עזרה בתכנון ארוחה

  • פותח הנושא maec
  • פורסם בתאריך

maec

New member
עזרה בתכנון ארוחה

לרגל יום הולדתה הראשון של האחיינית המדהימה שלי, נזמין אורחים (מבוגרים) לארוחת מזנון בשרית (בצהרים). יש לנו המון רעיונות, נשמח אם תגידו לנו מה מיותר ומה חסר: סלטים: עגבניות ושרי כרוב וצנוברים פומלה ועירית תוספות: אורז מטוגן תפוחי אדמה ובטטה סלט שקדים ותירס גלילות כתף בקר ממולאות בשזיפים קונכיות בצק עלים ממולאות פטריות פלטת נקניקים ונקניקיות מלווה ברטבים שונים על בסיס מיונז פלטת דגים מלוחים ופילה סלמון אפוי לחמים שונים קינוח: אגסים ביין פירות טריים פאי פקאן טריקולד (יודעת שזה חלבי, אבל רוב האורחים לא שומרים)
 

RUTHIE1

New member
קודם כל ../images/Emo49.gif, ובקשר לתפריט-

אני הייתי מוסיפה- לפתיחה:ממרחים שונים (ללחמים שכתבת) בורקסים למנות העיקריות: משהו עם עוף, שוקי עוף בקרמל תפוזים (יש מתכון של אהרוני) או שניצלונים (לדעתי לא כולם אוכלים כתף בקר) אני אישית לא מתה על נקניקיות, ואם מדובר במבוגרים הייתי מוותרת עליהם בשמחה הייתי מוסיפה לקינוחים סוג של מאפים כמו רוגלך או דנישים, משהו שמגיע בבודדים ולא כעוגה-בשביל הגיוון.
 

maec

New member
תודה (ושאלה)

רעיון הממרחים הוא רעיון נכון. חשבנו על ממרחים על בסיס מיונז (כי הארוחה בשרית) מיונז עם פסטו מיונז עם רסק עגבניות מיובשות ממרח חצילים (חצילים, שום, שמן זית) יש עוד רעיונות (לא בכיוון של חומוס/טחינה) האם זה לא כבד מדי (כל הממרחים על בסיס מיונז)?
 

RUTHIE1

New member
לממרח פסטו וגם לממרח עגבניות

מיובשות לא הייתי מוסיפה מיונז. הייתי טועמת ובמידת הצורך-מעט שמן זית (חוץ מזה שלא כולם אוהבים מיונז (למשל אני לא...אפילו שאני לא מוזמנת
).
 

pirge

New member
קניש בצל שלי, מה זה יתאים לך....

יוצא 3 רולדות גדולות. טעים טעים..... רוצה? פרווה כמובן.
 

pirge

New member
קניש בצל שלי

בצק עלים ל-3 רולדות גדולות. מילוי: קילו וחצי בצל בערך, חתוך כמו לסלט ולא לטגן. להשאיר טרי 2 ביצים טרופות 3 ביצים קשות חצי כוס קמח מלח פלפל להכניס לקערה ולערבב . לטעום. לשים במסננת גדולה בכיור.יצא מעט נוזלים. לפתוח עלה גדול לגודל תבנית גדולה של התנור. לחלק את המילוי ל-3 רולדות. את המילוי לרכז בצד אחד של הרולדה לכל האורך. שיהיה הרבה מילוי ולגלגל את הרולדה מעל המילוי כ-2 גלגולים. לסדר את 3 הרולדות בתבנית משומנת. לסמן מנות בסכין חדה לפני האפיה. לאפות בחום 175 מעלות. לבדוק אחרי חצי שעה. הצבע צריך להיות זהוב חומי. אפשר לחתוך, ולשים בפריזר. להוציא לחימום בטוסטר אובן או בתנור. הערה: יוצא נהדר עם בצק שקם: יוצא נפלא עם הבצק של סימונה. נוסה בכל הצורות. בכולם נפלא. מילוי גבינה נהדר למזנון חלבי: ל-3 קנישים: קילו גבינה כנען 300 גרם גבינה צהובה מגוררת איזה שרוצים 4 חלמונים שמיר קצוץ מלח פלפל לטעום ולתקן תיבול לחלק את המילוי ל-3 הרולדות. לפזר באופן שווה את המילוי על כל העלה ולגלגל. לסמן למנות לפני האפיה. אפשר למרוח על הרולדות לפני האפיה ביצה שלמה טרופה ולפזר שומשום.
 

שרי בר

New member
בצל יבש , או ירוק ??

כי אני מכירה משהו דומה עם בצל ירוק . ועוד שאלה ,אני משום מה לא כל כך אוהבת את בצק השקם . יש בצק אחר שמתאים למטרה זאת , גמיש רך וטעים ? ת ו ד ה.
 

AmAliA3

New member
בצק כמו שקם

חבילת קמח תופח (קטנה) חבילת מרגרינה (אני משתמשת בשתי חמאה 3\4 כוס מי סודה קרים ללוש הכל יחד ולהכניס למקרר לחצי שעה לפחות אני מכינה מהבצק הזה קנישים עם תפו"א, גבינות, פיטריות ועוד.
 

pirge

New member
בצל יבש. יש את הבצק של סימונה. ו

יש לי בצק טוב שמילאתי בו תמרים. אולי הוא יכול להתאים. 2 מחמאה חבילה וחצי קמח תופח חצי כוס מים. לשים ומקררים במקרר שעתיים. פותחים עלים. ממלאים ומגלגלים לרולדות. אבל שוב, לא ניסיתי אותו עם מילוי מלוח .לא יודעת. לשיקולך.....
 

לוPה

New member
קודם כל מזל טוב ונראה מצוין

מה שנראה כלא מתאים זה הדגים. וחוץ ממרח חצילים ואולי עוד ממרח אחד לא חסר כלום והייתי שמחה לקבל את סלט התירס והשקדים.
 

maec

New member
סלט תירס ושקדים (מדהים!)

1 קופסה תירס (רצוי פרי הגליל מזן sweety) 1 בצל קצוץ כ 3/4 כוס שקדים קצוצים גס (חתיכות גדולות מאוד) אבקת מרק פטריות מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים את השקדים ומטגנים כדקה. מוסיפים אבקת מרק פטריות, ואחר כך את התירס המסונן. מטגנים עוד כמה דקות בתאבון
 
למעלה