עזרה בהבנת התלוש

אודי04

New member
עזרה בהבנת התלוש

כשהמשכורת שלי הייתה 5000 ש"ח ברוטו קיבלתי בנטו כמו שצריך כלומר :4369 ש"ח שזה לפי מה שבדקתי תקין . היום כשקיבלתי את התלוש והיו בו דמי הבראה,חגים ,ימי חופשה + שעות עבודה מברוטו 5000 ש"ח נשאר לי 3920 ש"ח איך יכול להיות שירד לי הרבה יותר מ"ה ובטוח לאומי מתלוש רגיל באותו סכום? לפי מה שהבנתי דמי הבראה וימי חופשה וחגים הם כמו שעות עבודה לגבי מס הכנסה . אז מה הבעיה פה? אודי.

אודי04

New member
מה לא נראה סביר?

מה שהם עשו ? או הטענה שלי שהורידו לי יותר מידי מס? אודי.

r66

New member
לא סביר שהנטו ירד כשהברוטו גדל

צריך לבדוק האם הופחתו נקודות הזכוי (עולה חדש, חייל משוחרר, אשה לא עובדת) ואם אכן ירדו, צריך לוודא אם התיקון רטרואקטיבי. האם נדרשת לתאום מס והבאת אישור ממס הכנסה החודש?

אודי04

New member
לפי מה שאמרו לי בחברה

מכיוון שזה היה חודש אחרון שלי בעבודה אז בניגוד לחודשים קודמים שהמשכורת מחושבת לחודש מלא, הפעם המשכורת חושבה לפי מספר הימים שעבדתי בחודש אחרון (15 יום,לא עבדתי בחודש האחרון חודש מלא) ולא לפי חודשי, ואז המס גדול. האם זה אפשרי ואיך אקבל את ההחזר כי ברור לי שלקחו לי הרבה כסף? אודי.

isaacf

New member
מס הכנסה

מס הכנסה מחושב לפי משכורת שנתית. יתכן מאוד שהתוכנה שמחשבת אצלכם מס הכנסה מחשבות באופן אוטומטי מס שולי לתוספות שאינם משכורת, מאחר שהפסקתה לעבוד במקום העבודה הנוכחי אחת האפשרויות היא להגיש דוח למס הכנסה מקוצר לשנת 2004 (מגישים אותו ב 2005) ללצרף 106 של מעסיק נוכחי + 106 מעסיק חדש 2004 ובמידה שתקבל דמי הבטלה טופס מביטוח לאומי יחד אם כל אישורים של זיכוים וניכויים. לצורך זה אתה יכול להסתייע ברו"ח/ יועץ מס - בתשלום או לקבל עזרא ממס הכנסה ללא תשלום. במידב ששילמתה יותר מס תקבל החזר ממס הכנסה בתוספת ריבית והצמדה. דרך נוספת במידה שאתה מתחיל לעבוד עכשיו להגיע למס הכנסה עם תלושים שכר של השנה הערכה שכר במקום החדש לבצע תיאום מס עכשיוובסוף שנה שוב להגיש דוח למס הכנסה. כל האמור לעיל אינו מהווה יעוץ ואינו תחליף ליעוץ מורשה. כל העושה פעולה ע"ס הכתוב לעיל עושה זאת ע"ס אחריותו בלבד. .

כן, זה קורה

תשמור את כל הניירות שלהם ובתחילת שנה הבאה תבקש מהם טופס 106 אז ניתן יהיה לבקש החזר ממס הכנסה. נכון, יוצא שנתת להם הלוואה לכמה חודשים, אבל לך תתווכח עם מחשבים...

תנסה לפנות למקום העבודה שלך

ותבקש להצהיר ( אם זה נכון ) שלא עבדת במהלך אותו החודש. אחר כך תבקש שיבצעו חישוב מחדש של התלוש - וזו לא בעיה כיוון שאנחנו עדיין באותה שנת מס . כך תקבל החזר מס על חלק מהחודש והמעביד יקזז את ההחזר מסך התשלום שלו עבור כל עובדיו למס הכנסה. קשה לי לראות שהמעביד יסרב לבקשה . אבל כפי שאמרתי זה תלוי בכך שלא עבדת באותו החודש. בהצלחה

r66

New member
חבל, היו צריכים להגיד לך קודם

להביא תאום מס ממס הכנסה. לא נורא. בסוף שנה תלך עם ה- 106 למס הכנסה ותבקש החזר

למעלה