עזרה !

FreeRain

New member
עזרה !

היי לכולן (וגם לבחורים!!),
אני קוראת פה כבר כמה ימים ואתם חבר'ה מקסימים!
מצטערת אם לא שירשרתי נכון, אני לא כל כך מכירה את עולם הפורומים..

יש לי שאלה די דחופה ואשמח אם תוכלו לעזור...
אנחנו רוצים לסגור עם הנחלה ומאודדדד מתלבטים-
עקב מבחנים ואילוצים, אנחנו יכולים רק מאוקטובר. כרגע הכיוון הוא סביב השבוע השני של אוקטובר.
החשש שלנו הוא לגבי האפשרות של גשם

המקום פתוח לחלוטין כך שאפילו בטפטוף קטן אין לאן לברוח! נאמר לנו שאם נראה בתחזית שבוע לפני שעומד לרדת גשם אפשר לשים מעין כיסוי מכוער שעולה 30,000 ש"ח!

ולשאלות:
האם מישהו מכם היה באירוע שם באוקטובר?
איך היה מזג אויר?
האם למישהו התחיל לרדת גשם בזמן אירוע בגן?
האם כדאי לקחת את הסיכון (קחו בחשבון שמאוד מאוד אהבנו את המקום)?
עד כמה ריאלי שאנשים יכנסו לבריכה ב-12 בלילה באוקטובר?

מתנצלת על החפירה ותודה לעונים!

Bobbachka

New member
אוקטובר עשוי להיות הפכפך...

יש שנים שבהם מאוד חם באוקטובר (2010 למשל) ויש שנים בהם כבר באוקטובר יש ימים גשומים (כמו השנה).

הנחלה הוא מקום מקסים ביותר ויחד עם זאת לא ממש זול. לא הייתי מוכנה לשלם כל כך הרבה, כדי שהפתרון שיציעו לי בפני הגשם יהיה כרוך בתשלום נוסף של 30 אש"ח.

אני חושבת שלחודש אוקטובר כדאי בשביל השקט הנפשי לסגור מקור שהוא חצי פתוח וחצי מקורה (כמו מרבית מקומות האירועים). ללא ספק, כנראה יהיה פחות קסום מהנחלה, אבל לפחות תוכלי לישון טוב בלילה.

שוקושית

New member
עונה חלקית

היי!!

אנחנו היינו בסוף מאי האחרון באירוע שם. (מניחה שזה דומה לאוקטובר)
אומר בכנות שהיה קריר, ואפילו היה חשש לגשם עד ממש ליום לפני.

אבל..... המקום מהמם מהמם.
איך שהתחילו הריקודים שכחתי שקר לי.
וכמובן שבסוף הערב כל האמיצים קפצו לבריכה והיה ממש כיף!

לשיקולך

מקווה שעזרתי..

yulka303

New member
סליחה שקצת לא בעניין השאלה, אבל מה ז"א כיסוי

שעלותו 30 אלף ש"ח? הם באמת מצפים מכם לשלם עליו? ומה אם לא תרצו? מה עם הזוג שיתחתן יום אחריכם, יפריש לכם אחוזים
?

FreeRain

New member
ברור שהכוונה שאנחנו נשלם על הכיסוי :(

הבנתי שמדובר בברזנט שהם תולים בין העצים בבוקר האירוע אם רואים שגשום ושזה מאוד מכוער (אפילו הנציג שלהם אמר...)..
כנראה שאם גשום גם למחרת הם יקחו מהזוג הבא גם 30,000 כאילו תלו את זה במיוחדֿ עבורם :)
בקיצור זה לא פתרון רציני

yulka303

New member
אז אולי שווה לשאול אותם ישירות אם כל זוג

אחריכם גם משלם את הסכום, או שאתם משלמים על כולם, אולי זה יוריד אותם מהסיפור

Ruby Gem

New member
גם אני מתחתנת באוקטובר וזה היה השיקול שלי

כשדמיינתי את החתונה שלי, בעיניי רוחי היא התקיימה בגן קסום ולא באולם.
לצערי, יש את החלומות ויש את המציאות.

