עזרה בסקר PMS קצר מאוד - 5 שאלות

עידו ע1

New member
עזרה בסקר PMS קצר מאוד - 5 שאלות

שלום רב, שמי עידו ואני מבקש עזרה בסקר לנשים בלבד - במסגרת סיום לימודי ברפואה סינית. זה לוקח שתי דקות בלבד - סקר של חמש שאלות. תודה מראש!

gargar1984

New member
שאלות מוזרות לגרגר

שממשיך להיות שלילי היום והוא אפילו לא במחזור!! אין שום אפשרות למחזור שכמעט לא מרגישים אותו. המחזור או כואב, או לא סדיר, או גורם לכאבי ראש והתנפחויות. למה אין אפשרות למחזור כיפי שנהנים ממנו ושלא כואב ולא סובלים ממנו בכלל? מה הגרגר יכול לסמן? אוסף תכונות - האם הרשימה הזאת באמת יכולה לתאר מישהו? ואם אפשר למצוא משהו שדומה קצת, ההבדל יהיה כל כך גדול שלא נראה לגרגר שזה באמת יכול לעזור להבין משהו על הבן אדם עצמו. כל מי שיש לה אצבעות קצרות נוטה לחוסר שקט בתנועה? אין שם אפשרות, למשל, למישהי עם עצבעות קצרות ש*לא* נוטה לחוסר שקט. אין מישהי רזה בלי תנועות מדוייקות וחדות? אין שמנות שלא מעדיפות לנוח על פעילות גופנית? אין מישהי רזה ונמוכה? או שמנה וגבוהה?

yatusha

New member
גם ליתושה השאלות מוזרות

אני מקווה שעידו יבין לפני תום לימודי הרפואה הסינית שככה לא עושים מחקר ושההכללות שלו לא הגיוניות. א. רשימת תסמינים ארוכה שאינם בהכרח קשורים זה לזה, היה יותר נכון לערוך רשימה של התסמינים ולאפשר לסמן את הרלונטים. ב. גם בתכונות אופי בעיה זהה+ החמרה של רשימת קלישאות שמודבקות לתכונות אופי. ג. על החלק האחרון קשה להגיב. ההנחות מטופשות ומזכירות ליתושה את השטות שלכל סוג פשע יש עבריין עם מראה חיצוני מסוים- דבר שהופרך.
אין ספק שהמחקרון הזה מדגיש את חשיבות הלימודים האקדמים, המדע והרפואה המערבית.

עידו ע1

New member
על נכסים מסוג היגיון וחוכמה

יתושה יקרה - אינך מכירה אותי כלל - כיצד את יכולה לשפוט את הבנותי בנוגע לביצוע מחקרים? על סמך שאלון קצר וקליל? ואולי הייתי מעורב במחקרים אונקולוגיים אינטגרטיביים בעבר, לדוגמא? או מחקרי שוק עמוקים לניתוח תנודתיות לצורך קידום מוצר ומיתוג, לדוגמא אחרת? אינך יודעת מה אני מנסה להוכיח\להפריח, ומדברייך עולה כי אינך מכירה כלל את עולם הרפואה הסינית. "ההכללות שלו" אינן הגיוניות לך. האם את טוענת בלעדיות על המושג הזה - ההגיון? אם היית באמת רוצה כל-כך לדאוג "שאבין איך עושים מחקר" היית לוקחת את הזמן כדי להדגים או לשלוח מאמר בנושא. סתם רצית לעקוץ כי הסקר לא התאים להשקפות שלך. זה בסדר - את הרי יתושה :) אגב ,אם יש לך מאמרים מעניינים על עריכת סקרים ובניית מחקרים אשמח לקרוא. לגבי הרשימה שלך: א. אינך יודעת מה מקשר בין תסמינים אלו. אינך יכולה לשפוט מה היה נכון יותר או לא שכן טוב או רע הינם יחסיים לנושא - ואת הרי אינך יודעת מהו. ישנם הרבה שיקולים מדוע הסקר נכתב כמו שהוא ולא בבחירה מרובה מסימפטומים שונים. ב. אין שם כל בעיה. את מדביקה על זה תווית של בעיה בעוד מעל 100 נשים לא מצאו שם כל בעיה. זה עניין של גישה, זה הכל. ג. קשה לך להגיב. ההכללה היא שלך, כאילו "קשה להגיב נקודה". מי מכליל כאן ? :) לגבי "ההנחות מטופשות" וכו... שוב - ניכסת לעצמך בעלות על החוכמה - ושפטת לחומרה ולא לזכות. ההשוואה לא רלוונטית כאן, ולגבי תיאוריות שונות של מראה חיצוני ונטיות אופי - תלמדי את התחום לעומקו, ותגלי מחקרים מקיפים המוכיחים לכאן ולכאן. לגבי - "אין ספק שהמחקרון הזה"... - אם סקר קצר וקליל באופיו מהווה אצלך כזו חשיבות עד כדי להצדיק את קיומו של העולם האקדמי... אני מקווה וגם בטוח שיש לך טיעונים יותר חזקים לתמיכה ב"קידמה" המערבית מאשר הסקר הקטן והחביב שלי :) אגב, המדע המודרני מתעקש כי אפקט מקלינטוק הוא איננו קיים, בעוד התופעה ברורה לחלוטין. הייתי עד לה בעצמי... מעניין כל עניין המחזור שלכן, אה ?! :) מקווה שהמחזור שלך קליל ונטול PMS לחלוטין. מקווה שאת שלמה עם מבנה הגוף שלך לא משנה מהו. מקווה כי את אוצרת בליבך אוסף תכונות נפלא הגורם לכל מי שסביבך לאהוב אותך ולשמוח. מקווה כי העובדה שלקחתי את הזמן לענות לך מפצה אותך על איזושהי עוגמת נפש שאולי עודדתי כאשר ביקשתי עזרה במילוי השאלון. הקדשתי חזרה את מה שהשקעת ועוד קצת. לא יכול להחזיר לך את הזמן שאבד לך, אז זה המעט שיעולתי לעשות... שיהיה המשך מקסים

