עזרה דחופה לדיכאון אחרי לידה

עזרה דחופה לדיכאון אחרי לידה

היי בנות, לאחר שיחה עם חברה טובה לא יכולה להספיק לבכות (אני). היא כמובן כבר כמה ימים בוכה, לא יכולה לגעת בתינוק, מתרחקת מכולם, חושבת שהיא לא מספיק טובה לבעלה ולתינוק וכל זה ידוע לי מחלקיקי שיחות שלי איתה, עם בעלה וחברה נוספת. ביקרה אצל פסיכיאטר שנתן לה ציפרלקס, הועיל לכמה ימים, אבל לא היה המשך טיפול. למי לפנות??? אני צריכה עזרה דחופה להכוונה!! התקשרתי למרכז הפסיכולוגי לאם ולתינוק באיכילוב, אבל המזכירה חולה ולכן לא פעילים היום...
אנא בנות!! אם יש מישהי שיכולה להגיב בהקדם, אולי אפילו מישהי עם סיפור אישי שחושבת שיכולה לדבר איתה ולנסות לעזור לה, אשמח לקבל בפרטי. אודה לכל עזרה

בינתיים שמישהו / מישהי יהיה צמוד אליה ואל התינוק -

24 שעות ביממה. אם הבעל יכול - בסדר. ואז זה כמובן דורש חופש מהעבודה. אם קשה לו (וזה הגיוני, קשה ומפחיד אותו בוודאי!) - מישהו אחר. הייתי אומרת שאם אין מישהו מהמשפחה שיכול להתגייס ל-24 שעות ביממה- לשכור אחות. זה מצב חירום וצריך לנהוג בהתאם.

בזמן הזה אפשר יהיה לבדוק אפשרויות לטיפול אבל לא מתוך לחץ. קודם כל צריך לוודא שהתינוק מושגח ומטופל ושהיא מושגחת.

בלידה השניה שלי הייתי במצב דומה (תינוקת + ילדה בת שנה וחודשיים) - הייתי בפאניקה מטורפת. הלכתי לפסיכיאטר, שהורה לבעלי חד משמעית לקחת חופש של לפחות 3 שבועות מהעבודה (הוא נתן לו מכתב לבוס שלו והסביר את הדברים בצורה הכי ברורה שיש), והורה גם לעצור נסיעה לחו"ל של חמי וחמותי. הכל וכולם התגייסו למשימה. במקביל התחלתי גם טיפול בשיחות (בשילוב התרופות שקיבלתי).

שם המשחק יהיה מעתה: עזרה עזרה עזרה. גם כשכבר לא יהיה צורך בעזרה מסביב לשעון - צריך להמשיך לספק לה עזרה, כדי שלא תהיה לבדה עם התינוק.

ואם את יכולה קחי יומיים חופש וקחי את עצמך לשם או אותה

ואת התינוק אלייך לכמה ימים, מה שהיא ובעלה יחליטו.
אפשר גם ללכת לדבר עם הבעל שבטח לא קל לו.

למעלה