אין לך מה להצטער !!! ../images/Emo10.gif
אני למדתי שנה שעברה במחלקה לקרימינולוגיה וזה היה ממש סיוט. הייתי צריכה להילחם שם כדי לנסות להשיג את ה 80+ במיקרה הטוב. הדרישות שם למעבר לשנה ב' היו ממש מוגזמות(כנראה בגלל שזו האוניברסיטה היחידה שיש בה תואר ראשון בקרימינולוגיה). בכל מקרה ניסיתי לשרוד שם כשבנוסף למדתי מדעי המדינה מישני. ואז הגיע המבחן ב"תאוריות בקרימינולוגיה" שהיה מוגזם הן מבחינת השאלות ששאלו בו והן בצורה שבדקו אותו. מה שקרה שיותר מ50% לא השיגו את הציון הניכסף 76 למעבר לשנה ב'. המעניין היה שאנשים שניגשו למועד ב' והרגישו זוועה, פתאום הוציאו ציונים יותר טובים. המסקנה שלי היתה שהמחלקה לקרימינולוגיה קיבלה סטודנטים למשך שנה, כאשר המטרה היתה להעיף מחצית מהם בסופו של דבר לאחר שנה(זה קצת מזכיר את המחלקה לכלכלה רק ששם זה הרבה יותר גרוע).וכאשר ראו לאחר מועד א' שמלא לא הצליחו, העבירו עוד כמות מסויימת של סטודנטים כדי שלא יהיו מעט מידי במחלקה. בכל מקרה אני הייתי מאלה שפרשו אחרי מועד א', מכיוון שלא מצאתי לנכון להשקיע כוחות מיותרים במיקצוע שבכל מקרה אצטרך בו תואר שני. היום אני בחוג המשולב עם הכרה מלאה בכל הקורסים של שנה א'. ואני יודעת שכאן אוכל להשיג ציונים יותר טובים ויש לי יותר סיכוי לעשות תואר שני, מה שלא היה ברור בכלל אם הייתי נישארת בקרימינולוגיה.אז באמת אל תצטערי, ואני אומרת את זה לכל מי שחשב ללמוד קרימינולוגיה או חושב על כך בתואר שני. לדעתי לא כדאי להשקיע כוחות במחלקה כ"כ קשה, כשאין הרבה עבודה בתחום (ואת זה אמר אחד המרצים של המחלקה, בשיחה עם סטודנטית שהתלבטה אם לעשות שם תואר שני).ובקשר לכך שקרימינולוגיה זה המיקצוע היחיד שמלמדים כמו שצריך בחוג המשולב, את זה אני באמת לא יודעת מכיוון שאני פטורה מרוב הקורסים של קרימינולוגיה כאן חוץ אולי מפסיכופתולוגיה. אבל אני באמת מוצאת יותר עניין במחלקה הזו ולדעתי יש כאן קורסים שאפשר לקחת ממש לחיים שלנו. בכל מקרה אשמח לשמוע תגובות לכאן או לכאן. אני שלמה עם ההחלטה שלי למרות שכשבאתי לכאן בתחילת השנה לא הייתי בטוחה שעשיתי את ההחלטה הנכונה. בהצלחה לכולנו... ופורים שמח
אורטל