עידו בוא וקח רעיון לישום המחקר

במקום לרשום את כל תכונות הגוף של האלמנטים ביחד תפריד אותם האם את מלאה / רזה , בעלת לסת רחבה / דקה , בעלת מבנה מוצק / דקיק לכל מקרה תשים בולט משלו ואפשרות בחירה, אני מכירה הרבה אלמנטי מיים שבפנים יראו כמו אדמה לחלוטין... כך גם לגבי השאלות על המחזור וה PMS לא זוכרת אבל האם רשמת על אמצעי מניעה? כי השימוש בהם מוריד PMS ודבר נוסף, זה היופי ברפואה סינית, היכולת לא להיכנס למשבצות המוגדרות מראש, אל תידבק מהרופאים המערביים

sleep1937

New member
מבלי להכיר אותך

ומבלי לדעת מה ההיגיון הנסתר מאחורי השאלות - קרוב לוודאי שהתוקף והמהימנות של השאלון אפסיים. בכל זאת עניתי לך על השאלון, אבל אני מרגישה כמו אחרי קריאת הורוסקופ: מטופש.

e s t a h

New member
ייתכן והיה יכול להיות נוח יותר

לענות על השאלות אם הן היו קצרות יותר ומובאות בסולמות ליקרט (http://www.simplypsychology.org/likert-scale.html) כך שניתן היה לציין עד כמה כל אחד מהתיאורים הינו מאפיין או לא מאפיין. בכל מקרה, אני אישית הייתי מקצרת מאוד את התיאורים או אפילו מפרקת אותם כליל לגורמים כפי שהוצע פה. הסיבה היא שלי אישית (ואני יודעת שאני לא היחידה) מאוד לא קל לעבד כמות גדולה של מידע בו זמנית ולכן קשה עד בלתי אפשרי עבורי לענות על השאלות בצורתן הנוכחית (כל תיאור כלל המון מידע). שיהיה בהצלחה!

בתור אחת שלמדה רפואה סינית...

הבחור לוקח את חמשת היסודות ואיך שברפואה הסינית מתארים אותם. עידו החמוד כנראה שעוד לא עשה את הסטאג׳ שלו או לא ממש הפנים את העניין שבכל אלמנט יש גם אלמנטים אחרים, זה נשמע כאילו הוא מתאר את הנשים לפי האלמנטים מתוך הטקסט בוק אחד לאחד. בנוסף אלו לא ממש שאלות מקצועיות למחקרון ואני לא יודעת מי המנחה שלו אבל השאלות שהוא שואל גורמות לתשובות להתאים אחד לאחד לטקסט בוק. אנקדוטה אישית, הפסקתי עם אמצעי מניעה הורמונליים עכשיו אחרי 13 שנה (לא אני לא מנסה להיכנס להריון תודה לכל מי ששואל, ושואלים) ודבר אחד אני לא מבינה.... איך מתמודדים עם החרמ***ת הזו... זוגי בכל מקרה נהנה....

עידו ע1

New member
שחור ולבן? אפור - זה גוון!

