עזרה במילוי שאלון קצר העוסק בשינה וחרדה

מירב11111

New member
עזרה במילוי שאלון קצר העוסק בשינה וחרדה

שלום לכולם, במסגרת עבודה סמינריונית של האוניברסיטה הפתוחה אנו עורכות שאלון קצר העוסק בהשפעות של יוגה או ספורט על תחומי החיים השונים. מילוי השאלון יקח כמספר דקות ויעזור לנו מאוד!!! השאלון קיבל את אישור ועדת האתיקה וכן כל הפרטים נשמרים באנונימיות https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dDAxaktxS09SVjM2cldnYm8welhWclE6MQ למילוי השאלון אפשר להעתיק את הקישור ולהדביק אותו בחלון חדש) לשאלות ובירורים אפשר לפנות ל: [email protected] [email protected] תודה!

יאללה, עניתי

אם תצטרכו עזרה בעריכה לשונית אתן מוזמנות לפנות אליי. הניסוח לא משהו
...

אה, ועוד משהו

אני חושבת שכדאי היה להוסיף לשאלון אפשרות 'האם עשית יוגה בעבר', כי בעבר תרגלתי יוגה במשך שנים רבות, אלא שהפסקתי לפני שנים (וחבל שכך...).

מירב11111

New member
תודה :)

קודם כל, תודה רבה על המענה :) הניסוח הלשוני לא תלוי בנו, אלא במנסחי השאלונים המקוריים, כך שאין לנו אפשרות לשנות משהו.

EK55

New member
אור.את מצאצאי אליעזר בן יהודה?

ושאלה אלייך, איך מכנים את הצ'ופצ'יק של הקומקום? סתם ,אני יודע את התשובה האמיתית, ברבוזית.,מהמילה ברז.

EK55

New member
נכון אור.גם אני עשיתי יוגה הרבה שנים,עם

מדריכה מספר אחד שהיתה אז קוראים לה רחל זולברג, שהיא היה יושבת ארגון ראשית של ארגון היוגה בישראל, אבל היוגה לא עזרה לי בכלל לצאת מהמתחים החזקים שהייתי נתון בהם. רק הקלונקס שחרר אותי מהמתחים החזקים ,כבר מהשעה הראשונה. הקלונקס היה תרופת הפלאים שהתאימה לי מאד ואיזנה את החומרים והחשמל במוח שלי.

roxy00

New member
מילאתי את השאלון :) ו..

אגב למדתי המון על Mindfullness בטיפול הCBT שהיה לי.... נושא מרתק במקרה שלי אני חייב לציין שאני קצת חריג.. גם בימים הכי קשים שהרגשתי חרדה השינה בלילה הייתה בסדר גמור.. (מדבר על הלילה בלבד)

roxy00

New member
כן

לקח לי זמן להבין מה המטפלת רוצה ממני בהתחלה...עד שהתחלתי להבין שהמוח לא יכול להכיל שתי מחשבות בבת אחת... כלומר להתעסק ממש בשתי מחשבות לעומק.. המיינדפולנס בעצם גורם למחשבות להעלם אך לצערי הרב נוכחי לדעת שההרגשה נשארת שם בכל מקרה.. אני את המיינדפולנס שלי עשיתי דרך נגינה על גיטרה, ואפילו כשניגנתי הייתי צריך להאבק במחשבות.. בהתחלה היא ביקשה ממני (המטפלת) בכלל לנסות לתאר חפצים ממש ברמה של הפרט הכי קטן. התחלתי אט אט להבין שבעצם כל דבר שגורם לתעסוקה מאוד גדולה של המחשבה - משהו שאתה צריך להקדיש לו המון מחשבה ותשומת לב הוא סוג של מיינדפולנס. יציאות עם חברים ועם בנות, בהחלט סיפקו את הכלים. למרות שלדבריה המיינדפולנס הכי טוב הוא אחד כזה שאפשר לעשות אותו ללא גורמים חיצוניים כלל - ואני מסכים איתה אך זה מאוד קשה. היום אני מתאמן ממש בעצימות (180 דקות אירובי שפרוסות על כל השבוע - וזה עוד בלי אימוני כוח), השילוב של ספורט עם המון חברים טובים וחברה שמקיפה אותי משפר את זה באופן ניכר. אני גם לוקח לוסטרל שזה בהחלט תוספת.. אם יש לך (או לכל אחד אחר) עוד שאלות אני אשמח לענות. נ.ב - המטפלת שלי מדהימה!!! מאחל לכל אחד מישהו כזה בחייו

מירב11111

New member
מעניין

קודם כל, תודה על המענה המפורט :) ממה שאני מבינה לגבי מיינפולנס, בעצם ההתמקדות ברגע הנוכחי ובכל מחשבה/תחושה/רגש שעולה, אנו יכולים להבין שהם חולפים ושהם בעצם תדרים מסוימים. לפעמים אנו נתקעים על מחשבה מסוימת או רגש מסוים ומזדהים איתו לחלוטין, ואז אנו מאבדים את היכולת להיות כאן ועכשיו- לחוות כל רגע, כאילו הוא היחיד. שאתה מזהה הרגשה בך, אתה מזדהה איתה, ואז נשאר על התדר שלה. מה שקורה זה שאנו נותנים פרשנות שלך לתחושות שעולות,למשל, מחליטים שתחושה מסוימת היא שמחה ותחושה אחרת היא עצב או כל דבר אחר. מה שאני מנסה לומר זה שזה טמון במשמעות שאתה נותן להרגשה המסוימת. אם תכיר בו, שהיא קיימת אך לא תזדהה איתו, תוכל להפחית מעוצמתו ואולי גם להשתחרר ממנו מחשבות תמיד יעלו, אנחנו לא יכולים לשלוט בהם. אנחנו רק יכולים להכיר אותם ולהכיר בהשפעה שיש להם עלינו, זה ההתחלה של תהליך של מיינדפולנס, אני חושבת... אם אתה רוצה להתחיל לתרגל את זה ללא גירויים חיצוניים, כמו שאתה אומר,תמצא לך 10 דקות ביום ותשב. פשוט תשב. בגב זקוף, במקום שקט, תעצום עיניים ותביט בכל המחשבות וברגשות. אך אל תזדהה איתם, תן להם לעלות ולחלוף... בכל אופן, שמחה לשמוע שהטיפול עזר לך :)

למעלה