עזרה - מרק פירות יער

עזרה - מרק פירות יער

אכלתי במסעדת הבית הירוק (אוני' ת"א) מרק פירות יער. לפי מה שהצלחתי להבין - בישלו יין אדום עם סוכר, ולאחר מכן הוסיפו את פירות היער (ללא בישול). אם למישהו יש מתכון מדויק יותר, או שיכול לתת לי כמויות (כמה סוכר על כמה יין), אוקיר לו תודה :)
 

ליאתפ29

New member
קעריות חלה עם מרק שוקולד לבן ופירות

קעריות חלה עם מרק שוקולד לבן ופירות יער מקור המתכון: קרין גורן חומרים ל-6 מנות (בתבניות מסולסלות בקוטר 10 ס"מ): לקעריות חלה: 1/2 כמות בצק פוקצ'ה 1 ביצה טרופה עם 2 כפות מים 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה קמצוץ מלח (להדגשת הטעמים) 200 גרם שוקולד לבן קצוץ 2 כפות ליקר תפוזים (רק לא צבעוני) 1/2 כוס אוכמניות ודומדמניות (קפואות, ואם יש - טריות), להגשה + מכינים מרק: מביאים שמנת ומלח לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מוסיפים ליקר. מצננים ושומרים במקרר עד ההגשה (מינימום שעתיים). + מכינים קעריות חלה: מעבדים את הבצק כמו במתכון להכנת הפוקצ'ה, ומתפיחים עד שיכפיל את נפחו. n מחממים תנור ל-180 מעלות. + מברישים את התבניות במעט שמן. מרדדים את הבצק לעלה דק, מקסימום בעובי חצי ס"מ (הבצק קצת מתנגד ומתכווץ, אבל אם תתעקשו זה יילך). קורצים ל-6 עיגולים בקוטר 14-12 ס"מ ומרפדים בתבניות המשומנות. מהדקים את הבצק היטב לסלסולי התבניות. + מברישים בביצה טרופה ואופים מיד 7 דקות, או עד שהקעריות תפוחות וזהובות. מצננים ושומרים בקופסה אטומה עד ההגשה. + מרכיבים את המנה: יוצקים 2 כפות מרק לכל קערה. מפזרים פירות יער ומגישים
 

ליאתפ29

New member
מתכון: מרק פירות יער

מתכון: מרק פירות יער רכיבים: 200 ג אוכמניות 200 ג פטל אדום טרי 200 ג פטל שחור טרי 2 ליטר מים 1 כוס דבש הדרים 3 עלי מרווה קליפות מלימון אחד ומיץ מלימון אחד אופן הכנה: מבשלים את כל החומרים בסיר - מלבד הפירות האדומים - עד שנשאר ליטר של נוזלים. מוציאים את קליפות הלימון ואת עלי המרווה ומכניסים פנימה את הפירות האדומים כאשר הנוזל עוד רותח. מקררים למשך הלילה ומגישים צונן. הערות: מקור המתכון: יונתן רושפלד
 
תודה :)

בסוף עשיתי כך: הרתחתי בקבוק יין אדום (רק את היין, בלי הבקבוק...) עם מיץ מחצי לימון וכמה קליפות. כשהוא הצטמצם הוצאתי את הקליפות. מחר, לפני הארוחה, ארתיח אותו שוב, ואז אוסיף את פירות היער (ללא בישול). נראה לי מתאים גם כף שמנת בפנים, אבל זה לבחירתו של כל אורח. אחזור לדווח
 
למעלה