עזרה בזיהויי אתמול בסירין

adii77

New member
עזרה בזיהויי אתמול בסירין

אתמול יום שבת בטיול עם ילדי נתקלתי בציפור שניראתה במחשבה ראשונה כמו רץ מדבר .אך לאחר בדיקה במגדיר עלו ספקות ויתכן שמה שראיתי היתה קיווית להקנית או ליבנת זנב.את שלושתם לא ראיתי קודם ומכיר רק מהמגדיר וגם לא הצלחתי לעקוב אחריה כשעפה מאיתנו.שלושה ילדודים חסרי סבלנות באוטו שרוצים לחזור הביתה אחרי שכבר ראו בבקעת יבניאל קודם: פרנקולין זכר ושתי נקבות כ 15 חוגלות בלהקה אחת עקב עיטי שרב עם עורבים חנקנים אדומי ראש כ5 בוגרים ועוד כמה פירחונים פשושים ועפרונים מצוייצים בכל מקום וגולת הכותרת לילדים 8 צבאים מטווח קרוב. את התמונה צילמתי מרחוק עם מצלמה קומפקתית וקרופ אדיר במחשב, העוף נמצא בערך במרכז התמונה.

insomni

New member
התמונה קטנה מדי לזיהוי כלשהוא...

אבל - קיוית לבנת זנב וקיוית להקנית הינן מזדמנות וחורפות נדירות, לא מוכרת לי אף תצפית בקיץ ושטחי רמת סירין פחות מתאימים למינים אלו, לעומת זאת רץ מדבר כן נצפה באיזור, אך גם הוא נדיר למדי שם. כך שרץ מדבר זו אופציה אפשרית, אך מה לגבי עופות קרקעיים אחרים באיזור כמו כרוון או נקבת פרנקולין? שי

adii77

New member
תודה על העזרה

שי תודה על העזרה כרוונים אני מכיר טוב וגם פרנקולינים אני מכיר ראיתי שתי נקבות רק שעתיים לפני התצפית הזאת.נשאר כנראה רץ מדבר גם בתעופה מתחת לכנף היה שחור שמתאים לרץ. עדי

למעלה