עזרה מתוקה...?

Crazy_Bitch

New member
עזרה מתוקה...?

טוב, אז ככה. אח שלי חוזר מהוואי אחרי חודשיים (המנייק הקטן...) ונורא בא ליי להפתיע אותו עם איזה קינוח מעניין. קל או קשה זה לא משנה, רק שיהיה משהו מיוחד קצת. שוקולד זו מילת מפתח טובה...
 

fairy_mi

New member
משפריצה של אוליבר

משפריצה של אוליבר (פונדנט) רכיבים: 500 גרם שוקולד מריר 250 גר` חמאה 6 ביצים 3/4 כוס סוכר (או סירופ סוכר העשוי מ10- כפות סוכר מבושלות ב10- כפות מים) אופן הכנה: ממיסים שוקולד וחמאה מעל בן מארי, מערבבים לעיסה חלקה ומצננים (החוטאים שבנו יכולים לרמות ולהמיס במיקרו בעדינות- רק להקפיד שלא להשאיר את התערובת זמן ממושך מידי כדי שלא תיחרך). מקציפים ביצים (ביצים שלמות- אין צורך להפריד) יחד עם הסוכר עד שנוצר קצף בהיר ותפוח. (לחליפין ניתן להכין סירופ סוכר ע"י הרתחה של 10 כפות סוכר ו10- כפות מים עד להמסה מלאה. את הסירופ יש להוסיף בזמן ההקצפה תוך הזלפה איטית). מוסיפים את השוקולד ומערבבים בתנועות עטיפה. יש לדאוג שכל השוקולד יובלע היטב. יוצקים התערובת לכלים אישיים משומנים, אותם מניחים בתבנית אחרת מלאה עד כדי חציה במים. אופים בתנור חם 180 מעלות במשך כ15- דקות. מקור המתכון: רות אוליבר
 

fairy_mi

New member
המוס המדהים של דובון

המוס המדהים של דובון לפניכם מתכון למוס פשוט להכנה אבל בטעם נפלא הקציפו 2 קופ` שמנת מתוקה חלבית או ריץ לבחירה קפלו לקצפת חצי קופסא שוקולד למריחה נוטלה הוסיפו 100 גרם פקאן סיני קצוץ הקפיאו לפחות לשעה ותהנו ממוס ברמה גבוה אזהרה לא לשבת ליד המוס עם כפית כי אז הכל נגמר תהנו
 

fairy_mi

New member
מוס שוקולד טריקולד

מוס שוקולד טריקולד רכיבים: לכל שכבת שוקולד: 150 גרם שוקולד (לבן, חלב או מריר) 50 גרם חמאה שליש שמנת מתוקה שתי ביצים מופרדות שתי כפיות סוכר לטראפלס: 50 גרם שוקולד מריר מעולה מעט חמאה מעט שמנת מתוקה אופן הכנה: לשכבת השוקולד: בסיר קטן מאחדים שוקולד עם שמנת מערבבים פנימה וטורפים את החמאה הרכה ואח"כ את 2 החלמונים (אחד אחד) מכבים האש בנפרד מקציפים החלבונים לקצף יציב עם הסוכר כשתערובת השוקולד מצטננת מעט מקפלים לתוכה את הקצף, לתערובת אחידה יוצקים לכוסות זכוכית גבוהות עד הגובה הרצוי מכסים ומקררים כנ"ל בכל שכבה נוספת (במתכון המקורי זה 3 שכבות, אבל זו מנה מאד "כבדה") לטראפלס: מחממים יחד ומערבבים לתערובת אחידה מקררים במקרר יוצרים גושים מקפיאים 10 דקות מגלגלים לכדורים קטנים שומרים במקרר אני "הטבעתי" את הטראפלס במוס השוקולד הלבן, וזו הפתעה מאד מרנינה... הערות: מקור המתכון: אימפרוביזציה על מתכון של פיי לוי - שוקולד
 

fairy_mi

New member
טראפלס שוקולד חלב ודבש

טראפלס שוקולד חלב ודבש 400 גרם שוקולד חלב, שבור לחתיכות קטנות 100 גרם שוקולד מריר - 50% מוצקי קקאו, שבור לחתיכות קטנות 15 מ"ל שמנת מתוקה 25 גרם דבש 75 גרם חמאה רכה, לא מומסת כמות נדיבה של שוקולד חלב לציפוי - מגורד או משובב בעזרת קולפן 1. מרתיחים את השמנת. מניחים לה להתקרר קלות. 2. ממיסים את שני סוגי השוקולד (עם שוקולד חלב יש לעבוד בטמפרטורה נמוכה יותר 30-35 מעלות). 3. מערבבים היטב עם השמנת עד שמתקבלת מסה מבריקה. 4. מוסיפים את החמאה בהדרגה ומערבבים היטב עד שהיא נבלעת לגמרי בתערובת. לבסוף מוסיפים את הדבש. (יש להקפיד על סדר הכנסת החומרים לתערובת ההולכת ומתקררת ולכן את החומרים הנמסים בקלות מוסיפים בסוף). 5. משאירים למנוחה למשך הלילה ולמחרת מכינים את הכדורים ומצפים בשוקולד חלב מטומפרר. מקור המתכון: ענת סקילי
 

