עזרה בזיהוי

חניו1

New member
עזרה בזיהוי

הצמח שבתמונה הופיע בגינת התבלינים - מישהו מזהה? להוציא ולזרוק? לשים בסלט? לבשל?

 

חניו1

New member
לפני שמכניסים משהו לצלחת רציתי לוודא...

ראיתי את הקישור שהוספת, אבל העלים כל-כך שונים...
חשבתי אולי סוג של תרד? ואולי פשוט לא אכיל :)
 

א ב י ב ן

New member
גם התרד שייך למשפחת הסלקיים, וגם התרד אכיל.

הצמח שבצילום שלך משתייך ללא ספק למשפחת הסלקיים ו(לדעתי) אפשר להסתכן ולטעום
ממנו פיסה זעירה כדי להתרשם מהטעם.
נסיתי לחפש תמונות של תרד, ואכן תרד תורכי נראה "מתאים", כך שהסיכון הוא שקול במיוחד. https://www.google.co.il/search?tbm...&dpr=1&biw=1920&bih=955#imgrc=y_BrkT0vGJSE2M:
<font> </font>
https://www.google.co.il/search?tbm...&dpr=1&biw=1920&bih=955#imgrc=bSqZs2jZfFDhEM:
יש עוד צמח עם עלה "מתאים", אבל האמת שלא ממש נראה לי. שמו בישראל מלוח מילר,
וגם הוא משתייך למשפחה וגם הוא אכיל.
http://www.wildflowers.co.il/hebrew/plant.asp?ID=2633
 

אבי519

New member
שלבי זיהוי צמח בר לא מוכר למאכל

שלב ראשון קורא על זה באינטרנט אם יש חומר - לא תמיד יש ולא תמיד הזהוי ודאי.
בשלב שני נותן לתרנגולות, הן לא נוגעות בצמחים רעילים או שלא טעימים להן.
בשלב שלישי אני טועם עלה אחד או חתיכה קטנה, לראות אם זה טעים ואם אין לי תגובה אלרגית או משהו.
שלב רביעי אני אוכל כמות יותר גדולה ומחכה לראות מה קורה לי בבטן (שלשול גאזים...).
בשלב חמישי זה נכנס לסלט בכמויות , (גם אם לא זיהיתי בוודאות באינטרנט וגם אני לא בדיוק יודע מה זה.)
הסלט הגדול שאני אוכל כל יום בצהריים מכיל לפחות חמישים אחוז עלים ירוקים ופרחים של צמחי בר מהגינה.
 

א ב י ב ן

New member
לפחות במקרה הזה אנו יודעים שמדובר בצמח ממש' הסילקיים.

סלק, תרד או מלוח, כולם אכילים. ולא שאמרתי לטרוף. הצעתי קודם כל לבדוק האם ערב לחך
ונראה אכיל. שלב 3 ו-4 שהצעת יפים בעיניי. טוב. לי אין תרנגולות כדי לערוך בהן את
הניסוי של שלב 2.... צר לי.
 
למעלה