לא הייתי במקום המדובר- אבל באוקטובר יש סיכוי שיירד גשם. יש מישהו שעובד איתי שהתחתן בתחילת ספמטבר- וירד גשם בחתונה שלו!
ולא חסרים "סיפורי אימה" על חתונות שהחל לרדת בהן גשם והאורחים נמלטו על נפשם...

אני לא הייתי לוקחת את הסיכון.
גם הכיסוי מכוער, גם עולה סכום מטורף, וגם יש סיכוי שתהייה רוח והגשם יעוף על האנשים- ככה שהכיסוי לא ממש יועיל (זה כיסוי מלמעלה, אם אני מבינה).
אני בטוחה שתמצאו מקום שהוא גם סגור שתאהבו ואם אתם לא מוכנים להתפשר על המקום- אולי כדאי להקדים את החתונה.

simplicity83

New member
ממליצה על הנחלה מכל הלב אבל...

בשום מצב לא הייתי מתחתנת שם באוקטובר.
זה סיכון גדול מדי ולמען האמת אני חושבת שגם אם יתלו כיסוי בין כל העצים זה לא יעזור כי יש איזורים שלמים שהם פתוחים לגמרי
ובינינו? לפי מה שאת מתארת זה גם נשמע מכוער.. הזוי בעייני שהם בכלל מציעים דבר כזה.

אם את שואלת אותי, הייתי עושה כל מאמץ כדי להקדים לתאריך אחר
ואם זו לא אופציה, הייתי בצער רב מוותרת על המקום המדהים הזה ומחפשת מקום סגור.
גם אם לא יורד גשם כבר קר
ולגבי הבריכה, ממש קשה לי להאמין שמישהו יכנס.

את יכולה לקרוא את הקרדיטים שלי (וגם של arapax) - מקום מדהים ומומלץ בחום. אבל אך ורק לחודשי הקיץ.
הטמפרטורה שם נמוכה יותר בכמה מעלות באופן קבוע, בגלל המיקום המוגן ולדעתי גם אם לא ירד גשם, יהיה קר מדי בשביל אירוע בחוץ.
השנה הייתי בחתונה ב"ערוגות הבושם" בתחילת אוקטובר - לכולם היה קר במהלך קבלת הפנים בחוץ.

חייבת להגיב :)

כבר מזמן לא פה, אבל חברה שלי מתחנת מחר אז נכנסתי בהתקף נוסטלגיה.

התחתנו ב 17.10.07
הגשם הראשון באותה שנה ירד ב.... 17.10
החתונה - בגעשים (געש) היה מתוכנן ככל האירוע בחוץ
בפועל אחרי לחצים רבים באותו יום של כן גשם, לא גשם, יושבים בחוץ, יושבים בפנים עשינו ישיבה בפנים (באולם מכוער שמראש לא התכוונתי להשתמש בו) וריקודים בחוץ (כי בערב היה מזג אויר נעים יחסית והיה צפוף וחם בפנים)
והיה בחור אחד שיכור במיוחד שהשתמש בבריכה :)

לסיכום, בסוף אוקטובר הייתי מוותרת על מקום שאין בו מקום לאופציה ב' במקרה של גשם.
זה יותר מדי עצבים ולחץ ביום החתונה. ויש באמת הרבה מקומות יפים שנותנים יותר אפשרויות תמרון.

והמון מזל טוב!! :)

Grace612

New member
מצטרפת לדעות של כולם..

הייתי שם בחתונה ב18.10 השנה. בשבוע שלפני, כולם היו במתח לגבי מזג האוויר- יירד גשם? לא יירד גשם?
בסופו של דבר לא ירד גשם לשמחתם הרבה של הזוג (אבל היה ממש קר..).
בקיצור.. עם כל הלחצים והדאגות שיש לפני חתונה, חבל להוסיף כזו דאגה רצינית לסיפור.
'הנחלה' אמנם באמת מקסימה אבל אני לא בטוחה שכל הדאגות והלחץ ממזג האוויר שווים את זה, במיוחד שאין באמת אלטרנטיבה ריאלית במקרה ויורד גשם..

coffeetoffy

New member
שימי לב לפתיחת שנה.

