עזרה למהגר ללינוקס

eldadbaram

New member
עזרה למהגר ללינוקס

זהו, החלטתי לעבור ללינוקס. אתם בטח יודעים למה
קראתי חומר בנושא ואני מתכוון להתקין מנדרייק 9. מצאתי עד כה את הפיירפוקס, הת'אנדר-בירד ואת ה-OPEN OFFICE. מה לגבי שאר התוכניות? לא בסדר חשיבות, אבל באיזשהו סדר: 1. ZIP/RAR/ISO 2. תוכנת צריבה 3. תוכנות אבטחה: פיירוול, אנטיוירוס, אנטי-ספיי, אנטי-ספאם 4. איחזור קבצים שנמחקו. 5. דרייברים לחומרה הקיימת. 6. עורך HTML 7. סקייפ 8. מסנג'ר 9. מנהל הורדות 10. נגן מדיה אשמח לקבל המלצות על הכלים הללו שמתאימים ללינוקס. תודה רבה, אלדד

עידו123456

New member
--->

למה מנדרייק 9? זאת גרסא ישנה. כבר יש 10.2 או משהו כזה. 1. יש תוכנות לפתיחת zip ו rar, והם נקראות בשם זה. iso נתמך במערכת ההפעלה עצמה. 2. הכי טובה היא k3b 3. אין צורך באנטי-וירוס ואנטי-ספיי. התופעות הללו לא קיימות בלינוקס. אנטי-ספאם קיים מובנה ב thunderbird. לגבי פיירוול - יש פיירוול מובנה במערכת ההפעלה שנקרא iptables, ישנם לו גם כמה ממשקים גרפיים אבל אני לא כל-כך מתמצא בהם. 4. זה תלוי באיזה מערכת קבצים אתה תבחר. מערכת הקבצים הסטנדרטית (ext3) לא תומכת בשחזור. אפשר להתחכם עם כל מיני סלי מחזור וכאלה וקבצים שעדיין פתוחים יש עוד סיכוי להציל אותם, אבל בעקרון, קובץ שנמחק - נמחק. 5. הקרנל (ליבת המערכת) מטפלת ברוב החומרה הקיימת. לחומרה לא סטנדרטית - ניתן להוסיף מודולים (ככה זה נקרא בלינוקסית) לקרנל. בדר"כ אין צורך בשום התעסקות חיצונית. 6. יש מלא - Nvu ו Bluefish קופצים לראש. 7. יש סקייפ ללינוקס. 8. יש עוד יותר מאשר עורכי HTML - לדוגמא - Gaim, Kopete, Licq, aMSN. 9. למה אתה מתכוון? משהו כמו GetRight? אין לי מושג, מעולם לא השתמשתי בהם. 10. xine ו mplayer הם הטובים ביותר. יש גם את Kaffeine. שני לינקים: http://linuxshop.ru/linuxbegin/win-lin-soft-en/table.shtml http://migrate2linux.n-ix.com/index.php שניהם לא מעודכנים אגב, מ - 2003. אבל רבות מהתוכנות שם עדיין קיימות, לעיתים ישנן תוכנות חדשות יותר וטובות יותר.

