עזרה
!!!!

עזרה ../images/Emo206.gif !!!!

UBUNTU השתגע אחרי עדכון לFAISTY (הגירסה האחרונה של UBUNTU ). שום דבר לא עובד, סיסמאות נעלמו ובמקומן נוצרו חדשות כנראה(כי אני לא מצליחה לגשת לקבצים של מערכת עם הסיסמאות הישנות), וינדוס מנג'ר הפסיק לעבוד ואני לא מצליחה לסגור אף חלון שנפתח כי כפתור ה"איקס" שבפינה העליונה של החלון נעלם ובנוסף גם אי אפשר להזיז את החלונות שנפתחו, VMWARE הפסיק לעבוד והפונטים השתגעו לגמרי. תסבירו לי בבקשה מה אני צריכה לכתוב בTERMINAL כדי שיראה לי את כל הסיסמאות שנמצאות במערכת וגם איך אני מחזירה את ה"וינדוס מנג'ר" לעבוד בחזרה. תודה מראש

ezaton

New member
קודם כל, אם יש לך טרמינל מצבך מצויין

ועכשיו לאט לאט: 1. vmware ידרוש הרצה מחדש של vmware-config (או משהו שמתחיל ונגמר דומה ורק באמצע יש תוספת סוג המוצר, נאמר player או server וכו'). אח"כ יחזור לעבוד. 2. סגירת חלונות, גם אם אין כפתור X, יכולה להתבצע באמצעות Alt+F4. זה צריך עדיין לעבוד, אלא אם מסיבה כלשהי בוטלה היכולת ממש לסגור חלונות. 3. את צריכה להניח שאין לך ממש דרך לראות ססמאות, שהרי אז כל אחד היה יכול לראות את הסיסמה שלך. אם את יכולה להכנס למערכת, האם זה באמצעות שם וסיסמה? אם כן, עליך להריץ sudo לפני כל פקודה שאת צריכה להריץ תחת הרשאות משתמש על, ולהקליד את הסיסמה שלך. 4. הכי חשוב - בלי פאניקה.

ל ezaton

המון תודה.. הצלחתי לסדר את הכל תודות למה שציינת.ואפילו מצאתי מקום בו מצויינים כל הסיסמאות של המערכת. בתור מישהי שבחיים שלה לא נגעה בטרמינל ואין לה מושג בלינוקס בכלל, יפה לי!!!!!! רק שצצה לי בעיה חדשה עכשיו.והיא: בכניסה לubuntu אני כותבת שם משתמש ואז סיסמה ואז אחרי שאני מאשרת סיסמה,פתאום צצה לי הודעת קטנה וחמודה כזאת שמודיע לי כי home/.dmrc לא הוגדר נכון וכי בגלל זה לא הכל ישמר בsession העכשוי ושל dmrc הזה צריכים להיות 644 permissions והוא צריך להיות owned by user and not by other users. אז הכל טוב ויפה,מצאתי אותו והתחלתי להגדיר אותו דרך chmod כroot והוא הוגדר( נראה לי). ואז בטעות כתבתי לו rm והוא נמחק וכאן מתחילה הבעיה: אני לא מצליחה לשחזר אותו.התקנתי את מה שהטרמינל אמר לי שאני צריכה להתקין שיעזור לי לשיחזור(לא זוכרת את שם התוכנה) והיא שיחזרה הכל חוץ מה dmrc המעצבן הזה. איך אני מתקנת את זה? רק בבקשה תסביר לי את זה בפשטות.. (בפעם האחרונה לקח לי 10 דקות להבין מה זה sudo ושאני צריכה להוסיף לו su כדי שהוא יעבוד)

gnudles

New member
התקנת אולי automatix2 בנוסף?

כי יש מצב שזה יכול לגרום לבעיות

automatix2?

אין לי מושג מה זה. ולא, אני לא התקנתי אותו. התקנתי רק מה אפדייט מנג'ר הציע לי להתקין (וזה היה עידכון גירסה ולמיטב ידיעתי, עודכן מ 6.1 ל7.04 ) וקראתי לפני כן, מה אני מתקינה. כנראה שיש גם מצב שעידכון גירסה יכול לגרום לבעיות

למעלה