עזרה בנוגע לצבא

קיים מסלול חלופי

צבא זה גוף מאוד בירוקרטי, ויש לו מסלולי שירות קבועים. לא קיים מסלול של שנה וחצי שנה וחצי, אבל קיים מסלול חלופי של לשרת בצבא שנה וחצי וללמוד 3 שנים במצטבר קוראים למסלול הזה -ישיבות הסדר- בשביל לעשות את המסלול הזה אתה צריך ללמוד בישיבת הסדר שיש לה הסדר עם הצבא ושתלמידה משרתים במסלול הזה. (אתה יכול להתייעץ עם ר"מים וראשי ישיבות של הישיבות שיש להם את ההסדר הזה). לא התכוונתי לפגוע בך! לא אמרתי שאתה פרזיט אלא אמרתי אל תיהיה כזה. (אם תשים לב לא קראתי לבחורי ישיבות פרזיטים אלא למי שהוא מצהיר שהוא לומד והוא לא כזה)

EinOdMilvado

New member
במידה והייתי רוצה לקבל פטור מהצבא

מבלי ללמוד בישיבה , הייתי מסכים איתך . אך לא אמרתי כך . וכרגע לעשות שנה וחצי צבא ושנה וחצי ישיבת הסדר לא מתאים לי . אני לא חושב גם שיתנו לי ... מה גם שאחרי השירות הם יירצו שאני אמשיך ללמוד בישיבה הזאת וזאת לא השקפתי כרגע . זה מסובך . אני רק רוצה לקבל פטור וללמוד בישיבה ....

אז תלמד בישיבה בלי להוציא פטור אלא

תעשה דחייה של תורתו אמונתו-דחיית שירות של מי שלומד בישיבה

EinOdMilvado

New member
זהו . שכרגע ,

מכל מיני סיבות, אני רוצה לעבוד חצי יום . (תקופה של כמה חודשים) . והצבא לא מאפשר חצי יום ללמוד וחצי יום לעבוד .

Silly Wisdom

New member
אוקיי- ואילו הם דבריי.

א. עד כמה שידוע לי אחרי שני ניתוחים בחיים לא יתנו לך קרבי. ב. אחרי שני ניתוחים- אם יש לך קושי בתפקוד- אני ממליצה בחום!!!! ללכת לביטוח לאומי ולהוציא נכות זמנית או כללית.1. זה יתן לך פרנסה. (ואז אולי תוכל ללמוד יום שלם)2. זה יתן לך תמיכה ואולי אף פטור מהצבא. האמת- זה קצת הרבה בירוקרטיה וטפסים- וזה לוקח קצת זמן- אבל אם יש לך אישורים ליגיטימיים מהרופא, אני ממליצה ללכת עוד כמה פעמים ללכת לרופא. לומר שיש לך כאבים פה ושם, חרדות, אתה קם בלילה, אתה מפחד מעוד ניתוח, בלה בלה בלה. והכל יהיה טוב. יש מצב טוב שיתנו לך נכות,והתשלום הוא אפילו רטרו אקטיבי מהיום שאיבחנו אצלך את הבעיות הנ"ל. ג. האופציה של הקב"ן היא קודם כל גיוס- וזה הרבה יותר קשה ממה שאתה חושב.(ובמידה ולא- אם זה לפני הגיוס- הם שולחים לך תאריך גיוס.) ד. עלה והצלח- אשרייך שאתה רוצה ללמוד תורה- יהי רצון שה' יהיה בעזרך תמיד. (נ.ב- העצה שלי ניתנה מתוך נסיון, וחלילה לא בשביל לרמות את המדינה- אם כי- נראה לי שבאמת מגיעה לו נכות.)

נכות? על שני ניתוחים? לא נראה לי.

ממה שאני יודעת כן יכולים לגייס אותך. והעצה שלי תגיש דיחוי. אף פעם אל תעשה פטור על סעיף נפשי או גופני כי אי אפשר לדעת מה יהיה בחיים. הכל מלא הפתעות, ואני מדברת רק מניסיון..

EinOdMilvado

New member
כן אבל הבעיה שעם דיחוי

אני לא יכול לצאת לעבוד חצי יום במידה וארצה . המצב בבית לא קל, וקשה לי לבקש מההורים שלי מידי פעם כספים . לא רוצה . אני לא הולך לשחק קלפים . הצבא לא מאפשר לי ללכת לעבוד חצי יום וללמוד חצי יום . וזה מה שכ"כ מרגיז ובגלל זה אני רוצה פטור . אני לא יכול לעבוד במקום עם תלושי משכורת . צריך אישור עבודה מהצבא . רק במקומות שנותנים שחור וכאלה . ולכי תמצאי כיום מקומות כאלה שייקחו ת'סיכון הזה = /

למעלה