עזרה!!!

לירליר30

New member
עזרה!!!

היי בנות פעם ראשונה שכותבת כאן,אבל עוקבת בשקט כבר הרבה מההריון
התאומים שלי בני חודש וחצי...
ליאם הקטן מבינהם עושה בעיות בזמן האוכל (בשבוע האחרון)
עוברות ה4 שעות הוא מתחיל לאכול שתי דקות ואז פשוט צורחחחח
אני מפסיקה עושה לו גראפס אחרי דקה שתיים מנסה לתת שוב
הוא מתחיל לאכול אחרי שני שלוקים שוב צרחות!!!!
לוקח המון זמן לתת לו את הבקבוק ולפעמים הוא אוכל ממש בקושי
מישהי מכירה את התופעה?? מה עושים?
מיואשתת

מו של מו

New member
יכול להיות שזה ריפלוקס

אני לא הכי מתאימה לתת לך עצות כי אצלנו זה לא היה (למרות שפלטו כאילו אין מחר).
אני כן יודעת מקריאה בפורום שכדאי לקחת לרופא לאבחן, כי לפעמים צריך להחליף סוג אוכל.

אני בטוחה שיש כאן הרבה עם ניסיון בנושא שיוכלו לתת עצות טובות.

sefia

New member
קצת פרטים בבקשה

כמה הוא אוכל במנה? מסיים את כל הבקבוק?
יתכן שמגיע לארוחה רעב מדי?

כמובן חשוב לשלול ריפלוקס אצל רופא ילדים ורצוי לבקש הפניה לגסטרו
אבל יכולה להיות גם רגישות מסויימת ללקטוז או לרכיב אחר
ויכול להיות גם גזים (זה הגיל המתאים)

ו....ברוכה הבאה

לירליר30

New member
תשובות

כרגע הוא אוכל 70 cc ואחרי שעה וחצי שוב רעב
ממש קשה להאכיל אותו גם את ה70 האלה
ריפלוקס זה משהו מהלידה? כי ההתנהגות שלו השתנתה
רק בשבוע האחרון...
חשבתי שאולי יכול להיות פטרייה??
יש לי תור לרופא עוד שעה

קרול25

New member
לדעתי הלא מקצועית זה ריפלוקס

זה בדיוק מה שהיה לאושרי שלי.

אל תתני לרופא לפטור אותך בטענה שאם הילד עולה במשקל אז הכל בסדר (יש כאלה), כי בינתיים הילד שלך סובל.
קחי אותו לגסטרולוג ילדים

לירליר30

New member
גזים...

הרופא לא ראה פטריה בלשון, אמר שאולי זה גזים
נתן לי טיפות בייביזים
אמר שאם לא עובר תוך שבוע לחזור שוב
עכשיו מנסה שוב להאכיל ,צרחות בכל הבית מתסכל אותי שאני רואה
שהוא רעב אבל לא יכול לשים את הבקבוק בפה
מה הטיפול בריפוקס?

נתי 3011

New member
מה שקרה אצלנו...