בחיפה זה 13/10 שזה מוקדם לאללה.
הלכנו על 17/19 כתאריך של אחרי מועדי ב' של סמסטר ב' ולפני תחילת שנה (זמן לירח דבש). לא התחשבנו בסמסטר קיץ.

RegiKo

New member
הצעה...

שמעי קודם כל אני מסכימה עם דעת הרוב, יהיו לך מספיק דברים לדאוג להם ביום החתונה, כך שאת לא צריכה גם את זה...
אנחנו מתחתנים באחוזה (ממש קרוב לשם) באפריל, גם אנחנו רצינו גן פתוח אבל הודיעו לנו שבאפריל הם סוגרים עם קירות זכוכית ותקרת זכוכית את איזור הריקודים, בהתחלה התבאסנו אבל אחר הבנו שעדיף להיות בטוחים (בארץ אגב כל השנה היא בעייתית כי אם אין חשש לגשם אז יש חשש לחום והייתי בחתונה שהיה חם מדי - לא מומלץ!!!)
אגב האחוזה לא לוקחים שקל יותר על הקירוי וזה לא סתם ברזנט... בכלל מפתיע אותי שהם לא דואגים לקירוי במהלך חודשי החורף כי כל המקומות הפתוחים שראינו - או שסגורים לגמרי בחודשי החורף או ששמים קירוי.
אגב, שימי לב שאין להם היתרי בניה (לא יודעת כמה זה חשוב לך, אנחנו ויתרנו על מקומות כאלה).

אם אהבת את המקום אני ממליצה לך ללכת לראות את האחוזה בבית חנן.

arapax

New member
הנחלה אכן סגורה בחורף

סוגרים את הבאסטה בסוף אוקטובר ופותחים מחדש באזור סוף אפריל.

RegiKo

New member
חלק מהחורף...

כל המקומות שראינו שסגורים בחורף, סוגרים באוקטובר (בראשון לאוקטובר) ופותחים במאי (בראשון למאי)...

yael rosen

New member
ניסיון אישי

אני התחתנתי באוקטובר במקום שבו אין אפשרות לאולם (האולם לא מאוד יפה ומתאים לפחות אנשים משהיו אצלנו)
כולם אמרו לי שכמעט אין סיכוי לגשם

בסוף אוקטובר השנה היה גשום מהרגיל, ושבוע לפני החתונה הייתה תחזית לגשם,
נלחצנו נורא, ובסוף היינו צריכים להוסיף המון המון כסף על קירוי (מכוער)
בסוף טיפטף קצת ב7 בבוקר, וב11 היה שמשי לגמרי (התחתנו ביום)
אבל כאב הלב, הפחדים, והלחץ (אני הייתה בטוחה שדוחים את החתונה) לא היו פשוטים

הנחלה מקום מקסים, ואני ממש מבינה למה אהבתם אותו, ונכון שאוקטובר באמת לא גשום בדרך כלל -
אבל מניסיון אישי, הלחץ והפחד לא שווים את זה
יש מצב בכל זאת לחפש תאריך אחר? או מקום אחר עם אופציה לקירוי?

אני ממש מבינה את המצב שלכם, גם אנחנו אולצנו לחודש אוקטובר (מבחנים וכו)
ואני זוכרת את ההתלבטות הקשה..

arapax

New member
אנחנו התחתנו שם באמצע מאי

היה סיכוי לגשם על פי התחזיות, אבל בסופו של דבר לא ירד.
לא יכולה לעזור לך לגבי הכיסוי כי אוקטובר הפכפך יותר לדעתי, אבל באמצע מאי הלילות עדיין קרירים בשפלה, ולהוציא החתן ושני חבריו הטובים אף אחד לא קפץ לבריכה (זה גם היה אמצע השבוע). אז אם את מתכננת על מסיבת בריכה מטורפת, זה כנראה לא יקרה...

למעלה