צביעה בצבעים כהים
גם אני צבעתי קיר בצבע אדום כהה של נירלט וגם לי בהתחלה יצאו המון כתמים בגוונים בהירים וכהים.הטעות שלי הייתה היא שלא צבעתי על בסיס לבן,מה שהקשה על הצבע האדום (שהוא צבע יחסית טריקי לצביעה,צבעתי בהרבה צבעים כהים של אותה חברה וזה לא קרה לי) להיתפס. אני מניחה שאתה צבעת על קיר לבן ובכל זאת זה קרה,אז דבר ראשון בכל צבע ,בכל מקרה דרושות שתי שכבות של צבע,כאשר כושר הספיגה של הצבע תלוי גם במצבו של הקיר ולכן יכול להיות שגם אחרי שתי שכבות הצבע לא אחיד. הדרך הנכונה לצבוע עם צבעים כהים ובכלל (למיטב ידעתי) היא: 1.להכין היטב את הקיר-אם הוא צבוע בצבע כהה עדיף לעשות שכבה שתיים של צבע לבן.צריך לאטום חורים וסדקים ולשייף אותם. 2.לאחר שהקיר מוכן יש לשפוך צבע לתוך מגש הצביעה,אם הצבע נראה סמיך מידי אפשר לדלל במים כ-15% בשכבה הראשונה ו10% בשנייה. אפשר להשתמש ברולר או בפד לצביעה (מה שיותר נוח לך) לטעון את הרולר או את הפד היטב כך שכל השטח שלו יהיה מלא בצבע אבל שלא יטפטף. ולצבוע בכיוונים שונים לכיסוי מלא. לחכות אחרי שכבה אחת לייבוש (בין שעה לשלוש-יודעים שזה יבש כאשר הצבע משנה את הגוון ונהיה כהה יותר) ולאחר מכן שכבה נוספת.אם לאחר שתי שכבות התוצאה לא מספקת אפשר לעשות שכבה נוספת.ואל דאגה בסוף זה יצבע. לי זה לקח בערך 4 שכבות,מקווה שאתה תצטרך פחות. ובהצלחה!