היה קושי לאכול, רופאת הילדים טענה שאין מצב שזה ריפלוקס כי הילדה עולה במשקל ולא פולטת ושלחה אותנו לקורס להורים חדשים ( כלומר אתם היסטריים ולא מבינים כלום). הילדה באותו זמן הייתה גומרת בקבוקים אבל זה היה עינוי בשבילה ועינוי בשבילי לראות ילדה שאוכלת בכח. לאחר תקופה קצרה כזו הילדה הפסיקה לאכול. אכלה 30-40 התחילה להתעוות וזהו. לי מהתחלה היה ברור שזה לא גזים ולא בטיח... קניתי לה אוכל רפואי לריפלוקס והפלא ופלא הילדה שבה לאכול בנחת. מאחר ועירערו לי את הביטחון ניסיתי לפני האוכל לריפלוקס לקנות סוגים אחרים של אוכל : על בסיס סויה, ללא לקטוז וכלום לא עזר הילדה אכלה מעט והתחילה לבכות שהיא רעבה אבל לא הסכימה לאכול יותר. בשלב מסויים התחילה גם ירידה במשקל. זה מחזה נוראי לראות את הילד שלך מורעב ולהיות חסר אונים. ברגע שנתתי לה את האוכל לריפלוקס הילדה אוכלת רגוע ( רוב הזמן יש ימים פחות טובים עם רגרסיה זמנית). מאחר והאוכל יותר זול עם מרשם וידעתי שהרופאת ילדים לא תאמין לי ( בכל זאת ויתרתי על הקורס להורות) הלכנו לרופאת גסטרו ילדים דרך המושלם בכללית ואפילו היא לא עלתה על הריפלוקס ( אבל טענה שזו רגישות ללקטוז ולא אלרגיה לחלבון פרה). אחרי שיעדכנו אותה שהילדה חזרה לאכול קיבלנו אחר כבוד מכתב ממנה לרופאת הילדים שלילדה יש ריפלוקס ושהיא ממליצה על אוכל רפואי. היום הילדה בת חודשיים וחצי וגומרת בקבוקים של 150 כל חמש שעות. ילדה שעד לא מזמן הפסיקה לאכול וירדה במשקל.
אני לא אומרת שאצלכם זה גם ריפלוקס אני לא מתיימרת להיות רופאה אבל אני ממליצה לבדוק את זה עם גסטרו ילדים ולקחת בערבון מוגבל את דברי הרופאת ילדים ( מצד שני אולי זה באמת גזים במקרה שלכם). עוד דרך לבדוק היא פשוט לקנות אוכל רפואי ולבדוק אם את זה הילד כן מוכן לאכול. במקרה שלנו זה מה שאישר את קיומו של הריפלוקס. יש שני סוגים שאני מכירה, אחד עשה לה עצירות נוראית עם השני הייתה הצלחה.

יש דבר שנקרא רפלוקס סמוי

לא רואים פליטות ואין ירידה במשקל,
אבל כן רואים ילד שמתפתלב באוכל, נחנק, משתנק, מקשית את הגב לאחור, צורח, מסרב.

מזון רפואי

שלום אני גם חדשה פה..התאומים שלי בני חודש ונראה לי שהבן שלי סובל מאותה תופעה זה החמיר מאוד מהיום..אומנם היה מהלידה אבל לא אותו הדבר. אני אפנה לרופא מחר בבוקר אבל בנתיים אשמח לדעת לגבי המזון הרפואי שכתבת עליו איך משיגים בלי מרשם? איך קוראים לזה? ומאיפה קונים? תודה ...

sefia

New member
לא ממליצה להחליף תמ"ל בלי הרופא

אבל כן ממליצה להתעקש!
להתחיל בירור עם הרופא (ואם הוא לא מאמין לכם/משתף פעולה) לפנות לגסטרו מומחה.

כפי שציינת בפוסט אחר, לריפלוקס יש 2 סוגי טיפול:
תמ"ל שונה שמטרתו להשאיר את האוכל בקיבה שלא "יעלה " חזרה בושט (לפעמים לא צריך תמ"ל רפואי ומספיק להסמיך את התמ"ל בקונפלור. כמויות מקבלים מהרופא)
ויש תרופה שלוקחים פעם ביום שמרגיעה את הצרבת הנוראית שבגללה הם סובלים.

כן להתעקש על רופא קשוב לכם, עד לפתרון מלא של הבעיה.

