עזרה בקורס ניטרוקס

הקרפיון

New member
ושוב, אני לא שוכנעתי מהטעונים.

36% שם אותך על 1.44 ב30 מטר. אפילו בחריגה של מטר-שתיים אתה עדיין באיזור של 1.5 (וחריגת עומק עם ניטרוקס היא משהו שהאיסור עליו חייב להיות ברור גם לבוגרי קורסים קצרים). כל מילה בסלע זה טוב, אבל האם יש סיבה סבירה להניח שמדריך יתקשה לחקוק את הכללים האילו על לוח ליבם של החניכים בקורס של מספר שעות ובעלות של 100 במקום 400 שח? המסחור בענף הצלילה כאן. כנראה שלפעמים הוא חורג מהסביר (padi "scuba-diver" למשל) אבל לפעמים הוא בסך הכל מאפשר ליותר אנשים להנות מצלילה ומחידושים טכנולוגיים וחשיבתיים בענף. אין לאיש ספק שחייב של קורס צלילה של חודש עם פעילות גופנית, קורס 84 של מד"א, תיאוריה של צלילה ופיזיולוגיה ומודלי דקומפרסיה, עם עשרות שעות מים והדרכה של מדריך אישי צמוד תביא ליצור של צוללנים יותר טובים והרבה פחות מסוכנים. אבל זה לא סביר, וזה לא יקרה. המצב בניטרוקס אינו שונה: ככדי להיות צולל טוב ובטוח לא צריך את כל זה, גם אם זה יכול להועיל, וכדי להיות משתמש ניטרוקס טוב ובטוח לא צריך תואר בפיזיקה. לגבי זמני חשיפה: אם האנשים מספיק טיפשים כדי לעשות לעצמם דקו בגלל התעלמות מהטבלה, כנראה שצריך לחשוב על זה כעל evolution in action, ואין לי ספק שקורס יותר ארוך יועיל להם כמו כוסות רוח למת. עצם העובדה שניטרוקס הגיע מהכיוון של טכני לא משנה כלום. אם במקור הנ"ל היה מפותח לצורך שימוש בחלל היתה רואה בזה "טכנולוגית חלל" שצריך חעבור קורסים הnasa כדי להשתמש בה? לצלילות בטוחות, הקרפיון. (וגפילטע מקרפיון עם הרעלת חמצן זה בדיוק כמו גפילטע עם חזרת בפנים...
)

גפילטע מחומצן!

עומק מירבי ב36% הוא 34 מטרים-PPO2 1.6, המאצ´ו הישראלי המצוי יגיע במהרה למגבלה הזו תוך טענה לגליצ´ (אם הוא 3 כוכבים הוא יגיע לזה באופן יזום). הסבירות שהמדריך יוכל ´לחקוק על ליבות´ המודרכים את העקרונות עולה באופן דרמטי כאשר קבוצת הלימוד מצומצמת. מאחר ואני מכיר אותך אישית, אני מרשה לעצמי לקבוע שהדרך בה אתה לומד ומתפתך בצלילה אינה דומה לזו של מרבית הצוללים בארץ, מצד שני ההשלכה שאתה מבצע לגבי ההתאמות שלך אינה חופפת צולל ממוצע, ופה הטעות שלך. הבעייה היא שעל סמך הניסיון הסובייקטיבי שלך אתה הולך וממליץ פה בפורום על הכשרות שלדעתי האישית לא מתאימות למרביתנו, ומציין זאת בעובדות ובפסיקות כוללות (אתה לא חושב שאתה לוקח יותר מידי אחריות בכך?). כפי שכתבנו וע"פ עדות הגרזינית הכשרה אישית מתקנת אחרי קורס אינטרנט יחד עם מיכלים עלו 280 ש"ח, זה לא היה קורס נאסא, ולא מד"א 84, ולא שום קשקוש, וזה כן יוציא צולל ניטרוקס מודע ובטוח יותר.

אבי ע

New member
לא התכוונתי להתנסות ללא מדריך ../images/Emo39.gif

לזו אין משמעות, כמובן. אבל למיטב זכרוני המתכונת של הקורס כללה, אחרי ההסמכה בתאוריה באינטרנט, שתי צלילות מודרכות עם נייטרוקס. להדרכה כאן יש אגב משמעות רק בשלב ההכנות, אבל בשלב זה היא בהחלט חשובה לדעתי.

