אולי נודלס?
מוקפץ !
מה מכינים:
200 גרם נודלס ( מכל סוג שמעדיפים)
300 גרם חזה עוף חתוך לקוביות עדיף קטנות (1 סנטינטר על 2 סנטימטר)
2 גזרים חתוכים למקלות ( או קוביות קטנות )
1 קשוא חתוך למקלות ( או קוביות קטנות )
גמבה ירוקה וגמבה אדומה חתוכות לרצועות
1 בצל חתוך לטבעות חצויות
3 שיני שום כתושות
שמן קנולה
כף רוטב סויה לעוף
לרוטב:
4 כפות רוטב סויה
2 כפות סוכר חום
2 כפות מים
1 כף מחוקה קורנפלור
כפית מלח
קצת ג'ינג'ר
שלבי ההכנה:
שלב ראשון - מכינים וחותכים את כל הירקות לפני הדלקת האש , מכינים את הרוטב בכלי נפרד ומערבבים היטב.
שלא יהיה צורך לחכות לכלום מרגע חימום הווק.
שלב שני - מטגנים במעט שמן תוך ערבוב 250 גרם קוביות חזה עוף, באמצע הטיגון מוסיפים כף רוטב סויה.
מטגנים עד שהעוף מוכן אך לא צרוב. מניחים בצד.
שלב שלישי - מכינים את הנודלס לפי האריזה, רק מוסיפים למים מעט שמן ומעט מלח לזמן הבישול
בכדי שלא ידבק, מסננים ומניחים בצד.
מעכשיו ברצף:
שלב רביעי - מחממים ווק עם כ-4 כפות שמן על אש גדולה
מוסיפים את הבצל והגמבות
מערבבים מעט
מוסיפים גזר, קשוא, ושום קצוץ
מטגנים תוך ערבוב כ 3-4 דקות
שלב חמישי - מוסיפים את הרוטב ומטגנים תוך ערבוב עוד 2-3 דקות
שלב שישי - מוסיפים את העןף מערבבים מעט
שלב אחרון - מוספים את הנודלס ומערבבים כדקה ומגישים.
יש להשתמש ברוטב סויה איכותי דוגמאת קיקומן.
אפשר במקום נודלס להשתמש באיטריות רגילות, יצא טעים.
אפשר להוסיף בין השלבים ארבע לחמש , חופן נבטים ו/או כרוב ו/או פלפל צ'ילי לפי הטעם.
לנודלס צמחוני פשוט להוריד את העוף.