"אין שום אפשרות למחזור שכמעט לא מרגישים אותו.המחזור או כואב, או לא סדיר, או גורם לכאבי ראש והתנפחויות". ווקא ישנה אפשרות - "אינני סובלת מאף אחת מהתופעות הנ"ל" ".למה אין אפשרות למחזור כיפי שנהנים ממנו ושלא כואב ולא סובלים ממנו בכלל? מה הגרגר יכול לסמן?" אם לגרגר יש מחזור כייפי שנהני ממנו ושלא כואב וכיו"ב, אשרי הגרגר :), יכולה לסמן את הבחירה שהזכרתי לפני רגע... "אוסף תכונות - האם הרשימה הזאת באמת יכולה לתאר מישהו? " כן. הרשימה יכולה לתאר מישהו בצורה חלקית. "ואם אפשר למצוא משהו שדומה קצת, ההבדל יהיה כל כך גדול שלא נראה לגרגר שזה באמת יכול לעזור להבין משהו על הבן אדם עצמו" זה שזה לא נראה לגרגר לא אומר שזו המציאות. כשאני לא יודע אני אומר שאני לא יודע. אבל אני לא מתיימר להטיל דופי על דברים שאינני מבין בהם. "כל מי שיש לה אצבעות קצרות נוטה לחוסר שקט בתנועה? אין שם אפשרות, למשל, למישהי עם עצבעות קצרות ש*לא* נוטה לחוסר שקט. אין מישהי רזה בלי תנועות מדוייקות וחדות? אין שמנות שלא מעדיפות לנוח על פעילות גופנית? אין מישהי רזה ונמוכה? או שמנה וגבוהה?" לא גרגר, הרי ידוע לכולם שלא כל מי שיש לה אצבעות קצרות נוטה לחוסר שקט בתנועה. לכן כתוב בפירוש בסקר - כמובן שלא ניתן לדייק ב100%. יהיו סימפטומים המוכרים לך גם בשתיים, שלוש או יותר מהבחירות, וחלק שלא יהיו מוכרים לך בכלל, ובכל זאת, אם תוכלי לבחור את זו המכילה את הכי הרבה תסמינים המוכרים לך, ואת החוויה המוכרת לך ביותר". אף אחד לא סובב לך את היד לעשות את הסקר. אף אחד לא טען לדיוק. להפך. ואולי אני מנסה להפריח תאוריה? בסופו של דבר - ניתן לקבל בקשה לעזרה מאדם עם שיפוט וביקורת או עם אהבה והבנה. ניתן ליישם בכל דבר סבלנות, עצבנות, כוחניות או רצון טוב. ניתן לפנות בזלזול, בחיבה, בהקשבה, בכעס, ובעוד אלף דרכים שונות אם גרגר מרגישה שהסקר פגע בה באיזשהי דרך - אני מתנצל. לא הייתה בו כל כוונת זדון. באיחולי מחזור נעים, מרגש וחסר כאבים!

הי עידו

כשהצצתי בסקר שלך בפעם הראשונה גם אני חשבתי לא למלא אותו, הרגשתי באופן דומה למה שאחרות כאן כתבו. אבל אז קראתי את השרשור וראיתי איך הגבת, וזה נתן וויב ממש טוב. ואז, עם קצת גישה יותר טובה מצאתי מה לסמן, ועניתי על השאלון (גילוי נאות: אני ממש אוהבת שאלונים...). יום נעים

efroch99

New member
טוב באמת שבאתי עם ראש פתוח....

אבל נתקעתי בשאלות על אופי ומבנה גוף. באמת, כל כך הרבה תכונות בכל "טיפוס", מצאתי את עצמי חלקית בחלק גדול מההגדרות, ואף אחת שיכולתי בלב שלם לסמן עליה ווי. זה בהחלט מרגיש כאילו רוצים לקטלג אותי, וזה לא מתאים לי.... אז לא שלחתי את הסקר, סורי.

אתה בטוח שזה סקר שקשור לרפואה?

סיווגי האישיות שלך מתאימים יותר לרמה של אסטרולוגים/פרסונולוגים ושאר שרלטנים.

ooopsss

New member
איך נפלנו עליו כולנו. אני כבר רואה את המסקנות

מסקנות המחקר יהיו: "אל הורות גורמת ל- PMS תמידי ברמות מטורפות, לגברים ונשים כאחד. המסקנות נסמכות על ניתוח סובייקטיבי של קבלת הפנים שעורך המחקר קיבל בפורום, ללא צורך לגשת לניתוח תוצאות השאלונים."

למעלה