קעריות חלה עם מרק שוקולד לבן ופירות
קעריות חלה עם מרק שוקולד לבן ופירות יער מקור המתכון: קרין גורן חומרים ל-6 מנות (בתבניות מסולסלות בקוטר 10 ס"מ): לקעריות חלה: 1/2 כמות בצק פוקצ'ה 1 ביצה טרופה עם 2 כפות מים 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה קמצוץ מלח (להדגשת הטעמים) 200 גרם שוקולד לבן קצוץ 2 כפות ליקר תפוזים (רק לא צבעוני) 1/2 כוס אוכמניות ודומדמניות (קפואות, ואם יש - טריות), להגשה + מכינים מרק: מביאים שמנת ומלח לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מוסיפים ליקר. מצננים ושומרים במקרר עד ההגשה (מינימום שעתיים). + מכינים קעריות חלה: מעבדים את הבצק כמו במתכון להכנת הפוקצ'ה, ומתפיחים עד שיכפיל את נפחו. n מחממים תנור ל-180 מעלות. + מברישים את התבניות במעט שמן. מרדדים את הבצק לעלה דק, מקסימום בעובי חצי ס"מ (הבצק קצת מתנגד ומתכווץ, אבל אם תתעקשו זה יילך). קורצים ל-6 עיגולים בקוטר 14-12 ס"מ ומרפדים בתבניות המשומנות. מהדקים את הבצק היטב לסלסולי התבניות. + מברישים בביצה טרופה ואופים מיד 7 דקות, או עד שהקעריות תפוחות וזהובות. מצננים ושומרים בקופסה אטומה עד ההגשה. + מרכיבים את המנה: יוצקים 2 כפות מרק לכל קערה. מפזרים פירות יער ומגישים