עזרה --->לוגריתמים

עזרה --->לוגריתמים

איך אני מפשט את הביטוי (זה שמצורף , כאילו דהה
) הוא שייך לתרגיל מס´ 31 עמ´ 260 בספר של בני גורן 4-5 יח"ל אלגברה)... תודה

ל"רק עכשו נכנסתי"...

לצערי אין לידי ברגע זה את הספר. אבל התרגיל שרשמת בלתי ניתן לפישוט. כך שאחת מהשתיים : או שהעתקת אותו לא נכון מהספר או שהעתקת אותו לא נכון מהספר...
אז אנא תבדוק שנית - ואשמח לעזור !
רון חשבון α•βƒ²(Δ)³+πº∑Ǿ ℓim(x→∞)ε∫¼±

...

אז בגלל זה לא הצלחתי לפשט את התרגיל הזה... שעה ישבתי עליו ולא הצלחתי...זה שיגע אותי כי אף פעם לא יצא שלא הצלחתי לפתור את התרגילים האלו... חוץ מזה...רון,איך הגעת למסקנה שהתרגיל אינו ניתן לפישוט? פייד!

CastroGirl

New member
שימו ../images/Emo23.gif!!!! התרגיל הנכון

אתם צודקים, גם אני לומדת או יותר נכון למדתי בספר הזה, וצירפתי את התרגיל הנכון כפי שהוא מופיע בספר. הייתי פותרת אותו, אבל משהורידו לנו את הנושא הזה במיקוד, זה משום מה נמחק לי מהזיכרון. ביי, טל

אוקיי...אז ככה

את הלוג על בסיס 15 של 30 הפכתי ל-לוג על בסיס 15 של 2 ועוד 1 (האחד לא קשור ללוג עצמו...). כעת פישטתי את הביטוי (את המכפלה הראשונה) ,כעת יש לי שלושה איברים באגף שמאל,כלומר שלושה איברים המקושרים בסימן ה-´+´. אני מוציא משני איברים את הלוג על בסיס 15 של 2 ומקבל בתוך הסוגריים שנוצרו לוג על בסיס 6 של 15.(בסוגריים היו לוג על בסיס 6 של שלוש ולוג על בסיס 6 של 5...על פי חוק מסויים חיברתי את שניהם לאיבר המדובר מלמעלה). ע"פ חוק מעבר הבסיסים הפכתי את לוג על בסיס 15 של 2 ללוג על בסיס 6 של 2 חלקי לוג על בסיס 6 של 15 שמתבטל הכפל. ונותר לנו לבסוף לוג על בסיס 6 של 2 כפול לוג על בסיס 6 של 3 ומכאן מתקבל האחד המיוחל. אני יודע שזה לא היה הכי ברור ,אבל אם תתאמץ מעט תבין, פייד!

הלוואי שהייתי יודע איך...

אבל אני לא... אז תנסה להבין,ללכת צעד צעד ואז תצליח להבין מה בדיוק כתבתי. פייד!

מ ס ט י ק

New member
ל"רק עכשיו נכנסתי" ../images/Emo18.gif

כזה תרגיל לא יכול להיות בבגרות כיוון שירדה הנוסחא לשינוי בסיס...

למעלה