עזרה דחופה עם פטריות!!

  • פותח הנושא pimpf
  • פורסם בתאריך

pimpf

New member
עזרה דחופה עם פטריות!! ../images/Emo4.gif

חג שמח לכולם, אני ואמא שלי כרגע התכוננו להכין פטריות ממולאות (בתנור), התחלתי לחתוך את הפטריות ו... התנור הלך
. כרגע אני עם ערימה של פטריות שטופות, בלי הרגליים (הן קצוצות), ואין לי מה לעשות איתן. למלא ולטגן- אני מעדיפה שלא... חשבנו לעשות לביבות או משהו בסגנון. יש למישהו רעיון מה אפשר לעשות? משהו מהיר?? תודה רבה,
 

פריזB

New member
פטריות ברוטב יין אדום

פטריות ביין אדום: 250 גר פטריות שמפיניון. 1 כוס יין, בצל אחד קצוץ, שן שום קצוצה 1. מפרידים את הגבעול מהראש (סיפור קצת מסובך – ע"י שבירה, היינו הפעלת קצת לחץ על הגבעול תוך אחיזה בראש, מסובבים ושוב מפעילים לחץ – ככה הגבעול מופרד עוד מהבפנוכו של הפטריה- זו השיטה הקלאסית לעשות את זה). פורסים את הראש של הפטריות (ה"כפתור") לפרוסות דקות, קוצצים את הבצל ואת השום. 2. במחבת חמה- מטגנים עם קצת חמאה ושמן (החמאה לתת טעם, השמן – שלא תישרף החמאה). את הבצל, לפני שמזהיב מוסיפים את השוםץ מטגנים ביחד. 3. מגבירים את החום של המחבת ומוסיפים את הפטריות הפרוסות, מטגנים במהירות ובעוצמה (ככה שלא יתחילו להפריש כ"כ נוזלים), 4. כשהפטריות עברו סאוטה (היינו נהיו רכות יותר ותופשות קצת פחות נפח) מוסיפים יין רק עד לכיסוין, נותנים לזה להצטמצם מטבלים עם מלח ופלפל ומגישים.
 

pimpf

New member
תודה על העזרה!!

בסוף מה שהכנתי- זה לביבות של פטריות עם טונה- ויצאו מצויין!!! (אחי לא הרשה לי לשים יין בשום דבר...)
 

קשיו

New member
לפעם הבאה: פשוט תמלאו את הפטריות

במה שתכננתם ובמום לאפות תטגנו כמו שניצל (ביצה + פירורית לחם) יוצא מעולה!
 

pimpf

New member
זהו שרציתי להמנע מטיגון

למרות שבסוף טיגנתי לביבות...
(ניסיתי כמה שפחות שמן...). בד"כ אני מכינה אותן כמו שכתבת. ממלאה ברגליים של הפטריות, מטוגנות עם בצל, וכמה עשבי תיבול.
 
למעלה