עזרה בתכנון תפריט לארוחה

עזרה בתכנון תפריט לארוחה

אני ובעלי מארחים יומיים ברציפות לארוחת ערב פעם נהיה אחד עשרה איש ופעם שמונה תשעה אנשים . מאחר והאירוח יום אחרי יום אנחנו מקווים שישארו לנו שאריות מהערב הראשון ככה שביום השני תהיה לנו פחות עבודה . בעקרון חשבנו על ארוחה חלבית . לחמניות גבינה ,סלט ,ירקות חתוכים ,זיתים, חומוס,לחם שום ,אולי תפוחי אדמה בתנור ופשטידה .
אבל עדיין חסרים לי רעיונות חשוב לי שאנשים לא יצאו רעבים ואם יש משהו שאפשר להכין כבר גם ליום השני אז לעשות את זה יחדיו . בעקרון מדובר בחגיגת יום הולדת כך שהקינוח יהיה עוגה כלשהיא כנראה עוגת ביסקוויטים .
הדבר הכי הכי חשוב הוא שאין לנו אפשרות להכין כלום על הגז ככה שהכל יצטרך להיות ללא בישול או בתנור . ושאנחנו מתכננים לרכז את כל הבישולים ביום חמישי .
כל רעיון יתקבל בברכה ובתודה
 
תפוחי אדמה אפויים בתנור

חיפשתי לך מתכונים , אבל כל רעיון שעלה לי היה בו קטע של בישול קודם
בנתיים אני מעלה את המתכון הזה

אם אמצא עוד משהו אשלח לך גם אותו

תפוחי אדמה בתנור
המצרכים :

1 שקית פתוחי אדמה קטנים שטופים היטב (לא לקלף)

הרוטב -

1/4-1/3 כוס שמן זית

מלח

פלפל שחור - משתמשת 4 צבעים במטחנה

פפריקה מתוקה

תבלין עוף בגריל

**** כמויות התבלינים הם עניין של טעם תכינו את הרוטב תטעמו ותשפרו טעמים



שמים את תפוחי האדמה בתבנית שופכים עליהם את הרוטב ועם הידיים לערבב שכל תפוח אדמה יהיה מכוסה ברוטב. מכניסים לתנור לכשעה ב 180 מעלות , לאפות עד שהם רכים.

אפשר לקשט עם פטרוזילה קצוצה . מוסיף המון.
 

ira m

New member
ח'רגת אותי, נראה מצוין!

פרסמתי את המתכון בפייסבוק בדף של תפוז - המתכון היומי שלי, כל הכבוד!
 
בצק עלים ממולא גבינות ותרד

מתכון שמתאים לצרכים שלך אין צורך בגז
מאפה של בצק עלים ממולא בגבינות ותרד
המצרכים :

400 גר' בצק עלים

400 גר' (1 חבילה) עלי תרד, חלוטים וסחוטים היטב
250 גר' גבינה בולגרית מפוררת 5% או יותר
200 גר' גבינה צהובה מגוררר - השתמשתי בגלבוע
מעט מלח
פלפל שחור
2-3 שיני שום כתושות
להברשה - ביצה טרופה ושומשום.

הוראות הכנה :

מערבבים את התרד והגבינות מתבלים במלח, פלפל שחור ושום כתוש .

מחלקים את בצק העלים 3 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה בצורת מלבן.

מניחים על הבצק בחלקו הרחב את תערובת התרד והגבינות (מחלקים את התרד והגבינות ובאופן שווהבין שלושת הגלילות)
מגלגלים את הבצק עם התכולה לקבלת גליל ארוך.

מניחים את הגלילים בתבנית אפיה על גבי נייר אפייה , עם סכין חורצים חריצים בערך עד אמצע הגליל בגודל הרצוי (שאחרי האפיה יהיה קל לחתוך לפרוסות).

מברישים בביצה טרופה ומפזרים גרגירי שומשום .

אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 190- 200 מעלות במשך 35-40 דקות או עד זהוב יפה.
 

שירהק1

New member
יש במקררים בסופר פסטות טריות

שמצריכות בישול של 5 דק'.... לדעתי בסיר עם מים רותחים מקומקום בלי בישול נוסף.... פשוט אחרי 10 דק' לסנן. הפסטות גם יהיו מוכנות.

בכל מקרה שווה לנסות להכין אולי לזניה חלבית
אנטיפסטי (מוגש בטמפרטורת החדר ואפשר להכין אפילו ביום רביעי....)

כל דבר שמכינים כדאי להכין כמות וחצי אפילו ולחלק מראש ל-2 תבניות/צלחות הגשה.
 
למעלה