עזרה - הילדות לא אוכלות

pamelab

New member
עזרה - הילדות לא אוכלות ../images/Emo53.gif

הבנות שלי בנות חמישה וחצי חודשים. הן אוכלות 4 ארוחות ביום (בשעה 6:30 אח"כ בסביבות שעה 12:00 אח"כ בשעה 17:00 ואח"כ בשעה 21:30 ( לפי הגיל והמשקל שלהן כל ארוחה צריכה להיות כ- 200 מ"ל. מכל בקבוק כזה הן אוכלות בערך חצי (מלבד הארוחה של הבוקר בשעה 06:30 שהיא ארוחה מלאה בדר"כ). דבר נוסף שהן אוכלות הוא פירה של תפו"א וגזר בשעות הבוקר בשעה 9:30 ולפעמים אחה"צ קצת מחית של בננה. כמו שניתן לראות הבנות הללו לא אוכלות כמעט כלום. אם מסכמים אז בעצם הן אוכלות ביממה בסביבות 400-450 מ"ל במקום לאכול כ-900 מ"ל. אני אשמח לקבל רעיונות וקצת דעות שלכן האמהות המנוסות. אולי להוריד להן עוד ארוחה של בקבוק ולהוסיף עוד ארוחה מכפית וכך המרווחים בין הבקבוקים יהיו גדולים יותר והן יוכלו טוב יותר. כי הרי ידוע שהמזון העיקרי של הפעוטות עד גיל שנה צריך להיות תחליף חלב או חלב אם לסרוגין. יש לציין שהרופא ראה אותן והן בסדר. עזרה עזרה עזרה בבקשה. הן שוקולות בסה"כ 6.5 קילו.

pamelab

New member
מקפיצה

מאחר ולא קיבלתי שום תגובה אתמול אני מקפיצה את ההודעה. אולי בכל זאת משהי תוכל לעזור לי??????

המצב נשמע הרבה פחות חמור לדעתי

בהחלט לא הייתי קוראת לזה "הילדות לא אוכלות"...לפי מה החלטת שהן צריכות לאכול 900 מ"ל? נכון ש450 מ"ל זה לא הרבה, אבל את אומרת שהן כבר מקבלות גם תוספת בכפית אז זה כבר יותר ממה שחישבת, וגם אם לא, זה עדיין לא כ"כ מעט. אם הן היו רעבות הן היו דורשות את זה. אם הן שקטות, רגועות, עירניות ומתפתחות יפה אז כנראה זו הכמות שהן זקוקות לה כרגע. רק לדוגמא אספר לך על נגה שלי, שלפני המעבר לכפית באופן מלא באזור גיל 6-7 חודשים היתה אוכלת כמות יומית של 300 מ"ל ביום, שמתוך זה היא עוד היתה פולטת המון. אז עכשיו היא אוכלת רק בכפית, כמויות סבירות, אבל אי אפשר לומר עליה שהיא אכלנית גדולה. אז מה? היא עולה במשקל, היא חייכנית ומבסוטית מהחיים, והיא ישנה כל הלילה בשקט ושלווה (לעומת זיו שאוכל הרבה יותר ממנה ביום ועוד בכ"ז מעיר לפחות פעם בלילה). אין לי שום הצעה לעזרה, כי הרי לדחוף להן יותר ממה שהן מוכנות לאכול את בטח לא יכולה. תנסי לאט לאט להגדיל את מס' הארוחות בכפית ואת הכמות בכל ארוחה כזו ותראי אם את זה הן אוכלות יותר טוב. (ואגב, אני מעולם לא הגעתי עם אף ילד לכמות של 200 מ"ל לבקבוק. הממוצע נע בין 120-150. אני לא אומרת שאין ילדים שאוכלים כמויות גדולות יותר, אבל זה לא מחוייב המציאות. תשמחי שיש להן קיבה קטנה
)

gingi101

New member
לא הייתי נלחצת

אצלי למשל הגברת היקרה צליל שאוטוטו בת 1- חודשים עוד לא הגיעה למשקל המפואר של 7 ק"ג וזאת "הודות" לעובדה שהיא בעיקר דוגמת את האוכל באצבעותיה הענוגות אבל לא ממש אוכלת. כשהיא רעבה היא אוכלת קצת וכשהיא לא רעבה כלום לא יעזור ו"נשמות טובות" לחשו לי שאני הייתי בדיוק אותו הדבר. גל, אחיה לעומת זאת אוכל כמויות הרבה יותר סבירות וגם מידותיו בהתאם. אבל אבל אבל - שניהם מעבר לזה מתפתחים יפה ולכן אני לא מודאגת. בקיצור - כל ילד וצרכיו ובגיל הזה הם מכוונים אותנו יפה מאוד ומה שכתוב בספרות מתאים בעצם רק לחלק קטן מהילדים. מקווה שעזרתי קצת.

למעלה