אילוניק

New member
אבי

באינטרנט אני יכול לענות תשובות עבור כל אחד (מה שאני לא יעשה מצפונית ) ועל איזה הכנות אנו מדברים חוץ מלבדוק את המיכל באנלייזור ולגלות כמו הרבה פעמים שהרצוי בתערובת זה אחד והמצוי לפעמים משו אחר אז אשמח לדעת מה החשיבות בהדרכה בשלב ההכנות ומה חשיבותה אני אישית חושב שהחשוב בקורס נייטרוקס בסיסי הוא לדעת לחשב את העומק ואת התערובת לצלול לפי העומק המתוכנן לראות שלא שוכחים להחליף תערובת במחשב כמו שרבים שוכחים ואת הנזקים מצלילה עם תערובת מועשרת כמו גם את היתרונות ההכנות אגב לא שונות בכלום וחוץ מהתערובת הכל נשאר אותו דבר הווסת (אם הוא הוסב הליפה המשקולות הציוד אותו ציוד והמיכל אותו מיכל עם אותו משקל רק מסומן אחרת אז מה משתנה בהכנות ???

תוספת שתופסת

לצוללים טריים יחסית - וזוהי אגב טענתי גם מהפעם הקודמת שהנושא צף ועלה כאן: צולל שהתרגל (במיוחד אחרי שסיים קורס שם הדגישו בפניו את חשיבות מגבלת זמני התחתית) לשהות בעומק נתון במגבלת זמן מסויימת ועתה הוא יכול להמשיך ולשהות מעבר לזמן שהוקצב (בהנחה שיש לו רזרבות גז נשימה מספיקות כמובן), טוב שיהיה לידו מדריך. נכון שצולל ותיק הרבה יותר אולי לא ממש נדרש להשגחה שכזאת, אבל אני מנחש שסיבת ביטול צמד הצלילות לאחר הפרק העיוני בארגונים שחייבו זאת במקור היה נעוץ בנסיון (מוצלח) להוזיל עלויות הגלומות בביצוע שתי הצלילות הללו. יתכן שאני טועה בענין יוזמת ביטול הצלילות והיה ישור קו מושכל בין-אירגוני במקרה דנן, אך ככלל אני מצדד בהדרכה שלמה ורחבה ככל הניתן כאשר מדובר בקורס או השתלמות באשר היא.

הקרפיון

New member
אני לא מבין

כשם שזמן התחתית טלוי, למשל, בשעה ובעומק של הצלילה הקודמת שלך, כך הוא טלוי בגז שאתה נושם. אתה לא יכול להיות "יותר זמן הממה שהטבלה מרשה" אלא "את הזמן שטבלה אחרת מרשה". ואני חושד שצולל שלא מסוגל להתאים את הטבלה הנכונה לתערובת שלו (או לכוון את המחשב לטערובת הנכונה) ספק אם מדריך צלילה יוכל לעזור לו, חוץ מאשר בעמצעות אי הסמכה שלו... אני לא מתנגד להדרכה יותר מעמיקה. להפך מזה. אבל לדעתי צלילה מעשית עם ניטרוקס איננה "הדרכה מעמיקה" (ותסלחו לי על משחק המילים...)

אנסה להבהיר את כוונתי:

צולל יודע שצלילה בפרופיל מרובע לעומק 30מ´ מוגבלת ל-22דק´ זמן תחתית. עתה, אחרי קורס ניטרוקס, מתברר שעם תערובת מתאימה זמן התחתית עולה משמעותית באותו פרופיל צלילה, לפי הטבלה החדשה. עד כאן בסדר? עכשיו, נניח שמדובר בצולל טרי יחסית שלא התנסה בצלילות עומק רבות. היתכן, ואפילו בהסתברות נמוכה, שהוא ילחץ מעצם השהות הארוכה יותר בעומק שכזה? ירים את עיניו למעלה פעם או פעמיים, יראה את שכבת המים העצומה מעל וסתם ילחץ פתאום? מה רע שאת ההתנסות הראשונה הזו יעשה הצולל עם מדריך לידו? לכך התכוונתי ואני מקווה שהפעם הסברתי את כוונתי טוב יותר.

הקרפיון

New member
סליחה, אבל זה נשמע לי מגוכך

ולא לענין. ומה עם הוא יראה דג שהוא לא מכיר ויכנס ללחץ? האם הוא צריך גננת כל פעם שיש דגים חדשים באיזור? אני לא קונה את הטיעון אבל בכל אופן, צריך מתי שהוא לגרור אותך לצלילה, עבר הרבה זמן מאז הפעם הקודמת שצללנו ביחד. מה הצפי לים תיכון ביום רביעי?

