עזרה... לובסטרים

doublev

New member
עזרה... לובסטרים

יש לי לובסטרית ויש לה המון ביצים באזור הזנב... מישהו יודע משהו על הריון הלובסטרית..? תהליך? זמנים? תדירות? מה כן מה לא...? תודה על העזרה

doublev

New member
:\

זה קצת דחוף כי אני לא יודע אם צריך להפריד אותה או מה...

Angelus

New member
אני חושב שהיא צריכה גם להשיל את

השריון שלה ואז להטיל לתוכו את הביצים שלה. ככה אני הבנתי מכמה אנשים מחכימים פה. אני מקווה שיענו לך בקרוב. בכל מקרה, מזל טוב
זה בטח צריך להיות מעניין - הריון של לובסטרית. תעלה לפה תמונות?

תגובה.

אממ... לפי הזכרון שלי (שהוא דיי דפוק) הביצים בוקעות בין 2 עד 3 שבועות.. אחרי זה מומלץ להעביר אותם אק' עם הרבה מקומות מסתור. להאכיל אותם בכל אוכל שוקע.. עכשיו, בד"כ יש כמה שגדלים מהר יותר ויש כמה שגדלים לאט יותר. אז רצוי לחלק אותם כל כמה זמן לאק' שונים לפי הגודל, כי הגדולים יאכלו את הקטנים (בגלל זה גם רצוי להעביר אק', כדי שההורים לא יאכלו את התינוקות כשהם יגדלו קצת). בסופו של דבר ימאס לך מכל ההטלות ואז תתן לטבע לעשות את שלו- זה בערך כמו עם משריצים. בהתחלה אתה מתלהב מההשרצות ואחרי כמה חודשים אתה כבר נותן לנקבה להשריץ באק' ולאכול את השרצים. הכי חשוב, גם אם ימותו לך כמה לא להתייאש, מקסימום תלמד לא לעשות את אותה הטעות פעם הבאה! בהצלחה (אני אחפש לך חומר יותר מדוייק- תשובות בקרוב)

בדיוק כמוני

"זה בערך כמו עם משריצים. בהתחלה אתה מתלהב מההשרצות ואחרי כמה חודשים אתה כבר נותן לנקבה להשריץ באק' ולאכול את השרצים." פעם הייתי מסתכל עליהן כל יום לראות אם תכף הגופיות שלי ישריצו. היום כבר נמאס לי מכל ההשרצות- נותן לטבע לעשות את שלו.

K i f

New member
אני חייב להגיב!

אולי ימאס לו מהבקיעות וכל זה אבל כמו שזה נראה... הוא יכול לעשות כסף טוב מהם
או אפילו במכירה לבעלי חנויות
לפי מה שאני רואה היום בחנויות... לובסטרים עולים בסביבות ה-30 ש"ח לגודל קטן יחסית @_@ חחח אבל שיהיה לו בהצלחה וזו החלטה שלו... ואם כבר דנו הרגע בלובסטרים... מה ההבדל בין הכחולים לאדומים? כחולה יכולה להטיל ביצים של אדומים? ולהפך?! @_@

תגובה.

ההבדל בין האדום לכחול לא גדול.. אלה פשוט 2 תת- מינים שונים.. לא יודע לגביי הרביה לכן אני יכול רק לשערשלא אמורה להיות בעיה.. אבל לא משמ יודע.

doublev

New member
תודה לכולם...

אז ככה... מצאתי לי שני לובסטרים קטנטנים אבל הם מתחבאים כל הזמן בתוך הסלעים או מאחורי השעם... הפרדתי את הלובסטרית והשניים לאקווריום אחרוהלובסטרית מנענעת את הביצים כל הזמן ומכסה את האזור בחול...תמונות... אני בספק כי הדיגיטלית שלי מתה אבל אני אראה אם אני אוכל לצלם עם מצלמה אחרת ואז אני אעלה בשמחה...את השריון שלה היא השילה מלפני כמה חודשים כבר ואז הוא התחיל להתפרק אז ייבשתי אותו והוא על המדף שליתודה לכולם ואשמח לקבל עוד חומר=]

תגובה.

הקטנים שבאק' נראה לי יסתדרו.. הם יודעים להתחבא טוב.. פעם הבאה לא להוציא את הנשל.. זה המזון הראשון שלהם אחרי הנשל, וזה גם נותן להם תוספת סידן מאוד חשובה כדי לבנות את ה"שריון" החדש שלהם (שעשוי מעצמות). כי ברגע שהם משילים הם ממש רכים והרבה פעמים בטבע (ובשבי) אוכלים אותם אחרי הנשל.. יש איתם דגים באק'? ולאק' שהעברתה אני מקווה שהמים באותם תנאים...

K i f

New member
יש לך אולי תמונה של לובסטרים שרק נו

לדו אולי במקרה?!
מעניין לראות איך הם נראים @_@

איזה צבע הלובסטרית?

כדי שאני אוכל לחפש מידע יותר טוב אני צריך לדעת איזה מין אני מחפש...\:

dave the lob

New member
יש הבדל בין לובסטר כחול לאדום

הכחולים לא מגיעים לגודל של האדומים, ואת האדומים אפשר גם לגדל במים קרים ובבריכות... אלה ההבדלים שאני יודע, בטח יש עוד.

למעלה