עזרה במציאת מידע על עיירה

טלמ

New member
עזרה במציאת מידע על עיירה

אני החלטתי לחקור על סבי ומשפחתו (משפ' גולדשיידר + המשפחות של 4 אחיותיו) סבי ומשפחתו הגיעו מהעיירה מוגלניצה (mogelnica) האם למישהו מכם יש מידע על העיירה או מכיר ארגון שיוכל לעזורל לי למצוא מידע? (ד"א העיירה באיזור ורשה או לודז', אני צריך לבדוק במפה) בתודה מראש טל

חייםלוי

Member
מנהל
ראשית יש ספר יזכור לעיירה

מוגלניצה. לפ עובי הספר -808 עמ' אני בטוח שתמצא הרבה חומר אם כי רובו ביידיש ומיעוטו עברית. שנית כדאי לשאול בפורום שורשים משפחתיים. יש שם מומחים גדולים. נכון שחלק נכבד מהכותבים בפורום הזה כותבים גם שם אבל שם זה המקום המתאים. כאן יש גם מפה של האיזור.

טלמ

New member
סבי כתב בספר זה

מי שברשותו הספר יכול להבחין בסופו ביזכור ללאה וישעיהו גולדשיידר ולאחיותיו של סבי (יוכבד, חיה/חוה, רוחל'ה, ובת שבע), לבעליהן וילדיהן החל מעמוד 720 עד סוף הספר יש סיפורים של סבי ביידיש ועברית (בעת העדות שנתן לכתיבת הספר התעלף כמה פעמים - אלו ימים שזכורים לאמי, דודתי וסבתי כימים קשים מאוד) תודה על המידע

טלמ

New member
ועוד שאלה על מוגלניצה

אני בדיוק בדרך לסבתי כדי לבדוק בספר אבל תוכלו גם לעזור לי: היה גטו במוגלניצה? כי מוזכר בספר שהגטו סומן מבית סבי עד לנהר אבל אני צריך לבדוק עוד משהו בספר

טלמ

New member
לא לטרבלינקה, לגטו ורשה

אבל יש כמה מוגלניצה אם הבנתי נכון אולי זה לא "שלי"

טלמ

New member
זהו, שסבא שלי הצליח לברוח בעזרת

שוחד ועבר כמה מחנות עבודה עד סוף המלחמה, הוא יצא מהמחנות עבודה בן 37 ושקל רק 34 ק"ג

טלמ

New member
הקבוצה ביאהו! עוזרת מאוד

כך שאני מקווה שיענו לי שם על חלק משאלותיי

למעלה