עזרה

ortali2000

New member
עזרה

היי בא לי להכין ארוחת ערב בשרית ודיי נמאס לי מעוף ברוטב או בתנור ומקציצות מטוגנות/רוטב וכ'ו יש לכם רעיון?!
 

RamiSun

New member
אולי נודלס?

מוקפץ !



מה מכינים:

200 גרם נודלס ( מכל סוג שמעדיפים)

300 גרם חזה עוף חתוך לקוביות עדיף קטנות (1 סנטינטר על 2 סנטימטר)



2 גזרים חתוכים למקלות ( או קוביות קטנות )

1 קשוא חתוך למקלות ( או קוביות קטנות )

גמבה ירוקה וגמבה אדומה חתוכות לרצועות

1 בצל חתוך לטבעות חצויות

3 שיני שום כתושות

שמן קנולה

כף רוטב סויה לעוף



לרוטב:

4 כפות רוטב סויה

2 כפות סוכר חום

2 כפות מים

1 כף מחוקה קורנפלור

כפית מלח

קצת ג'ינג'ר



שלבי ההכנה:

שלב ראשון - מכינים וחותכים את כל הירקות לפני הדלקת האש , מכינים את הרוטב בכלי נפרד ומערבבים היטב.

שלא יהיה צורך לחכות לכלום מרגע חימום הווק.

שלב שני - מטגנים במעט שמן תוך ערבוב 250 גרם קוביות חזה עוף, באמצע הטיגון מוסיפים כף רוטב סויה.



מטגנים עד שהעוף מוכן אך לא צרוב. מניחים בצד.

שלב שלישי - מכינים את הנודלס לפי האריזה, רק מוסיפים למים מעט שמן ומעט מלח לזמן הבישול

בכדי שלא ידבק, מסננים ומניחים בצד.



מעכשיו ברצף:

שלב רביעי - מחממים ווק עם כ-4 כפות שמן על אש גדולה

מוסיפים את הבצל והגמבות

מערבבים מעט

מוסיפים גזר, קשוא, ושום קצוץ

מטגנים תוך ערבוב כ 3-4 דקות

שלב חמישי - מוסיפים את הרוטב ומטגנים תוך ערבוב עוד 2-3 דקות

שלב שישי - מוסיפים את העןף מערבבים מעט

שלב אחרון - מוספים את הנודלס ומערבבים כדקה ומגישים.









יש להשתמש ברוטב סויה איכותי דוגמאת קיקומן.

אפשר במקום נודלס להשתמש באיטריות רגילות, יצא טעים.

אפשר להוסיף בין השלבים ארבע לחמש , חופן נבטים ו/או כרוב ו/או פלפל צ'ילי לפי הטעם.

לנודלס צמחוני פשוט להוריד את העוף.
 
===>

שקשוקה
ראגו+ פסטה
צ'יפס חביתה+קבנוס
פשטידת פסטה וגבינה
דג בתנור
תפוח אדמה אפוי ממולא לאחר מכן בגבינות,/פטריות ובצל/ טונה....
מלוואח
זיוה ביתית מוגש עם ביצה קשה רסק וסלט
 
אני מחפשת ארוחת ערב בשרית לשישי

שלי קציצות או עוף יש רעיון?
אגב אפשר מתכון ללזניה בשרית?
 
למעלה