נתי 3011

New member
גם אני לא אבל

במקרה שלנו הילדה הפסיקה לאכול יותר מ 40 בארוחה והיא כבר סבלה המון זמן. מאחר שהרופאת הילדים האי בחנה בעיקר אותנו כהיסטריים ותור באופן פרטי לגסטרו ילדים הכי קרוב היה רק שבוע קדימה ( על ציבורי בכלל לא היה מה לדבר וגם לא היה מי שיתן הפניה כי כאמור ״הבעיה הייתה אצלנו״ ).

sefia

New member
גם אני זכיתי לכינוי "אמא היסטרית"

אבל אמא יודעת!
עובדה שתוך 5 ימים מקבלת התרופה "לוסק" הילדים חזרו לאכול רגוע.
אגב, במקרה שלנו קיבלתי גם מירשם לאינפמיל AR אבל זה לא התקבל טוב, הילדים בכו והתעוותו. נדמה לי שזה עשה להם כאבי בטן

אז במשך יותר משנה הם קיבלו לוסק פעם ביום (זו תרופה מרה אז מצאתי בימר"ק בהוד השרון שמרכז את התרופה וממתיק אותה ככה שנותנים מנה קטנה ולא מרה שמכילה את כל מה שצריך) + סימילאק עם חצי כפית קטנה של קורנפלור

יש יותר מפתרון אחד וחשוב למצוא את הנכון

מבינה אותך
זה מאד מבאס להיחשב הורה שלא מבין כלום כשאתה יודע שמשהו לא בסדר עם הילד שלך

נתי 3011

New member
זה בכלל לא מבאס

זה מרתיח. בייחוד שאני כבר ידעתי גם מה לא בסדר. וכשפותרים אותך במשפט עם המלצה לקורס להורים חדשים שנפתח מאוד מתחשק לך לשלוח את הרופאה חזרה ללימודי רפואה. כל זה בידיעה שאת חוזרת הביתה לילדה ששוב תצרח וכשאני נותנת לה לאכול אני גורמת לה סבל אדיר שאפשר למנוע.
כן אמא יודעת הכי טוב ! בגלל זה החלפתי על דעת עצמי את האוכל אולי לא חכם אבל זה מה ששכנע לבסוף שאני לא פסיכית.
במקרה שלנו כשניסינו את האינפמיל ar הייתה לה עצירות מטורפת ויצאו לה סלעים קטנים מהטוסיק כשכל היום לפני היו צרחות מטורפות בבית. אחר כך ניסינו נוטרילון ar והילדה חזרה לאכול, קסם !!! למזלנו זה הספיק ולא נזקקנו לתרופות. לגבי הקורנפלור שלנו קטנה מדי בשבילו ( נותנים מגיל 4 חודשים אם אני לא טועה).
הלקח שלמדתי מכל הסיפור הזה זה שצריך ידע ולא להסתמך רק על מה שהרופאה אומרת. עצוב אבל נכון. אגב, שקלנו להחליף רופאה אבל כמו שאני רואה היא לא היחידה שאוהבת לאבחן ״היסטריה ״. השבוע אני צריכה לגשת אליה עם המכתב של הגסטרו ילדים בכדי לקבל מרשם לאוכל והאמת שבא לי לדחוף לה את זה בגרון. יעבור לי בסוף

נתי 3011

New member
ברח לי ההמשך

אני העדפתי לנסות ולראות אם יש שיפור. בדיעבד גם רופאת הגסטרו לא עלתה על עניין הריפלוקס אבל כשעידכנתי אותה שהאוכל פתר את הבעיה היא כבר קראה לזה ריפלוקס סמוי קל והוציאה מכתב.
אני מאמינה שבסופו של דבר היו עולים על זה לבד אם הייתי ממשיכה להתעקש והילדה הייתה ממשיכה לרדת במשקל אבל ריחמתי על הילדה והאמת שגם אני כבר לא עמדתי במחזה הנורא הזה. כמו שכתבתי אני לא מתיימרת להיות רופאה ולתת עצות רפואיות ובאמת העברתי אותה אוכל רק כשכבר המצב היה קטסטרופה . הדבר הכי נכון זה להתעקש כי רופאת הילדים לא רואה את הילד בבית והאמת כשנראה לא כולם יודעים לאבחן ריפלוקס סמוי.