fairy_mi

New member
פאי שוקולד הגרסא החלבית המשופרת

פאי שוקולד הגרסא החלבית המשופרת של בייגל מתכון: פאי שוקולד רכיבים: תחתית פריך, חצי אפיה 80 גר` חמאה 80 גר` שוקולד מריר 80 גר` פונץ` 120 מ``ל סירופ מייפל קורט מלח וניל 2 ביצים 80 גר` אגוזי מלך קצוצים גס ציפוי קרם פאריזר: שמנת מתוקה ושוקולד מריר ביחס 1:1 אופן הכנה: להמיס חמאה, להוסיף שוקולד ולערבב עד שנמס. להוסיף פונץ`, מייפל, מלח ווניל. להוריד מהאש. להוסיף שתי ביצים ולטרוף פנימה במהירות. להוסיף את האגוזים. לשפוך לקלתית הבצק, לאפות ב- 170 מעלות, כ 20 דק`. לקרר ולהוציא מהתבנית. להרתיח את השמנת המתוקה, להוריד מהאש ולשפוך פנימה את השוקולד. לטרוף עד לקרם חלק. לצפות את הפאי. ניתם לקשט בשוקולד לבן מומס. הערות: מתאים לתבנית פאי קטנה (22) פונץ` - פירורים של עוגות. מה שנשאר לכם בבית. אם אין - לפורר ביסקוויטים. מקור המתכון: תדמור
 

fairy_mi

New member
עוגת מוס שוקולד של באלי

עוגת מוס שוקולד של באלי המתכון: רכיבים: 300 גרם שוקולד מריר לאפייה 100 גרם מרגרינה או חמאה 100 גרם סוכר לבן (חצי כוס) 8 ביצים מס´ 2 או 6 ביצים מס´ 1, מופרדות. 2-3 כפות ליקר תפוזים (קואנטרו) או ברנדי או רום 1 מיכל שמנת מתוקה או שמנת צמחית 2-3 כפות אבקת סוכר אופן הכנה: ממיסים את השוקולד והמרגרינה לתערובת חלקה ומצננים את התערובת לטמפרטורת החדר. מוסיפים את הליקר והחלמונים, אחד אחד, ומערבבים היטב לאחר כל הוספת חלמון. מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב ונוקשה ומקפלים אותו בעדינות לתערובת השוקולד. מעבירים כמחצית מהתערובת לתבנית אפייה עגולה מס´ 26 ואופים בחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) למשך 20 דקות או עד שקיסם יוצא ממרכז העוגה נקי ויבש. את מחצית התערובת הנותרת שומרים בינתיים במקרר. מצננים את העוגה האפוייה ומורחים עליה את התערובת המקוררת. מכסים את העוגה בניילון נצמד או נייר אלומיניום ושומרים במקרר למינימום ארבע שעות, מומלץ ללילה שלם או אפילו ליממה שלמה, לפני ההגשה. לפני ההגשה מקציפים שמנת מתוקה ממותקת ומורחים על שכבת המוס. אפשר לעטר בתלתלי שוקולד, אגוזים קצוצים ו/או דובדבנים. הערות: ניתן להשתמש בקצפת צמחית ואז העוגה תהיה "פרווה". זמן ההכנה אינו כולל את זמני הצינון.
 

fairy_mi

New member
crazy

נתתי לך כמה רעיונות כלליים למחשבה על קינוחים שוקולדים- כולם קלילים יחסים ולא בעייתיים. זה יכול להיות עוגה אפויה, עוגת קרם, שוקולדים אישיים, מוסים וכדומה. אם קיבלת רעיון שנראה לך אוכל לצרף מתכונים נוספים. בהצלחה
 

psichi

New member
חנויות בדרום ת"א

מחר בבוקר אני אאלץ להסתובב ברחבי דרום ת"א המהביל בעניינים שונים, והבנתי מהודעות שונות בפורום שזהו המתחם לענייני ציוד המטבח. אז אנא מכם, פרטו חנויות מעניינות (וזולות, אם אפשר - אני סטודנט)! ומהעלמה Crazy_Bitch (סחה על הניק!) הסליחה על גניבת השרשור, לא רציתי לפצוח באחד חדש. צביאל
 

fairy_mi

New member
צביאל

החנויות המומלצות והעשירות בסביבה הן 4chef- קרליבך 11 ת"א וגרובשטיין- החלוצים 18 ת"א בשתיהן יש הנחה לחברי פורום תפוז- דאג להכריז על כל לכל המעוניין (ועדיף גם למוכרים בחנות) בהצלחה
 

Crazy_Bitch

New member
וואו, תודה... ועוד משהו קטן.

תודה רבה לכל מי שכתב, הכין וטעם. שאבתי כמה רעיונות מעניינים. בנתיים הכנתי לי טראפל´ס שאני מקווה שיצאו כמו שצריך (ככה זה כשיש שיגעונות בישול באמצע הלילה). בכל מקרה, למישהו יש עוד מתכונים (סליחה על הטרטור) או לפחות רעיונות לפרלינים או למשהו אחר, מתכונים עשירים (כמו המוסים)- לא יבשים?
 
למעלה