מק"מעזרה למשקיע חדש
ברשותי 15000 ש"ח במה כדאי לי להשקיע מבלי להפסיד מהקרן??
מה זה מק"מ?עזרה למשקיע חדש
ברשותי 15000 ש"ח במה כדאי לי להשקיע מבלי להפסיד מהקרן??
הסברמה זה מק"מ?
ואם הסכום משתנה ל-30000 ש"חהסבר
מק"מ הוא מלווה קצר מועד, כלומר הלוואה שמדינת ישראל לוקחת ממך תמורת ריבית. הריבית שניתן לקבל היום למק"מ לשנה היא בסביבות 5.8%. מזה תוריד עמלות קנייה ומכירה ודמי שמירה אם אתה קונה דרך הבנק. אה כן, ומס הכנסה. בסופו של דבר תגיע לכ-5% או קצת פחות שזה קרוב לריבית שאתה יכול לקבל בפק"מ. (פק"מ הוא פקדון של הבנק - אתה נותן לבנק כסף והוא משלם לך עליו ריבית). בקיצור, בתנאים שנתת - בלי שום סיכון לקרן, ובסכום קטן כזה, אין יותר מדי מה "לשחק".
תשובהואם הסכום משתנה ל-30000 ש"ח
הכל תלוי בטווח ההשקעה...תשובה
אותו כנל. גם אם הסכום30000000
המשך....הכל תלוי בטווח ההשקעה...
אם הוא ל 10-15 שנה,ואין לך בעייה לראות אותו עולה ויורד כמו "נדנדה" אתה יכול "ללכת" על קרן או סל מניתית של תל אביב 100. עוד 15 שנה תקבל תשואה פנטסטית יחסית לריבית שיקלית.
מקמ ייתן יותר מפקדון בבנקהסבר
מק"מ הוא מלווה קצר מועד, כלומר הלוואה שמדינת ישראל לוקחת ממך תמורת ריבית. הריבית שניתן לקבל היום למק"מ לשנה היא בסביבות 5.8%. מזה תוריד עמלות קנייה ומכירה ודמי שמירה אם אתה קונה דרך הבנק. אה כן, ומס הכנסה. בסופו של דבר תגיע לכ-5% או קצת פחות שזה קרוב לריבית שאתה יכול לקבל בפק"מ. (פק"מ הוא פקדון של הבנק - אתה נותן לבנק כסף והוא משלם לך עליו ריבית). בקיצור, בתנאים שנתת - בלי שום סיכון לקרן, ובסכום קטן כזה, אין יותר מדי מה "לשחק".
שאלה: האם יש הבדל בשיעורי המסמקמ ייתן יותר מפקדון בבנק
על 15000 ש"ח אני חושש שיהיה קשה לקבל 5% בבנק - זה עלול אפילו להיות חצי מזה (אם הוא לא מתמקח בכלל). אם איננו זקוקים לכסף בטווח של כמה חודשים אז מקמ עדיף. אבל - אם זה לתקופה קצרה מאד (פחות מכמה חודשים) - אז עמלות הפעולה על המקמ יחסלו לנו את התשואה. גם 30000 לא ממש ירשימו את הפקיד בבנק, אבל זה כבר יותר טוב ויותר מכך-זה מאפשר פעילות נוחה ברצף ולא סובלים מעמלת מינימום שגבוהה, באחוזים, על סכומים קטנים כמו 15.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.