אתה יודע קרפי, תמימות דעים

אינה מחוייבת המציאות. זוהי דעתי וגישתי, גם אם היא במיעוט. הטיעון בעד צמד הצלילות כחלק מההשתלמות לקוח משאלות ותהיות של צוללים צעירים שענין השהות הנוספת בעומק העלה אצלם תהיות תאורתיות. ופעם נוספת קרפי, גישתי בעד מעורבות מדריך בכל קורס והכשרה ועדיפות ברורה להפוך כל תאוריה למעשה היכן שרק ניתן, גם אם, כאמור, אינך מסכים לה בחלקה או בכללה. אני מבין את הקונוטציה שאולי צצה ועולה ומזכירה לך את עניני הצלילות המודרכות/הגבלת חופש צלילתו של המוסמך באתרים כאלה ואחרים... אם כך הדבר, תנסה להפריד בין המקרים. אפרופו דגים, אני מכיר מספר סיפורים על צוללים שנתקלו לראשונה בדגים שגרמו להם לטוס מהמים כל עוד רוחם בם ואחרים שהכריזו במפורש שזו תהיה תגובתם (אם תרצה, ארחיב קצת בענין הסיפורים והדגים). תטען אולי שהדרכה מעמיקה קצת יותר בעניני הסובב הימי היו יכולים להפוך את המפגשים בפועל/הפוטנציאליים הללו למרנינים הרבה יותר (נכון מאוד!) אך בסופו של דבר איש איש ודרכו, לא תמיד תוכל לצפות את התנהגותו של צולל בסיטואציות שונות, במיוחד כאשר נסיונו אינו רב. מאידך, נסיונך המצטבר עם חתך רחב בקרב אוכלוסיית הצוללים והחניכים מלמד אותך לזהות את אלו שהצלילות המדוברות יכולות בהחלט לסייע להם, או שהעדיפו את האופציה ונתנו לכך ביטוי מפורש. סטטיסטית? יתכן ומספרם קטן והרוב המוחלט מחפש הוזלת קורסים וחסיד שיטת ה"יהיה בסדר"... שורה תחתונה, הצלילות הללו בוטלו. לא טענתי שאלו צלילות מנדטוריות שאין הסמכה בילתן. מאידך, אשמח ללמוד ולהחכים אם יוצג לי טיעון המבוסס על בחינה וביקורת שיטתית כלשהי שמסקנתה הובילה לביטולן המושכל. והשאלה שעדיין אין לה תשובה: מי ביטל את הצלילות? הארגון העולמי או המועדונים בארץ? אני מקבל באהדה ובברכה את הצעתך לצלילה משותפת אבל לא מצליח להבין איזה חג יש ביום רביעי...? אולי התכוונת ליום הבוחר שחל מחר? בכל אופן, בשמחה רבה ובתנאי שיהיו תנאים לצלילה הגונה.

אבי ע

New member
בהחלט, גם למרינה ../images/Emo39.gif

אבל זו עדיין כמות קטנה ובעתות לחץ אינך יכול להיות בטוח שיהיה לך, שלא לדבר על צלילות לדוברה
ושאר צלילות ים תיכון בפרופיל מרובע. חשיבות ההכנות היא פשוט לזכור ולבצע את בדיקת התערובת, ובאופן נכון, להקפיד על רישום ולהמנע ממצב של צלילה עם תערובת אחרת מכפי שהתכוונת. נכון, לא תורה ממש גדולה אבל מה שעושים בפועל נכנס יותר טוב.

suunto

New member
ניטרוקס

שלום! כל הפרטים על קורס ניטרוקס יש באתר שלהם מועדון מומלץ זה קורל סי דיברס

גרזנית

New member
קורס באינטרנט

אני עשיתי את הקורס באינטרנט בזמני החופשי באילת, באחד המועדונים עברתי בחינה חוזרת (לאלו שמרמים בקורס...)הדרכה על הסטיק ועל הרישום שתי צלילות וזהו זה היה מאד זול כמדומני 280 ש"ח

חן22

New member
האם יגיע היום

בו כולם יצללו נייטרוקס ? למה לא להשתמש במיכל אחד (מוסב) וכשאין צורך בתערובת עשירה לערבל 21% (יותר נקי, לא ?) קורסי תיאוריה במחירים סבירים רק מקדמים את השימוש בתערובות נייטרוקס מועשרות וכל היתרונות ידועים לכל...

אבי ע

New member
עלות וזמינות ../images/Emo39.gif

דחיסת נייטרוקס עולה בערך כפול מדחיסת אויר, וספק אם יתרון נקיון האויר מצדיק זאת. כמו כן היא פחות זמינה. לכן, לעת עתה, יש התלבטות קשה לגבי מיכל יחיד אם להחזיק נייטרוקס או אויר (אני מכיר חבר פורום אחד שהתחיל ממיכל נייטרוקס אבל עבר למלא בו אויר - אמנם הוא מהסקפטיים לנייטרוקס בכלל), והפתרון הוא להחזיק בשניהם.

טורקיז1

New member
../images/Emo104.gifקורס באינטרנט-שאלה?

האם אפשר לקבל הרעלת חמצן באינטרטנט?

אילוניק

New member
כן ורק אם יש לך חיבור

דין בחלק האחורי ובזמן שאתה גולש אתה עם ווסת בפה

למעלה