sefia

New member
תקשיבי

גם לי אמרו שזה גזים אבל משהו הרגיש לי לא נכון
האם הוא מקשית את הגב לאחור בזמן האוכל?
אוכל כמויות קטנות לעתים תכופות?
לפעמים בריפלוקס אם מקשיבים לקיבה "שומעים" את האוכל עולה למעלה בושט

מציעה לך לקרוא קצת על ריפלוקס ברשת, להתסתכל טוב טוב על הילד כשהוא אוכל ולפני. אני טענתי שאין סיבה שילד יצרח בזמן האוכל ויתעוות
גזים יש בדר"כ סביב שעות מסויימות ביום, אז מה בשאר היממה?

שבוע זה המון זמן לסבול אם אכן זה ריפלוקס.
אם את מרגישה לא בנוח עם האבחנה, תלכי לגסטרו ילדים
לריפלוקס יש 2 פתרונות (לפי החומרה):
1. תרופה לפה שנותנים פעם ביום כ20 ד' לפני האוכל והיא מרגיעה את הצריבה בושט
2. הסמכת התמ"ל בכמה צורות ע"מ שלא "יעלה" בקיבה, או החלפת התמ"ל לתמ"ל שמיועד לריפלוקס.
לפעמים משלבים בין 2 הטיפולים אבל אין סיבה שילד יצרח מכאבים בזמן האוכל עד שזה מפריע לו לאכול

אני פשוט התעקשתי עם הרופאה

הייתי מגיעה לקופ"ח ולטיפת חלב שהיו בסמוך זה לזה, ופשוט בכיתי והסברתי שלגורה קשה לאכול (אצלי היא גם פלטה בכמויות)
מאחר והיא עלתה במשקל באופן תקין, הגדירו אותי כהיסטרית.
רק לאחר שהתברר שאחות טיפת חלב מכירה מישהי שמכירה מישהי שמכירה אותי (לכל מי שרואה הבורר
), היא הסכימה להקשיב לי וביקשה מהרופאה מרשם לאינפמיל AR והשיפור הגיע במהרה.
אם משהו לא מרגיש לך נכון, תתעקשי.
בהצלחה

פליטות מרובות וחשד לריפלוקס אצל פגים

היי בנות, מנצל"שת ונדחפת ...
הקטן והמתוק שלי (בן חודשיים וחצי כרונולוגי, חודש וחצי מתוקן) פולט בכמויות לא סבירות בעליל ! כמות החולצות והחיתולים שאני מחליפה לו ביום לא נורמלית. בשבוע האחרון ממש חלה החמרה בכמות ותדירות הפליטות . ההאכלה שלו ממש הפכה להיות סיוט ...
כבר עברנו ממטרנה סנסטיב לסימילאק ניאושור (תמ"ל לפגים), יצרנו זוית בעריסה , הפסקות מרובות במהלך ההאכלה, ולפחות 20-30 דק' על הידיים אחרי האוכל ועדיין אין שיפור. קראתי על בנות שמתארות צרחות והתפתלות הילד במשך כל היום וקשה לי לומר שאני שותפה מלאה לתגובה מסוג זה אם כי אין לי ספק שהוא סובל ולא נעים לו... ה.וא בעיקר בוכה לפני הפליטה ואחריה.
כבר שאלתי את רופא הילדים (לפני כחודש) ואת האחות בטיפת חלב ושניהם ביטלו במהירות את הסברה לריפלוקס וטענו "שאם זה היה ריפלוקס הייתי יודעת. מה גם, שהילד עלה יפה במשקל" (משקל לידה נמוך מאוד).
אשמח לשמוע מכן ולקבל עצות נוספות. אני כבר ממש מיואשת וכל יציאה איתו מהבית הפכה למטרד :-\
תודה רבה !לומדת מכן המון.

למעלה