עזרה בהכנת ג'חנון מוצלח! דחוף!

markdor

New member
עזרה בהכנת ג'חנון מוצלח! דחוף!

שלום רב, אני ממשיכה להשקיע במטבח והפעם אני רוצה להכין ג'חנון לבעלי. זו הפעם הראשונה שלי ואני רוצה שהיא תהיה מוצלחת. לכן אני זקוקה לעזרתכן בהכנת הג'חנון המושלם. קניתי כמובן ג'חנון מוכן קפוא אני רק צריכה לדעת באיזה תנאים אידיאליים הוא יהיה מושלם, איזה חום בתנור? כמה זמן בתנור? מה לעשות כדי שלא ידבק לי לסיר? וכו'...הצילו!!! אשמח לקבל כבר עכשיו תשובות שכן אני ורצה להכין אותו עכשיו כדי שנוכל לחגוג בבוקר. המון תודה מראש.
 

המנומשת

New member
אני מעולם לא עשיתי ג'חנון בתנור

אך תמיד קונה ג'חנון מוכן למיקורגל למשך דקה וכבר מוכן..פחות עבודה
 
סיר לג'חנון יש לך?

אם כן , תרטיבי היטב פיתה ותעטפי אותה בנייר אלומיניום (לא לסחוט) שימי אותה בתחתית הסיר. אם התחתית לא כוסתה בפיתה תוסיפי עוד אחת או חצי ממנה כשהיא רטובה ועטופה בנייר אלומיניום. אם יש לך את הברזל הזה שמגביה סירים מעל הגז אז שימי אותו מתחת לפיתה. לשמן היטב את הסיר לפני שמתחילים , ממש שיראו חתיכות מרגרינה גם בדפנות הסיר וגם במכסה שלא יידבק. עכשיו סדרי את הג'חנון כשהוא קפוא בתוך הסיר. בסיר נפרד תרתיחי ביצים רתיחה אחת ואחר"כ לשים בתנור כשהמים מגיעים עד סוף הסיר ולכסות עם המכסה. אני שמה את הג'חנון בתנור שחומם לחום 200 מעלות בשעה 23.00 בערך 1/2 שעה ואחר"כ מורידה את החום ל-120 מעלות עד שעה 10 בבוקר. בהצלחה ובתיאבון
 
למעלה