשרה שלך, קובע איזה אחוז מדמי ההבראה המגיעים לעובד במשרה מלאה, תהיה זכאי לקבל. אם אתה עובד בחצי משרה, תקבל מחצית מדמי ההבראה שזכאי לקבל עובד במשרה מלאה.
חמור מאוד!אני אסביר יותר ספציפית:
אנחנו מספר בנות, שלא מקבלות שום זכות לחופשה במקום עבודתינו ואם אנחנו מודיעות על כך שאנחנו בחופשה פשוט לא משבצים אותנו למשמרת ואנחנו לא מגיעות. לא מקבלות בעבור זה תשלום, כנ"ל אם אנחנו חולות- פשוט לא מגיעות למשמרת ולא מקבלות תשלום. אחת הבנות עובדת שם שנתיים וחצי ולא קיבלה מעולם דמי הבראה ו/או דמי מחלה ו/או חופשה בתשלום. אנחנו לא יודעות היכן לברר את זכויותינו. כל אחת עם היקף משרה שונה אך זה בין 6-7 שעות ביום, עובדות לפעמים 3 ימים בשבוע, לפעמים 4 ימים בשבוע לכן זוהי משרה די מצומצמת ואני מאמינה שהזכויות הן בהתאם. לצערי לא מצאתי בקישור הסברים על היקף משרה מצומצם, רק בנסיעות. אודה על תשובתך.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.