עזרה נחוצה...

mayonatan

New member
עזרה נחוצה...

אני אמא לתאומים בני שלושה חודשים כמעט ויש לי בעיה הפוכה... שניהם יונקים כמו שצריך אבל לי כבר אין מספיק חלב לשניהם ולכן הבן המתוק שלי מקבל גם תוספת של אופטימיל. לעומתו הקטנטונת מסרבת לקחת בקבוק בכלל גם לא של חלב שאוב. איך אפשר להרגיל את סרבנית הבקבוקים שלי (וגם המוצצים שזה קשה מאוד) לקחת בקבוק של חלב שאוב בתור התחלה ואח"כ גם של תמ"ל. בנתיים מה שקורה זה שאין לי אפשרות לעזוב אותה ליותר משעתיים וזה מקשה מאוד על החיים במיוחד שיש לי עוד שני ילדים גדולים שזקוקים לי לעיתים גם מחוץ לבית.... תודה על העזרה, מאיה.

ברלה10

New member
ילדים בגיל הזה לא מרעיבים את עצמם

אם מספיק זמן היא לא תינק היא תיקח בקבוק אצלי התאומים בני שנה, היו בפגייה כחודש ושם קיבלו בקבוקים שאובים ומספר הנקות ביום בבית היו בהנקה + בקבוק שאוב 1 ביום בסביבות גיל 10 חודשים בני המתוק החליט שהוא לא מסכים לבקבוק יותר. אחרי חודש בערך אני החלטתי שאני לא מוכנה שהוא לא לוקח בקבוק הצעתי בקבוק במקום ההנקה של 20:00 סירב הלך לישון , ב- 00:00 סירב לבקבוק, ב- 04:00 כבר היה ממש רעב אכל את הבקבוק, וסיימנו את פרשת החרם על בקבוקים תחליטי שאת רוצה שהיא תיקח בקבוק ותעשי את זה, מקסימום היא תדלג ארוחה בסוף ביא תיקח כדאי להגיע למלחמה הזאת עם אורח רוח וסבלנות, עדיף עם תגבורת לדוגמא - את יוצאת לכמה שעות ומשהו אחר נותן את הבקבוק ממליצה על בקבוקים של MAM

mayonatan

New member
תודה רבה!

את בהחלט צודקת. כנראה שצריך לגשת לכל העניין בגישה הזו של לא לוותר... תודה רבה על העזרה! מאיה.

דבורה1

New member
../images/Emo4.gif המממ...

לא אהבתי את המשפט "ילד לא מרעיב את עצמו...אם תהיה רעבה תאכל". זה נכון לילדים מסויימים. אני יכולה להעיד מניסיון רב עם עשרות ילדים שנתקלתי גם בכאלה שכן הגיעו למצבי רעב קיצוניים עד כדי סכנת התייבשות. אפילו הבת שלי היא סרבנית בקבוקים ידועה שלא הסכימה בשום אופן אפילו לטעום בקבוק (שאוב!!!) במעון משך 9 שעות. נאלצתי בסוף לתת להם דייסה להסמכה והיו מערבבים את חלב האם עם קצת דייסה ומאכילים את הילדה בכפית בכל פעם. המשפט אין לי כבר מספיק חלב לשניהם הוא ממש מלכודת קלאסית של אמהות בגיל 3 חודשים. זהו השלב שמשק החלב כבר מתייצב ולכן השד נראה רך יותר ממקודם. גם ההנקה בדרך כלל מתייעלת ותינוק יכול לינוק משך 5 דקות אפילו ולקבל את כל צרכיו. מה שכן הרגלי ההנקה משתנים, לפעמים פתאום הטווח בין הנקה להנקה מתקצר, התינוק הופך ליותר עצבני על השד .(העולם בחוץ מעניין ומרגיז אותו שהוא צריך להתמקד במשהו אחד כשיש המון גירויים אחרים מסביב
) תוסיפי לזה יום או יומיים של קפיצת גדילה שבה הם מבקשים כל הזמן לינוק והשד נראה מדולל ומרוקן ואז מתחילים להוסיף בקבוקים. כתוצאה החלב אכן מתמעט או שהתינוק מגלה כמה קל לאכול מבקבוק ומתחיל להתמרד לינוק מהשד. והנה מהצד זה נראה ש"אין לי מספיק חלב". באופן אישי, 35 שנים אחורה עשיתי את זה לאמא שלי בגיל 3 חודשים שבגלל זה קיבלה עצה להפסיק להניק אותי (חבל, יכולתי להיות הרבה יותר מוצלחת אם הייתי יונקת יותר
) כדי להרגיל תינוק לבקבוק כדאי להתחיל מבקבוק עם פטמה רכה כמו MUM ושמישהו אחר יאכיל כשאת לא בסביבה בכלל. ניתן לטבול את הפטמה במעט חלב אם לפעמים זה מרגיע את היונק. כדאי להאכיל כך שהתינוק פונה אל המאכיל ולהשתדל לעשות זאת עי מישהו רגוע שלא יבהל וינסה שוב ושוב. ולפעמים הכל לא עובד, ניתן לנסות בעזרת כפית או מבקבוק פטנט (ולהוציא ממנו את הפטנט שדורש שאיבה חזקה ע"י הילד). בהצלחה

למעלה