xroeeh

New member
~~~>

יש איפשהו רשימה מלאה, אבל אני אתן אחת מקוצרת (את המלאה אתה יכול לחפש בגוגל, זה די קל). אל תתקין מנדרייק , תתקין מנדריבה 2005 שזה אותה הפצה רק בגרסה חדשה יותר. 1 - יש ל kde כלי מובנה (ark? לא זוכר את השם... משתמש gnome שכמוני). 2 - יש את k3b המעולה. 3 - ל firewall יש כלים שמגיעים עם המערכת, אין צורך האנטי וירוס ספאם או רוגלות. 4 - אל תמחוק. 5 - לא יודע איזה חומרה יש לך, סביר להניח שיש להכל. 6 - יש nve. 7 - יש באתר שלהם. 8 gaim או שכחתי איך קוראים להוא של kde (בכל מקרה מגיע עם ההפצה שלך). 9 - יש ל firefox. 10 - יש את kaffein או mplayer (שלדעתי הנגן הטוב ביותר שקיים באופן כללי). תתקין ותתחיל לנסות, זה לא מה שחשבת ואם יש רצון אז בטח שיש יכולת ובכל פתוח בפניך. רועי

זאינאל

New member
מנהל ארכיבים

אני משתמש ב-file-roller של GNOME גם ב-KDE : הוא הרבה הרבה הרבה יותר מוצלח מ-ark ובשביל השימוש הבסיסי הזה אני יכול לחיות בלי kio. בקשר לחומת אש: אני מצאתי שהנושא הזה מיותר לחלוטין בלינוקס. אתה יודע מה רץ לך במערכת ואיזה פורטים פתוחים (netstat -l) ומה שאתה לא צריך, תסגור. זה לא כמו חלונות שבו המחשב האישי שלך הוא כמו רשת גדולה שאין לך מושג מה רץ ומה פתוח. הבעיה היחידה יכולה להיות X והפתרון הוא פשוט להגדיר אותו שיקשיב רק על localhost. אני גם את זה לא עושה בגלל שיש לי נתב ואני מאחורי NAT.

זאינאל

New member
מנהל הורדות

יש די הרבה, למרות שמכיוון שלכל הדפדפנים החשובים בלינוקס יש ניהול הורדות מסיבית יותר מוצלח משל IE (ומכיוון שדפדפנים בלינוקס לא נוטים להתרסק), זה לא נושא חשוב. יש כמה הרחבות ל-firefox שמשפרות את מנהל ההורדות הכבר מוצלח שלו (אני ממליץ להתקין גם את downloadbar). לקונקרר יש את KGet שיכול לעבוד גם בנפרד (וגם עם firefox בעזרת ה-drop target). כמו כן עבדתי פעם עם משהו בשם filezilla, אבל אני לא בטוח מה המצב שלו כיום (כפי שצוין - משתמשי לינוקס נוטים לא להזדקק לכלי הזה).

barakbl

New member
לא נוטים להתרסק? נראה לי שאתה

עושה הנחות לא מוצדקות. מוזילה בכלל ופיירפוקס בפרט, קורסים גם קורסים.

debian

New member
הכתומים צודקים

הוא התכוון שבאקספלורר יש המון הודעות שגיאה. לפחות בכל הגירסאות הישנות, ומוזילה קורס לעיתים ואעפ"כ לא מכריח אותך לבצע ריסט למערכת. אז הכתום צדק.

IP yuval

New member
לך. כבר המון זמן שפיירפוקס לא קרס

לי. זכור לי שגרסאות ישנות, אולי בגלל תוספים מקולקלים היו קורסים לי, אבל אני די בטוח שהגרסה של אובונטו הוארי עדיין לא קרסה לי אף פעם למעט באגים שלקח מספר ימים לתקן.

landmn

New member
נו באמת

מנהל הורדות בדרך כלל לא דרוש בגלל דפדפנים שמתרסקים (וזה קורה גם בלינוקס לפעמים), אלא בגלל שהחיבור לאינטרנט מתנתק (בעיה של הקו בדרך כלל). או שיש לך רשימה של הורדות שאתה לא רוצה להוריד את כולן במקביל. אמנם יוצא לי להזדקק לו פחות בלינוקס, בגלל שהורדת תוכנות מתבצעת דרך מנהל החבילות (ודברים אחרים אני מוריד דרך הטורנט), אבל עדיין הייתי שמח למצוא מנהל הורדות בקוד פתוח בסגנון GetRight, שלא דורש יותר מדי משאבים ויש לו ממשק גרפי יפה. עם Filezilla לא הסתדרתי. הממשק שלה מסובך מדי.

זאינאל

New member
צודק

אני מניח, אם כך, שהסיבה העיקרית שלא חשתי צורך במנהל הורדות היא שאני כבר שנים לא משתמש במודם
ואין לי בעיות חיבור בDSL ושאר ירקות. פיירפוקס עצמו תומך בעצירת הורדות - כברירת מחדל הוא מאפשר שתי הורדות במקביל ואפשר לעשות pause להורדות ואפילו לסגור את הדפדפן ולהמשיך אחר כך. ניסית את kget ? אני מוצא שהוא מספיק לחלוטין לצרכי כשלעיתים אני רוצה שליטה יותר טובה בהורדות ממה שמספק הדפדפן, למרות שהוא בהחלט לא התוכנה הכי יפה באזור. הדבר היחיד שחסר לי בו זה שליטה ברוחב הפס של ההורדה, שעובדת.

למעלה